GOP:n uusi keskipitkän aikavälin hyökkäys: Bidenin syyttäminen formulapulasta | Talousuutiset

Kirjailija: PAUL J. WEBER, Associated Press

AUSTIN, Texas (AP) – Republikaanit, jotka pyrkivät ottamaan haltuunsa kongressin, ovat jo terävöittäneet viestiä, joka keskittyy syyttäen demokraatteja korkeasta inflaatiosta, kalliista kaasusta, Yhdysvaltain ja Meksikon rajan ylittävistä siirtolaisista ja väkivaltaisesta rikollisuudesta joissakin kaupungeissa.

Mutta GOP:n johtajat päätyivät tällä viikolla ongelmaan, jonka se toivoo voivan osoittautua vieläkin tehokkaammaksi: presidentti Joe Bidenin sitominen vauvankorvikepulaan.

Vanhemmat törmäävät yhtäkkiä paljaisiin supermarkettien ja apteekkien hyllyihin osittain jatkuvien toimitushäiriöiden ja äskettäisen turvallisuusvedon vuoksi. Mutta vaalivuonna, joka oli jo muodostumassa kivikkoiseksi demokraateille, republikaanit uskovat, että pula voi osoittautua erityisen konkreettiseksi tapaksi väittää, että Biden ei pysty ratkaisemaan nopeasti Yhdysvaltojen kohtaamia ongelmia.

“Tämä ei ole kolmannen maailman maa”, sanoi GOP:n edustaja Elise Stefanik New Yorkista, edustajainhuoneen republikaanien konferenssin puheenjohtaja. “Tätä ei pitäisi koskaan tapahtua Yhdysvalloissa.”

Poliittiset sarjakuvat

Hallinto on toisinaan ollut hidasta reagoimassa äkillisiin poliittisiin uhkiin, ehkä varsinkin kun inflaation merkit alkoivat ilmaantua viime vuonna. Valkoinen talo näyttää päättäväisesti olevan päättämättä toistaa tätä virhettä ja ilmoitti perjantaina, että korvikkeiden valmistaja Abbott Laboratories sitoutui antamaan alennuksia elokuuhun asti WIC-nimiselle naisille, imeväisille ja lapsille tarkoitettuun ruokamerkkien kaltaiseen ohjelmaan.

Biden väitti, että meillä ei ole “mitään kiireellisempää työtä” kuin pulaan puuttuminen.

Kysyttäessä, oliko hänen hallintonsa vastannut niin nopeasti kuin sen olisi pitänyt, Biden vastasi: ”Jos olisimme olleet parempia ajatustenlukijoita, olisimme varmaan voineet. Mutta toimimme niin nopeasti kuin ongelma tuli ilmi.”

Mutta Valkoisen talon puolustus osoittaa, kuinka sormella osoittaminen Bidenin hallintoon on jo levinnyt republikaanien keskuudessa Washingtonissa, televisiossa ja sosiaalisessa mediassa. Se on uusi asia GOP:lle ja tapa käsitellä perheitä aikana, jolloin demokraatit uskovat, että Yhdysvaltain korkeimman oikeuden aborttioikeuden mahdollisesti lopettava raivo voisi herättää naisia ​​ja muita keskeisiä äänestäjiä ja estää tai ainakin vähentää Republikaanien aalto marraskuussa.

Republikaanien koko tuomioistuimen lehdistö sisälsi kaavojen puutteen yhdistämisen Yhdysvaltoihin tulevien siirtolaisten lisääntymiseen – yksi suurimmista ongelmista, joita he ovat pyrkineet asettamaan epäsuositun presidentin jalkoihin. Torstaina Rep. Kat Cammack, R-Florida, jakoi kuvan hyllystä Yhdysvaltain rajavartiolaitoksen Teksasissa, jossa oli yksi hylly, jossa oli neljä laatikkoa täynnä vauvankorvikesäiliöitä, ja puoli tusinaa muuta vauvankorvikesäiliötä tällä hyllyllä.

Cammack kertoi torstaina, että rajavartiovirasto lähetti hänelle kuvan. AP ei ole itsenäisesti vahvistanut kuvan aitoutta tai tarkalleen, milloin se on otettu. Jotkut konservatiiviset asiantuntijat ja uutiskanavat ovat sittemmin kehuneet vielä suurempia tarinoita valokuvasta, ja jotkut väittävät heidän osoittavan, että Biden kuljettaa “tuhansia” kuormalavoja vauvankorviketta rajalle, kun vanhemmat Yhdysvalloissa kamppailevat löytääkseen korviketta. Texasin kuvernööri Greg Abbott kutsui kuvia “häpeällisiksi”.

Valkoisen talon lehdistösihteeri Jen Psaki sanoi perjantaina, että rajavartiosto “noudattaa lakia”, joka vaatii hallitukselta riittävää ruokaa, erityisesti ruokaa alle yksivuotiaille lapsille, jotka pidetään kiinni rajalla.

GOP:n poliittiset konsultit kutsuvat sitä kuitenkin valmiiksi asiaksi, joka resonoi äänestäjien keskuudessa.

“Se on vain yksi niistä kuluttajaongelmista, jotka tulevat esiin ajoittain ja jotka ihmisten on helppo ymmärtää”, sanoi Texasissa toimiva republikaanistrategi Matt Mackowiak. “Heidän on keksittävä ratkaisu, ja he ovat täytyy tehdä se pian.”

Washingtonissa lainsäätäjät vastaavat pulaan suunnittelemalla kuulemistilaisuuksia ja vaatimalla tietoja FDA:lta ja kaavojen valmistajilta osana laaja-alaisia ​​tutkimuksia. Edustajainhuoneen valvonta- ja uudistuskomitean demokraattiset johtajat kirjoittivat kaavanvalmistajille, jotka etsivät tietoa siitä, mitä toimenpiteitä he ovat toteuttaneet lisätäkseen tarjontaa ja estääkseen hintojen nousun.

“Kansallinen äidinmaidonkorvikepula muodostaa uhan imeväisten ja perheiden terveydelle ja taloudelliselle turvallisuudelle eri puolilla maata asuvissa yhteisöissä – erityisesti niille, joilla on vähemmän tuloja ja jotka ovat historiallisesti kokeneet terveydellistä epätasa-arvoa, mukaan lukien ruokaturvan puute”, sanottiin kirjeessä presidentti Chris Calamarille. Abbott Nutritionista.

Kirje hakee kaikki asiakirjat, jotka liittyvät Abbott Nutritionin tehtaan sulkemiseen Sturgisissa, Michiganissa. Abbott Nutrition muistutti useista merkittävistä jauhemaisen korvikkeen tuotemerkeistä ja sulki tehtaan, kun liittovaltion viranomaiset alkoivat tutkia neljää vauvaa, jotka kärsivät bakteeri-infektioista syötyään korviketta laitoksesta.

Abbott on yksi harvoista yrityksistä, jotka tuottavat suurimman osan Yhdysvaltain kaavoista, joten niiden takaisinveto pyyhki pois suuren osan markkinoista.

Demokraatit esittävät pulaa esimerkkinä siitä, kuinka amerikkalaiset kärsivät, kun muutamat suuret yritykset hallitsevat markkinoita. Mutta kuten inflaatio tai korkeat kaasun hinnat, niiden haasteena on selittää vaikuttavia tekijöitä yleisölle.

Sen. Mark Kelly Arizonasta, yksi haavoittuvimmista demokraateista tänä vuonna uudelleen valittavissa, sanoi, että kaavan, mikrosirujen, bensiinin ja muiden tuotteiden toimitusketju-ongelmilla on monimutkaiset juuret, joista monet ulottuvat pandemiaan.

“Meidän kongressin tehtävänä on käsitellä näitä, yrittää selvittää, minne mennä, kuinka voimme voittaa nämä pullonkaulat toimitusketjuissa”, Kelly sanoi. “Mutta ei vaalien takia. Koska tämä vaikuttaa ihmisten elämään.”

Associated Pressin kirjoittajat Jonathan J. Cooper Phoenixissa ja Joshua Boak, Kevin Freking ja Amanda Seitz Washingtonissa osallistuivat tähän raporttiin.

Tekijänoikeus 2022 The Associated Press. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä materiaalia ei saa julkaista, lähettää, kirjoittaa uudelleen tai jakaa uudelleen.

.

Leave a Comment