Entiset kampanjan vapaaehtoiset tuntevat itsensä Madison Cawthornin petetyksi

  • Skandaalin aiheuttama GOP Rep. Madison Cawthorn kohtaa seitsemän haastajaa tulevissa 17. toukokuuta esivaaleissa.
  • Viisi entistä kampanjan vapaaehtoista sanoi kääntäneensä selkänsä heidän Pohjois-Carolinan kaupunginosalle ja arvoilleen.
  • Vapaaehtoiset kutsuivat häntä “vastuuttomiksi” ja kertoivat Insiderille tukevansa hänen ensisijaisia ​​vastustajiaan.

HENDERSONVILLE, Pohjois-Carolina – Kun Madison Cawthorn asettui ensimmäisen kerran ehdolle vuonna 2020, Bruce Rose vietti tuntikausia jakamalla lentolehtisiä eri läänissä, koputtaen ovia ja katsellen galluppeja auttaakseen jotakuta, jonka hänestä tuntui olevan tulevaisuuden konservatiivitähti.

Hänen neljän kuukauden vapaaehtoistyönsä Cawthornin kampanjassa käsitti työskentelyn kymmenien republikaanitovereiden kanssa ympäristössä, jota hän muistutti “energeettiseksi”. Nyt kaksi vuotta myöhemmin Cawthorn on ehdolla uudelleenvaaleissa.

Kun Rose muistelee aikaansa, jolloin hän auttoi Cawthornia voittamaan ensimmäisen kautensa, muistot, joita hän muistelee aikoinaan hellästi, ovat nyt pettämisen tunteen sävyjä.

“Hän huijasi kaikki helvettiin”, Rose sanoi. “Minä halveksin häntä… hän on rikollinen ja esiintyjä.”

Cawthorn, 26-vuotias kongressin nuorin jäsen ja suorapuheinen konservatiivi, on elämänsä poliittisessa taistelussa.

Sen jälkeen kun poliisi valittiin virkaan, poliisi on kahdesti vedonnut Pohjois-Carolinan republikaanien lainsäätäjään, joka oli tuonut ladatun aseen paikallisille lentoasemille. Maaliskuussa poliisi nosti hänet syytteeseen ajamisesta ajokortilla, joka oli rikos, joka oli viimeisin liikennerikkomusten sarjassa.

Kasvavien skandaalien keskellä, joista vuotanut alastonvideo saattaa olla viimeisin, viisi entistä vapaaehtoista on ilmaantunut Insiderille ilmoittaakseen tukevansa hänen vastustajiaan, koska hän tuntee, että hän käänsi selkänsä heidän piirilleen ja konservatiivisille arvoille.

“Hän muuttui. Jos mainostat lakia, sinun täytyy puolustaa lakia, mutta hän ei tee sitä”, Rose sanoi.

“Se on erittäin vastuutonta”, sanoi April Holsinger, toinen Cawthornin entinen kampanjan vapaaehtoinen, viitaten kongressiedustajaan, joka toi aseen lentokentän turvatoimien läpi käsimatkatavaroissaan. “Sinun pitäisi tietää, onko sinulla ase laukussasi vai ei.”

Luke Ball, Madison Cawthornin tiedottaja, kertoi Insiderille, että he “ymmärtävät, että pieni kourallinen entisiä vapaaehtoisia tukee muita ehdokkaita GOP:n esivaaleissa ja että he toivovat kaikille ehdokkailleen tiedotusvälineille.”

“Se on heidän etuoikeutensa, ja odotamme innolla NC-11 GOP:n yhdistämistä kongressiedustaja Cawthornin taakse ratkaisevan voiton jälkeen 17. toukokuuta”, Ball sanoi lausunnossaan.

Madison Cawthornin kylttejä

Entiset kampanjan vapaaehtoiset, jotka auttoivat Madison Cawthornia voittamaan ensimmäisen virkakautensa, tuntevat nyt petoksen tunteen.

Camila DeChalus


“Kaikista tuli Madisonista”

Viime viikkoina Cawthorniin liittyen on puhjennut useita skandaaleja, jotka ovat vieraantuneet hänen oman puolueensa jäsenistä.

Poliittinen toimintakomitea teki hänestä eettisen valituksen. Pohjois-Carolinan republikaanien sen. Thom Tillis vaati kongressin tutkintaa hänestä sen jälkeen, kun Washington Examiner ilmoitti, että Cawthorn on saattanut rikkoa sisäpiirikauppoja koskevia lakeja. Eläkkeelle jäävä republikaanien sen. Richard Burr, myös Pohjois-Carolinasta, kertoi CNN:lle, että hän on “joka päivä hämmentynyt”, kun Cawthorn väitti maaliskuussa podcastissa nähneensä huumeiden käyttöä ja ehdotti, että republikaanien lainsäätäjät kutsuivat hänet “orgiaan”.

Toinen entinen kampanjan vapaaehtoinen, Greg Wiggins, sanoo, että kun hän tapasi ensimmäisen kerran 24-vuotiaan Cawthornin, hän luuli olevansa “energikas nuori mies” ja “hyvä puhuja”. Mutta nyt, lähes kaksi vuotta myöhemmin, hän sanoo, että Cawthorn on muuttunut eikä aio äänestää häntä tiistain esivaaleissa.

“Hän on kiinnostuneempi humppaamisesta ihmisten kanssa Washingtonissa kuin täällä maanviljelijän tai jonkun putkimiehen kanssa tai jonkun, joka tarvitsee heidän apuaan kuin veteraani, kanssa”, Wiggins sanoi. “Kyseessä oli vain Madison eikä piiri 11.”

Useat entiset Cawthorn-kampanjan vapaaehtoiset kertoivat Insiderille, että he olivat järkyttyneitä, kun Cawthorn ilmoitti alle vuoden toimikautensa jälkeen asettuneensa naapuripiiriin, joka piirretään uudelleen, ja se olisi vielä kiinteämmin punainen. Mutta hän perääntyi ja päätti puolustaa 11. piirin paikkaa sen jälkeen, kun Pohjois-Carolinan korkein oikeus kukisti uuden piirin.

“Näyttää siltä, ​​että hän on unohtanut, mistä hän on kotoisin ja kuka sai hänet sinne”, Debbie Brogden, entinen Cawthorn-kampanjan vapaaehtoinen, kertoi Insiderille. “Teimme niin kovasti töitä saadaksemme hänet sinne ja halusimme hänet alueellemme… Minusta se oli vain epäreilua meitä kohtaan.”

Hendersonvillen keskusta

Rep. Madison Cawthorn Pohjois-Carolinasta varttui Hendersonvillessä.

Camila DeChalus


Cawthornin luomus

Ennen ehdolle asettumista silloin 24-vuotias Cawthorn oli suurelta osin tuntematon. Hänen nimensä esiintyi paikallisissa sanomalehdissä, kun hän oli 18-vuotias lähes kuolemaan johtaneen auto-onnettomuuden jälkeen Floridassa, jossa hän joutui pyörätuoliin.

Cawthorn varttui pienessä konservatiivisessa Hendersonvillen kaupungissa Pohjois-Carolinassa, osavaltion läntisellä alueella, joka ympäröi Blue Ridge -vuoria.

Se on paikka, joka sijoittui aikoinaan osavaltion parhaiden eläkkeelle jäämispaikkojen ykköseksi. Keskustan alue koostuu muutamasta korttelista punatiilinen etupyymälöitä, pieniä ravintoloita, vintage-vaatteita ja panttilainauksia, joissa paikalliset asukkaat kävelevät joutilaina. Henderson County History Centerin kulmassa iso, vaaleansininen kello soi joka tunti.

Muutaman korttelin päässä Hendersonvillen keskustasta punavalkoiset liput heiluvat lukion valtavan jalkapallokentän ympärillä. Cawthorn itse ei osallistunut; hän oli kotiopetuksessa, kunnes hän meni Patrick Henry Collegeen, yksityiseen kristilliseen taiteiden kouluun Pohjois-Virginiassa.

Ennen kuin hän asettui ehdolle kongressiin, Cawthorn perusti kiinteistösijoitusyrityksen ja oli motivoiva puhuja. Häntä ei tukenut mitkään suuren nimen republikaanit, ja hän johti ruohonjuuritason kampanjaa, joka liittyi kymmeniin vapaaehtoisiin yhteisössä.

Cawthorn nousi valtakunnallisiin otsikoihin voitettuaan vaalien toisen kierroksen Lynda Bennettiä, kiinteistönvälittäjää vastaan, jota alun perin tukivat sekä silloinen presidentti Donald Trump että Mark Meadows, hänen äskettäin valittu Valkoisen talon kansliapäällikkö, joka oli viimeksi toiminut kongressin paikalla.

Madison Cawthorn puhuu

Rep. Pohjois-Carolinalainen Madison Cawthorn valittiin kongressin nuorimmaksi jäseneksi 25-vuotiaana vuonna 2020. Mutta paljon on muuttunut kahdessa vuodessa.

Joe Raedle / Getty Images


Brogden kertoi Insiderille, että kun hän tapasi Cawthornin ensimmäisen kerran, hän “ihastui hänen kypsyydestään” niin nuorena.

“Hänellä oli tämä visio siitä, mitä hän halusi konservatiivisille amerikkalaisille”, hän sanoi. “Olin vain innostunut siitä, että joku noin nuori voi olla niin voimakas.”

Mutta nyt, melkein kaksi vuotta myöhemmin, Brogden sanoo, että Cawthorn on tullut hänelle tunnistamattomaksi hänen viimeisimmän yhteentörmäyksensä jälkeen poliisin kanssa.

“On ollut niin sydäntäsärkevää nähdä hänen muuttuvan sellaiseksi, mitä hän on muuttanut”, hän sanoi.

Muut entiset Cawthorn-kampanjan vapaaehtoiset sanovat uskovansa yhä useammin, että Cawthornin monet kiistat eivät ole tarkoitettu esille – ne edustavat sitä, kuka hän todella on.

“Hän on vain oikeutettu pieni poika”, Rose sanoi ja väitti joutuvansa tahallaan vaikeuksiin lainvalvontaviranomaisten kanssa. “Hän ei ole kasvanut mieheksi.”

Jonathan, toinen entinen kampanjan vapaaehtoinen, joka kieltäytyi antamasta sukunimeään koston pelossa, sanoi, että ystävät ja ihmiset Hendersonvillen yhteisössä varoittivat häntä Cawthornista hänen ensimmäisen kongressikierroksensa aikana.

Rep.  Madison Cawthorn puhuu ennen mielenosoitusta Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin puolesta The Farm klo 95:ssä 9. huhtikuuta 2022 Selmassa, Pohjois-Carolinassa.

Rep. Madison Cawthorn puhuu ennen entisen presidentin Donald Trumpin mielenosoitusta Selmassa, Pohjois-Carolinassa, 9. huhtikuuta 2022.

Allison Joyce / Getty ImagesPitkäaikainen Hendersonvillen asukas Jonathan sanoi muistavansa yhden tapauksen, kun joku veti hänet syrjään ja sanoi hänelle “sinua huijataan” Cawthornista. Henkilö kertoi hänelle väitteistä, että Cawthorn oli seksuaalisesti häirinnyt ja koskettanut naisia ​​sopimattomasti hänen ollessaan yliopistossa (mitä Cawthorn on kiistänyt).

“Yhteisössäni oli ihmisiä, jotka yrittivät saada minut takaisin raiteilleen”, Jonathan sanoi. “Mutta tuolloin en voinut nähdä sen ohi, mitä ajattelin olevan jotain todella hienoa ja jotain todella hyvää piirille 11.”

Jonathan sanoi olevansa edelleen järkyttynyt siitä, muuttuiko Cawthorn käydessään Washingtonissa vai onko tämä ollut hän koko ajan.

Cawthorn kohtaa seitsemän republikaanien haastajaa esivaaleissa. Hänen on saatava yli 30 prosenttia äänistä tiistain esivaaleissa välttääkseen heinäkuun toisen vaalikierroksen. Joitakin hänen haastajiaan ovat Rod Honeycutt, armeijan veteraani ja North Carolina State Sen. Chuck Edwards, jota Tillis tukee.

Useat entisistä Cawthorn-kampanjan vapaaehtoisista kertoivat Insiderille, että he aikoivat tukea Honeycuttia esivaaleissa.

“Hän on rehellinen kaveri ja ahkera kaveri”, Wiggins sanoi Honeycuttista. “Minusta hänellä on rehellisyys.”

Leave a Comment