‘Ennen ja jälkeen Brown v. Opetuslautakunta: tänä viikonloppuna avattava näyttely, jossa tarkastellaan Black Shepherdstownin asukkaiden koulutuskokemuksia | Uutiset, Urheilu, Työpaikat

Jalankulkijat keskustelevat Historic Shepherdstown Museumin dosentti John Kavaliunasin kanssa, tässä tiedostokuvassa kesäkuusta 2021. Tabitha Johnston

SHEPHERDSTOWN – Uusi näyttely avataan tänä viikonloppuna Historic Shepherdstown Museumissa, joka keskittyy mustan paikalliseen historiaan.

Näyttely, Koulutusmahdollisuudet Black Jefferson Countyn asukkaille ennen ja jälkeen Brown v. Koulutuslautakunta,” on saanut taloudellista apua West Virginia Humanities Councililta, joka on National Endowment for the Humanities -rahaston osavaltion tytäryhtiö.

Historic Shepherdstownin komission puheenjohtajan Donna Bertazzonin mukaan näyttelyn perusta oli ensimmäisen ja toisen persoonan tutkimus. Shepherd Universityn historian apulaisprofessori Keith Alexanderin opiskelijat suorittivat suullisia haastatteluja useiden mustien paikallisten asukkaiden kanssa, jotka kokivat tai joille kerrottiin ensimmäisen persoonan kertomuksia nyt kuolleilta perheenjäseniltä Brown vs. Opetushallitus toi heidän koulutuskokemuksensa.

“Uusi näyttely perustuu Historic Shepherdstown Museumin pyrkimyksiin täyttää tehtävänsä suojella Shepherdstownin perintöä ja sen asukkaiden panoksia kertomalla tarinan kaikista yhteisön ihmisistä.” Bertazzoni kirjoitti lehdistötiedotteessa. “Vain mustien asukkaiden todellisten sanojen kautta vierailijat voivat alkaa ymmärtää afroamerikkalaisten monimutkaista elämää Jeffersonin piirikunnassa 1900-luvun puolivälissä.”

Uudessa näyttelyssä on kaksi paneelia. Ensimmäinen paneeli auttaa katsojia tutkimaan mustien koulujen perustamista Shepherdstownissa ja Jefferson Countyssa, mukaan lukien Page Jackson High School ja Storer College. Molemmat koulut olivat seurausta vuoden 1872 Länsi-Virginian perustuslaista, joka erotti koulut. Toinen paneeli näyttää katsojille yhdentymisen etenemisen vuoden 1954 korkeimman oikeuden maamerkkipäätöksen jälkeen, jossa “erillisellä mutta tasa-arvoisella ei ole sijaa. Erilliset koulutustilat ovat luonnostaan ​​eriarvoisia.” Paneeleiden lisäksi katsojat voivat käydä läpi käännettyjä kirjoja, joissa on lyhyitä elämäkertoja ja lainauksia Black Jefferson Countyn asukkaista, jotka kokivat sekä eristyneisyyden että integraation koulujärjestelmään.

“Uusi näyttely tulee olemaan samassa tilassa kuin kiireiset sunnuntait -näyttelymme, joka keskittyy Shepherdstownin mustan yhteisön vapaa-aikaan ja kirkkotoimintaan. Se sisältää valokuvia, lainauksia ja esineitä Shepherdstown Red Soxin, paikallisen täysin mustan baseball-joukkueen jäseniltä, ​​sekä valokuvia ja tietoa Brothers of Harmonysta, tunnetusta paikallisesta gospel-kuorosta. Bertazzoni sanoi ja selitti, että yhdistetyt näyttelyt auttavat katsojia saamaan täydellisemmän käsityksen paikallisen mustan yhteisön ainutlaatuisista kokemuksista 1900-luvulla.

Molemmat näyttelyt ovat seurausta yhden Historic Shepherdstown Commissionin omistautuneimman entisen presidentin kovasta työstä Bertazzonin mukaan.

“Entinen Historic Shepherdstownin komission puheenjohtaja Eleanor Finn ehdotti suullisen historian projektia tohtori Alexanderille, ja hän johti myös museon afrikkalaisamerikkalaisen näyttelyn ensimmäistä vaihetta “Virkkaat sunnuntait”. Bertazzoni sanoi, että näyttelytutkimuksen alkamisajankohdan mainitseminen oli olennaista, sillä jos tutkimus olisi tehty myöhemmin, suuri osa ensimmäisen persoonan tiedoista olisi saattanut kadota, kun useampi henkilö on koulutettu sekä aiemmin. ja tuomion jälkeen.

Bertazzonin mukaan Shepherdstownin asukkaat voivat myös odottaa saavansa lisää tietoa näyttelyn tutkimuskoosteesta syyskuussa 2022, jolloin Alexander puhuu suullisen historian tärkeydestä osana Historic Shepherdstownin vuotuista Speaker Series -sarjaa.

Historic Shepherdstown Museum sijaitsee osoitteessa 129 East German Street, ja se on avoinna lauantaisin klo 12-16 ja sunnuntaisin klo 13-15. Sisäänpääsy on ilmainen, mutta 4 dollarin lahjoituksia aikuista kohden suositellaan.

.

Leave a Comment