Englannin murenevat koulut ovat “henkivaara”, viranomaiset varoittavat nro 10 | Koulut

Monet koulurakennukset Englannissa ovat nyt niin huonossa kunnossa, että ne ovat “henkivaara”, hallinnon sisäisten asiakirjojen mukaan. Tarkkailla.

Koulutusministeri Nadhim Zahawin johtavien virkamiesten Downing Streetille lähettämät sähköpostit osoittavat, että he ovat herättäneet hälytyksen kahdesti viimeisen kuuden viikon aikana.

Viranomaiset vaativat valtiovarainministeriötä kiireellisesti myöntämään ylimääräisiä miljardeja koulujen kunnostushankkeiden määrän lisäämiseksi 50:stä vuodessa yli 300:aan.

Osana koulutusministeriön (DfE) viikoittaista päivitystä numeroon 10 korkeat virkamiehet mainitsevat 30. maaliskuuta koulurakennusten huononemisen ongelman otsikon “tulevat riskit ja mahdollisuudet” alla.

He sanovat: ”Koulurakennukset: koulualueen huonontuva kunto on edelleen riski, kun kuntorahoitus on tasainen FY:lle [financial year] Vuosina 2022-23, jotkin kohteet ovat hengenvaarallisia, liian paljon kalliita ja energiatehottomia korjauksia eikä uusintoja, ja uudelleenrakentaminen kysyntä x3 tarjontaa.”

Samassa sähköpostissa tehdään selväksi, kuinka DfE taistelee valtiovarainministeriön kanssa 13 miljardista punnasta, joka on nyt saatavilla viimeaikaisten korkeakouluuudistusten seurauksena koulujen korjauksiin.

“DfE jatkaa HMT:n sitoutumista koulujen jälleenrakennusohjelman laajentamiseen vastaavalla määrällä, kuten kuluarvioneuvotteluissa keskusteltiin. Tähän sisältyy koulujen saneerausohjelman vuosittaisten projektien määrän lisääminen 50:stä yli 300:aan.

Viranomaiset hälyttävät 4. huhtikuuta uudelleen samalla “riskit ja mahdollisuudet” -otsikon alla ja toistavat varoituksen, että jotkin koulualueet ovat “henkivaara”. Toisessa sähköpostissa lisätään: “Haluamme lisätä koulujen uudelleenrakentamisen mittakaavaa.”

Paljastukset aiheuttavat valtavan paineen sekä numeroon 10:een että valtiovarainministeriöön ohjaamaan ylimääräisiä miljardeja koulujen ja oppilaiden turvaamiseen, kun niitä jo nyt vaaditaan miljoonien pienituloisten ihmisten auttamiseksi selviytymään elinkustannuskriisistä. .

Lauantaina National Education Unionin yhteinen pääsihteeri Kevin Courtney syytti vuosia kestäneitä Tory-leikkauksia koulujen pääomamenoihin ja sanoi, että nykyiset ongelmat vaihtelivat vaarallisista katoista asbestiin.

Hän sanoi: ”Kaikki lapset ansaitsevat oppia korkealaatuisissa, turvallisissa ja mukavissa rakennuksissa. Mutta vuosina 2022-23 pääomarahoitus on reaalisesti 1,9 miljardia puntaa vähemmän vuodessa kuin työväenpuolueen hallituksen viimeisinä vuosina. Jos hallitus ei olisi leikannut työväenpuolueen koulujen jälleenrakennusohjelmaa, 27 miljardia puntaa enemmän olisi käytetty koulujen ja korkeakoulujen rakennuksiin. Joten vaikka kaikki koulurakennuksiin käytetyt rahat ovat tervetulleita, mittakaavaa on arvioitava leikkauksen perusteella, joka on 50 kertaa suurempi.

”Haasteet, joihin on vastattava, ovat valtavat. Ja onko käsiteltävänä ongelmana mahdollisesti vaarallinen katto, energiatehokkuutta ja ilmastovaatimusten täyttämistä edistävä jälkiasennus tai peruskorjaus, haaste kasvaa entisestään, koska monissa koulurakennuksissa on asbestia. Hallituksen on osoitettava paljon enemmän kunnianhimoa ja puututtava näihin kysymyksiin kiireesti strategisella tavalla.

Tämän vuoden maaliskuussa päivätty virallinen tiedotustilaisuus House of Commons -kirjastossa, jonka otsikkona on “School Building and Capital Funding”, vahvistaa pääomamenojen valtavat leikkaukset sen jälkeen, kun toryt tulivat valtaan vuonna 2010.

Michael Gove keskittyi työväenpuolueen koulurakennusohjelmaan ollessaan opetussihteeri vuonna 2010. Valokuva: Kirsty Wigglesworth/AP

Siinä sanotaan: “Kulut noudattivat yleensä laskevaa trendiä vuosina 2009-10 ja 2013-14, ja kulutuksen jälkeisinä vuosina on vaihdellut… Kaiken kaikkiaan vuosina 2009-2010 ja 2021-22 pääomamenot laskivat 25 % käteisellä mitattuna ja 29 % inflaatiokorjauksen jälkeen (2021-22 hinnat).

Heinäkuussa 2011 Commonsille antamassaan lausunnossa silloinen opetusministeri Michael Gove sanoi, että Labour’s Building Schools for the Future -ohjelman suunnittelu “ei ollut niin tehokas kuin se olisi voinut olla”.

Gove sanoi, että se ei priorisoinut huonoimmassa kunnossa olevia kouluja eikä hankkinut uusia rakennuksia mahdollisimman halvalla. Sen tilalle Gove perusti Priority School Building -ohjelman, jonka hän sanoi olevan kaikkien koulujen – akatemioiden, yhteisökoulujen ja vapaaehtoisavusteisten koulujen – ja paikallisviranomaisten saatavilla, jotka ovat vastuussa useiden koulujen ylläpidosta. Hän sanoi, että se ratkaisee ongelmat ja olisi niiden koulujen käytettävissä, joilla on “suurin tarve”.

Mutta vuotaneet asiakirjat vahvistavat asteittaisen heikkenemisen seuraavien 11 vuoden aikana huolimatta toistuvista varoituksista kriisin lähestymisestä.

Varjokoulutussihteeri Bridget Phillipson, kansanedustaja, sanoi: “Konservatiivit ovat pettäneet lapsisukupolven leikkaamalla investointeja kouluihimme 12 vuoden aikana.

– Heidän huolimattomuutensa vaarantaa nyt ihmishenkiä, mutta silti ulkoministeri ei voi saada kansleria toimimaan. Työväenpuolue rakentaisi Britannian, jossa lapset ovat etusijalla, mutta toryt seisovat sivussa Englannin koulujen kaatuessa.”

Vuonna 2019 Suojelija raportoi, että enemmän kuin joka kuudes koulu Englannissa tarvitsi edelleen kiireellisiä korjauksia ja mainitsi varoituksia koulujen “murtumisesta opettajien ja oppilaiden ympärillä”. Tuolloin virallisten tietojen mukaan 17 prosentissa (3 731) kouluista havaittiin rakennuksia, joissa oli ”elementtejä”, kuten katto, seinä tai ikkuna, jotka vaativat välitöntä toimenpiteitä.

Niistä 21 796 koulusta, joista tiedotettiin, 1 313:ssa oli elementtejä, joille annettiin huonoin mahdollinen kunto, arvosana D, joka määriteltiin “elämän umpeutumiseen ja/tai vakavaan välittömään epäonnistumiseen”.

DfE:n tiedottaja sanoi: “Oppilaiden ja henkilökunnan turvallisuus on ensiarvoisen tärkeää. Meillä on yksi Euroopan suurimmista ja kattavimmista tutkimusohjelmista, ja sen avulla voimme arvioida ja hallita riskejä rakennuksissamme. Asetamme etusijalle rakennukset, joissa on riski terveydelle ja turvallisuudelle, ja olemme investoineet 11,3 miljardia puntaa vuodesta 2015 lähtien koulurakennusten ja -tilojen kunnon parantamiseen. Lisäksi uusi koulujen uudelleenrakennusohjelmamme muuttaa oppimisympäristön 500 koulussa seuraavan vuosikymmenen aikana.

Leave a Comment