Encinitasin kaupunginvaltuusto lähettää äänestäjille ehdotetun kannabisyritysveron

Encinitaksen äänestäjät päättävät, lisätäänkö kaupunkilaajuinen kannabiksen yritysvero marraskuussa, kun kaupunginvaltuusto päätti yksimielisesti hyväksyä äänestystoimenpiteen 11. toukokuuta.

Jos se hyväksytään, kaupunki voisi verottaa kannabiksen vähittäismyyntiyrityksiä 4–7 prosentilla sekä 1–4 prosenttia ei-vähittäiskäytöstä. Viljelystä verotettaisiin 2–10 dollaria katosalueen neliöjalkaa kohti. Kaupunginvaltuuston olisi annettava asetus, jossa vahvistetaan erityinen verokanta näiden rajojen sisällä, ja sillä olisi joustavuus muuttaa verokantaa niin kauan kuin se pysyy määritellyissä rajoissa.

Tämän veroalueen perusteella kaupunki arvioi tulot 800 000 – 1,4 miljoonaa dollaria unssia, että kaikki neljä kaupungin lain sallimaa kannabiksen vähittäismyyntiyritystä ovat toiminnassa. Arpajaisprosessi, joka keräsi yli 200 hakijaa, jotka haluavat luvan, on edelleen käynnissä.

Jos uusi vero hyväksytään, se astuisi voimaan tammikuussa. 1, 2023.

Uudet kannabisyritykset ja mahdolliset verot noudattavat toimenpidettä H, joka on Encinitaksen äänestäjien vuonna 2020 hyväksymä äänestystoimi, joka sallii rajoitetun määrän kannabisyrityksiä kaupungissa. Samanlainen äänestystoimi epäonnistui Solana Beachissä samojen vaalien aikana.

Vuonna 2016 lähes kaksi kolmasosaa Encinitaksen äänestäjistä hyväksyi ehdotuksen 64, joka laillisti kannabiksen myynnin viihdetarkoituksiin, mutta antoi myös kaupungeille mahdollisuuden kieltää kannabisyritykset omien rajojensa sisällä, jos he halusivat. Toimenpide H kumosi kannabiksen kiellon Encinitasissa, jonka valtuusto sääti muutama vuosi sitten.

Encinitaksen asukas Trina Priest sanoi julkisessa kommentissa, että tulojen pitäisi tukea paikallisia opiskelijoita.

“Suosittelen, että verotoimenpide asetetaan marraskuun äänestykseen ja sitten suunnataan ne verot nuorisokoulutukseen”, hän sanoi. “Nykyiset perus-oppilaat ovat kestäneet sarjan odottamattomia stressitekijöitä COVID-19-pandemian aikana.”

Toinen Encinitaksen asukas, Mark Wilcox, mainitsi joitakin kannabikseen liittyviä kanteita, joihin muut kaupungit ovat osallisina.

“Ehkä on olemassa enemmän varotoimia, jotka on otettava käyttöön Encinitaksen kansalaisten, erityisesti nuorten suojelemiseksi”, hän sanoi.

Päätös veroesityksen antamisesta äänestäjille vaati vähintään neljän viidesosan äänistä. Valtuuston jäsenet keskustelivat myös myöhemmin tänä vuonna äänestäjille jaettavan äänestystoimenpiteen puolesta.

“Luulen, että he ovat ottaneet huomioon monia erilaisia ​​tapahtumia, joita voisi tapahtua tulevaisuudessa”, apulaiskaupunginjohtaja Joe Mosca sanoi viitaten verorakenteen parissa työskennelleeseen kaupunkikonsultti HdL Companiesiin, “jotta tämä vero olisi voimassa. siltä varalta, että säädöksiin tulee muutoksia tai jotain tapahtuu tulevaisuudessa.”

Leave a Comment