Dwyane Wade haluaa ottaa liiketoimintariskejä, ja nyt hän on ryhtymässä NFT:ihin

Entinen Miami Heatin pelaaja Dwyane Wade puhuu yleisölle pelipaidan eläkkeelle jäämisseremoniassa American Airlines Arenalla 22. helmikuuta 2020 Miamissa, Floridassa.

Michael Reaves | Getty Images

Dwyane Wade ottaa riskejä bisneksen suhteen.

Eläkkeellä oleva kolminkertainen NBA-mestari, 40, on sijoittanut mediayrityksiin ja kuluttajatuotteisiin. Wade, 40, osti osakeosuuden kahdesta urheilujoukkueesta, ja hän isännöi tv-ohjelmaa. Wade ottaa riskin myös epävakaiden NFT-markkinoiden kanssa.

“Olen aina ottanut riskejä”, Wade kertoi CNBC:lle haastattelussa. “Olen aina ollut kaveri, joka on tehnyt asioita hieman eri tavalla kuin kaikki.”

Wade työskentelee Budweiser Zeron kanssa NFT-malliston parissa, joka tulee myyntiin 24. toukokuuta. Wade oli alkoholittoman ja sokerittoman juoman perustaja vuonna 2020. NFT:t myyvät 180 dollaria kukin ja antavat ostajille mahdollisuuden voittaa palkintoja, mukaan lukien nimikirjoituksella varustettuja palkintoja. Wade-lenkkarit ja mahdollisuus katsella Utah Jazz -peliä hänen kanssaan. Wade on vähemmistöomistaja NBA-sarjassa.

“Tämä on mahdollisuus olla osa nuorta brändiä, joka yrittää rakentaa fanikuntaa ja tarjota mahtavia kokemuksia”, hän sanoi ja kutsui NFT-kokoelmaa yhdeksi vaihtoehdoksi faneille “tehdä jotain ainutlaatuista ja jotain siistiä”.

Silti NFT-kokoelma otetaan käyttöön digitaalisten resurssien laskusyklin aikana. The Wall Street Journalin mukaan NFT:n päivittäinen myynti on laskenut yli 90 % syyskuusta 2021 lähtien. Se tapahtuu myös kryptovaluuttojen, mukaan lukien bitcoinin, myynnin keskellä.

Mutta Wade ei välitä ottaa riskiä tilan suhteen.

“Jos tarkastellaan koripallouraani, yritysurani on sujunut hyvin samankaltaisesti”, hän sanoi.

Waden keskeinen liiketoimintapäätös

Vuonna 2019 koripallosta eläkkeelle jäänyt Wade keräsi lähes 200 miljoonaa dollaria tuloja 16-vuotisen NBA-uransa aikana urheilukontakteja seuraavan Spotrac-sivuston mukaan. Forbes arvioi, että hän tienaa 17 miljoonaa dollaria vuosittain kannatusmaksuilla.

“Se on erilaista”, Wade sanoi, kun kysyttiin eläkkeelle jäämisestä. Wade sanoi keksineensä, kuinka soveltaa “samoja asioita, jotka tekivät minusta erityisen urheilijan” pandemian jälkeisessä urassaan.

Hän loi sävyn eläkkeelle jääneille vuosilleen uransa huipulla tehdyllä keskeisellä liiketoiminnalla.

Vuonna 2003 aloittelijana Wade teki sopimuksen lenkkaribrändin Conversen kanssa. Sitten hän teki suuren siirtymisen Niken Michael Jordan -brändiin vuonna 2009 ja muodosti hänet pariksi muiden NBA-tähtien Carmelo Anthonyn ja Chris Paulin kanssa.

Sitten vuonna 2012 kiinalainen urheiluvaateyritys Li-Ning lähestyi Wadea oman kenkälinjan perustamisesta. He tarjosivat hänelle osakeosuuden. Wade, joka kutsui tarjousta “liiketoiminnan kannalta tärkeimmäksi sopimukseksi”, käytti tilaisuutta hyväkseen ja jätti Jordan-brändin Li-Ningille.

“Kiitos suunnitelman laatimisesta”, Wade sanoi kertoneensa Jordanille. “Aion yrittää tehdä siitä oman versioni.”

Jordan puolestaan ​​kertoi Wadelle, että hän “ymmärsi ja kunnioitti” siirtoa Waden mukaan.

Lopulta vuonna 2018 Wade allekirjoitti elinikäisen sopimuksen Li-Ningin kanssa julkistamattomalla summalla. Nuoremmat NBA-tähdet, kuten New Orleans Pelicansin vartija CJ McCollum ja Miami Heatin hyökkääjä Jimmy Butler, liittyivät häneen brändiin. Minnesota Timberwolvesin vartija D’Angelo Russell allekirjoitti myös lenkkarilinjan.

“Se on hidas rakentaminen”, sanoi Wade. “Urheilijat ottavat riskejä tekemällä jotain hieman erilaista.”

Hän lisäsi: “En yritä luoda mitään uudelleen”, Wade selitti. “Yritän hankkia lenkkari- ja vaatekauppaa, jota pelaajat ovat käyttäneet useiden vuosien ajan. Haluan rakentaa jotain, joka on perintö perheelleni.”

Dwayne Wade

Isac Baldizon | NBAE | Getty Images

Vauhtiin rakentaminen

Wade jatkoi painostusta uusille liiketoiminta-alueille jäätyään eläkkeelle.

Wade perusti viiniyhtiön nimeltä “Wade Cellars”. Hänellä on osuus mediayhtiö Players TV:stä. Hän ja hänen vaimonsa, näyttelijä Gabrielle Union, perustivat Proudlyn, vauvatuotteita valmistavan yrityksen. Hän sanoi, että aloittava yritys “syntyi tarpeesta”.

Wade sanoi: “Meillä on 3-vuotias tytär ja käymme 80 eri kaupassa hakemassa tuotteita. Sanoimme: “Tämä ei toimi meille. Kuinka voimme rakentaa sitä, mikä toimii meille – maailmamme vähemmistöille ja yhteisöt?”

Huhtikuussa Proudly julkaisi tuotevalikoimansa, joka sisältää vauvanpesuaineet ja -emulsiot. Yritys tulee lopulta tarjoamaan vaippoja.

Urheilun omistusrintamalla Wade otti myös pienen osuuden NBA:n Utah Jazzista huhtikuussa 2021 ja liittyi Blackstonen johtajan David Blitzerin kanssa MLS-seuran Real Salt Laken osaomistajaksi. Wade ei paljastanut panoksensa arvoa, mutta sanoi, että se on pieni prosenttiosuus.

Wade sanoi, että enemmistöjoukkueen omistajaksi tuleminen on hänelle “perimmäinen tavoite”. Mutta hänen riskinottohalullaan voi olla rajansa tässä skenaariossa.

“Mutta ehkä aion käydä läpi tämän prosessin ja sanoa itselleni: ‘Ei, et halua niitä päänsärkyä'”, hän sanoi.

.

Leave a Comment