Bisnes on makeaa Socorron ainoalle karkkikauppiaalle

Rebecca Apodaca esittelee yhtä karkkikaupan paletoista. Paletit tulevat Albuquerquesta. (Cathy Cook / El Defensor Chieftain)

SOCORRO – Socorron syntyperäisen Rebecca Apodacan, Candylandin – Socorron ainoan karkkikaupan – omistajan liiketoiminta ei ole koskaan ollut suloisempaa. Paletoista piñatoihin Apodaca on luonut myymälän, joka on täynnä trendikkäitä herkkuja ja nostalgisia takaiskuja.

Apodaca on graafinen suunnittelija, jonka töitä löytyy logoista ja kyltteistä ympäri kaupunkia – hän suunnitteli jopa 400-vuotisjuhlalogon, joka on kaiverrettu hautakiviin San Miguelin kirkon edessä. Vuonna 2015 hän avasi kaksi yritystä samaan myymälään vanhempiensa Tim ja Moni Apodacan kanssa. Perheyrityksiä ovat APO Express, graafinen suunnitteluyritys, jonka avulla hän voi luoda logoja, kylttejä, esitteitä ja T-paitoja asiakkaille kaikkialta alueelta, ja Desert Valley Hemp, CBD-jälleenmyyjä.

Huolimatta siitä, että Apodacalla oli jo johdettavanaan kaksi yritystä, Apodaca päätti perustaa kolmannen, kun hän näki aukon Socorron markkinoilla vuonna 2020. Paikalliset lopettivat matkustamisen Albuquerqueen niin monelle pikamatkalle, kuten karkkikauppaan, johtuen pandeeminen.

Karkkia Candylandissa Socorrossa. (Cathy Cook / El Defensor Chieftain)

Kun Apodaca oli pieni, Socorrolla oli Spring Streetin varrella karkkikauppa, jossa hän mielellään vieraili.

”Lapsena pidin aina karkkikaupassa käymisestä ja yritän tuoda takaisin nostalgisia karkkeja, myös piñatoita ja monenlaisia ​​meksikolaisia ​​karkkeja, joita et todellakaan löydä täältä tai et löytänyt täältä. sitten”, hän sanoi.

Hyllyt ovat täynnä TikTok-suosikkeja, kuten Slime Lickers ja hyytelömäisiä hedelmiä, nostalgisia makeisia, kuten Astro Pops ja Sugar Daddys, ja jopa sarja toisen Socorroanin valmistamia havaijilaisia ​​kummeja.

Se on sellainen kauppa, josta lapsi, jolla on 2 dollaria taskussaan, voi kävellä ulos 25 ja 50 sentin karkkeja kanssa.

Kesällä myydyimmät ovat paletat, joita asiakkaat voivat täydentää makuhermonsa mukaan.

Piñatat, kuten pään yläpuolella riippuva tilaustyönä tehty kaivinkone, valmistetaan Juárezissa. Asiakkaat voivat tilata tiettyjä malleja tai valita jonkin suosituista valmiista.

Kun hän ei huolehdi asiakkaista karkkikaupassa, Apodaca myy naapurissa Desert Valley Hempissä suun tinktuuroita, geelikapseleita, topikaaleja, hunajaa ja vape-patruunoita, tai hän suunnittelee asiakkaiden kanssa esitteitä, käyntikortteja ja jopa valmistujaiskutsuja. APO Express -asiakkaat.

”Tiedän, että ilman vanhempiani tämä olisi erittäin vaikeaa, mutta he auttavat minua kaikesta huolimatta. He ovat luultavasti ihmisiä, joille olen taatusti eniten velkaa”, hän sanoi.

Hänen portfolionsa sisältää vuosittaisen Socorro Rodeo Associationin kirjasen ja painetut materiaalit New Mexico Techin keksijöiden ja yrittäjien työpajaan.

“Olen kiireinen koko ajan, mutta se ei koskaan ole niin kuin työ tai työvoimavaltainen, koska nautin siitä niin paljon”, hän sanoi.

Apodacan liiketoiminta ei ole rajoittunut makeisiin herkkuihin. Hän kehittää pientä putiikkia, Bliss 61:tä, jossa on paikallisen koulun tiimin vaatteita ja paikallisesti valmistettuja koruja, jotka sijaitsevat karkkikaupan takaosassa.

Myymälät sijaitsevat osoitteessa 705 N. California St., Socorro.

Leave a Comment