Aimeen seksuaalinen väkivalta näyttää selviytyneille, etteivät he ole yksin

Toimittajan huomautus: Tässä artikkelissa käsitellään seksuaalisen väkivallan tapauksia, jotka voivat olla ahdistavia tai laukaisevia joillekin lukijoille.

Netflixin hittiohjelma Sukupuolivalistus ei ole koskaan ollut vaikeita aiheita tai nuorten seksuaalisia kokemuksia ujosteleva, queer seksistä vaginismiin, mikään aihe ei jää paljastumatta. Kuitenkin Aimeen juoni seksuaalisesta väkivallasta erottuu esityksestä.

Aimee Gibbs (Aimee Lou Wood) on Maeven (Emma Mackey). Toisen kauden kolmannessa jaksossa häntä raiskataan seksuaalisesti hänen matkallaan kouluun. Aimee nousee tavalliseen bussiinsa ja hymyilee kohteliaasti takanaan olevalle miehelle pitäen samalla kädessään Maeven kotitekoista syntymäpäiväkakkua. Hänen kasvonsa vajoavat täydelliseen epäuskoon, kun hänen takanaan oleva mies alkaa masturboimaan häntä, ja hänen huutonsa, että tämä lopettaisi ja että muut matkustajat auttaisivat häntä, kohtaavat vain tähdet.

PÄIVÄN COLLIDER VIDEO

Myöhemmin koulussa Aimee välittää tapauksen Maevelle, ja hänen tärkein huolensa on, pystyykö hän poistamaan siemennesteen farkuistaan. Aimee järkyttyy, kun Maeve kertoo hänelle, että häntä on pahoinpidelty ja hänen on ilmoitettava tapauksesta poliisille. Hän jopa väittää, että hän oli “luultavasti vain yksinäinen” ja “Se on typerää, olen kunnossa, rehellisesti”. Aimeen pahoinpitely on niin koskettavaa naiskatsojille, koska me kaikki kärsimme miesten mikroseksuaalisesta aggressiosta ja olemme juurtuneet uskomaan, että se on normaalia, vain virnistää ja sietää sitä.

Vasta käytyään poliisiasemalla, jossa he myöntävät, että tehtävissä on hyvin vähän, Aimee tajuaa, mitä on tapahtunut. Kuvauksessa on niin realistista, että Aimeella kesti tunteja, kunnes hän oli kotona yksin huoneessaan hyväksyä ja tuntea tilanteen, ymmärtää, että häntä oli pahoinpidelty.

AIHEUTTAA: “Seksikasvatuksen Aimee Lou Wood jakaa tärkeitä neuvoja, jotka on saatu näyttelyn läheisyyden koordinaattorilta seksikohtausten tekemisestä

Loppukauden aikana näemme Aimeen kamppailevan pahoinpitelynsä seurausten kanssa. Hän erottaa itsensä fyysisesti poikaystävästään, ja hänet laukaisee mikä tahansa fyysinen läheisyys. Hän jopa hallusinoi hyökkääjää juhlissa ja koulussa ja jatkaa kävelyä kouluun välttääkseen bussia. Silti Aimee väittää olevansa kunnossa, vähättelee ja minimoi tilanteen.

Esitys käsittelee tätä täydellisesti, sillä raiskauskulttuuri on juurruttanut selviytyjiin uskon, että ellei sinua raiskata, sinun ei pitäisi puhua siitä; sen sijaan sinun täytyy hyväksyä se, mennä eteenpäin ja jopa nauraa sille. Et saa olla järkyttynyt; sen sijaan sinun on sisäistettävä pelko ylireagoida tai olla draamakuningatar. Tämän seurauksena monet naiset ovat muuttaneet pahoinpitelynsä hauskoiksi anekdootiksi sen sijaan, että olisivat käsitelleet traumaa. Sukupuolivalistus on vastoin hallitsevaa narratiivia hyökkäyksen lakaismisesta maton alle, että se ei ole iso juttu ja vain “päästä yli siitä”.

Toisin kuin vastaavat ohjelmat, sarja tarkistaa Aimeen säännöllisesti koko kauden ajan ja näyttää, mitä hänen hahmolleen on tapahtunut trauman tukahduttamisen vuoksi. Sydäntä lämmittävässä, mutta yhtä sydäntä särkevässä kohtauksessa muut naishahmot antavat painoa Aimeen hyökkäykselle antaen hänelle mahdollisuuden kokea ja hyväksyä traumansa. Käsitellessään pahoinpitelyä Aimee korostaa tukijärjestelmän tärkeyttä, jossa usein vasta kun joku antaa sinulle “luvan” ja vahvistaa traumasi, voit hyväksyä sen täysin. Naiset jakavat samanlaisia ​​kokemuksiaan pahoinpitelystä ja häirinnästä, ja viimeisessä kohtauksessa kaikki liittyvät Aimeen kyytiin bussissa.

Aimee tiivistää selviytyneiden ja teini-ikäisten tyttöjen yhteisen oivalluksen sanomalla, että hän ei välttämättä pelkää nähdä hyökkääjää uudelleen bussissa, mutta koska hänellä oli niin ystävälliset kasvot, tuntuu kuin “jos hän voisi tehdä jotain sellaista , niin kuka tahansa voisi.” TV-ohjelmat kuvaavat tekijät usein tuntemattomina, joilla on pelottavia piirteitä ja luonnetta, mutta todellisuudessa naiset kohtaavat myös komeita, viehättäviä ja kohteliaita miehiä, jotka häiritsevät ja pahoinpitelevät heitä. Keskustelu on tarkka kuvaus tyttöjen kasvamisesta ja kasvamisesta ymmärtäessään haavoittuvuutensa.

Mikä tekee SukupuolivalistusKuvaus pahoinpitelystä seisoo muiden yläpuolella on myös se, että Aimeen tarina ei pääty kaudelle 2. Hänen ystävänsä, jotka tukevat häntä ajamaan bussilla uudelleen, olisivat voineet sitoa tarinan mukavaan (vaikkakin epärealistiseen) keulaan jättäen hänen hahmonsa palaamaan. komedialliseen helpotukseen. Kuitenkin realistisesti katsottuna Aimeen trauma vuotaa hänen hahmoonsa kaudella 3, sillä tosielämässä et voi yksinkertaisesti toipua seksuaalisesta väkivallasta yhdessä yössä, aloittamalla uuden kauden tai heittämällä krediittejä. Tarinan jatko on niin tärkeä haastaa katsojien käsitykset, että paranemisprosessi on hidas, ainutlaatuinen eikä lineaarinen.

Kausi 3 alkaa seksimontaasilla; Aimee ei kuitenkaan osallistu seksiin poikaystävänsä kanssa, vaan mieluummin lähtee trampoliinille. Hän kamppailee edelleen fyysisen läheisyyden kanssa ja suostuu menemään katsomaan Jeania (Gillian Anderson), seksiterapeutti, tunnustettuaan Maevelle hän tuntee olonsa turvallisemmaksi yksinään.

Uudelleen, Sukupuolivalistus on vallankumouksellinen, koska se ei karkaa kuvaamasta, kuinka seksuaalinen väkivalta voi muuttaa sinua ihmisenä. Yhdessä sarjan voimakkaimmista kohtauksista Aimee selittää Jeanille, että hän haluaa vain tuntea olevansa “vanha” ja “hymiö” Aimee uudelleen, syyttää hänen onnellista luonnettaan ja hymyillen tekijälle syynä, miksi häntä pahoinpideltiin. Jean kertoo Aimeelle, että hän ei ehkä ole enää entisellään, mutta se on okei, ja traumansa käsittelystä hän voi saada selvyyden tapahtumaan. Tärkeää on, että Jean lisää, että “sillä, mitä tuo mies teki sinulle bussissa, ei ole mitään tekemistä hymysi tai persoonallisuutesi kanssa, ja se koskee vain häntä. Ja se ei todellakaan ole sinun vikasi.”

Jokaisen pahoinpitelystä ja häirinnästä selvinneen tulisi katsoa tämä kohtaus ja omaksua Jeanin sanat. Selviytyneille on erittäin tärkeää kuulla, etteivät he ole syyllisiä pahoinpitelystään näin suoraan sanottuna, koska niin monet sisäistävät syyllisyyden ja häpeän tunteensa uskoen, että heidän toimintansa johti heidän hyökkäykseen.

Aimeen tarina on todellinen kuvaus pahoinpitelystä selviytymisestä, trauman minimoimisesta ja tukahduttamisesta, vetäytymisestä fyysisestä läheisyydestä, itsensä syyttämisestä ja avun hakemisesta trauman käsittelyyn. Se auttaa naisia ​​ymmärtämään ja hyväksymään tunteitaan henkilökohtaisista traumaattisista kokemuksista ja pahoinpitelyistä, näkemään, etteivät he ole yksin, etteivät he ole syyllisiä ja ymmärtämään, että on olemassa tukijärjestelmiä ja palveluita.

Julkisessa keskustelussa seksuaalisen väkivallan aiheuttama trauma on pätevä vain silloin, kun se on raiskaus; Aimee kuitenkin korostaa tämän valheellisuutta. Kaikki pahoinpitelyt ovat traumaattisia, ja kaikki selviytyneet ansaitsevat tuen, uskomisen ja kunnioituksen.


Jaettu kuva elokuvasta The Great and Generation

8 modernia TV-sarjaa, jotka korostavat sukupolven Z-kulttuuria (jotka eivät ole “euforia”)

Lue Seuraava


Kirjailijasta

Leave a Comment