Trevor Noah osallistuu viimeisimpään Culture Summit Abu Dhabi -tapahtumaan

“Tulevaisuuden rikokset”

Ohjaus: David Cronenberg

Pääosissa: Viggo Mortensen, Léa Seydoux, Kristen Stewart

On kulunut yli 20 vuotta siitä, kun David Cronenberg pelasi body horrorin ja science fictionin hiekkalaatikossa. “Tulevaisuuden rikoksilla” legendaarinen elokuvantekijä, jonka takana ovat veriset klassikot, kuten “Scanners” (1981), “Videodrome” (1983) ja “The Fly” (1986), syleilee tiukasti juurensa ja herättää henkiin tarinan, joka hänellä on ollut elokuvassa. mielessään vuosia, eikä hänellä koskaan ollut tilaisuutta kertoa – maailmasta, jossa kirurgiasta tulee taiteen muoto. Elokuvantekijä on tavannut yhden hedelmällisimmistä kumppaneistaan, pääosassa näyttelevän Viggo Mortensenin. Mortensen oli ehdolla parhaan miespääosan Oscar-palkinnon saajaksi parin viimeisestä yhteistyöstä, vuoden 2007 elokuvasta “Eastern Promises”.

“Pyhä Hämähäkki”

Ohjaaja: Ali Abbasi

Pääosissa: Mehdi Bajestani, Zar Amir Ebrahimi, Arash Ashtiani

Iranilais-tanskalainen elokuvaohjaaja Ali Abbasi, jonka viimeinen elokuva, vuoden 2018 “Border”, voitti Un Certain Regard -palkinnon Cannesissa, huomaa nyt kilpailevansa festivaalin suurimmasta palkinnosta “pikimustalla” trillerillä seuraten Saeed-nimistä perhemiestä, joka aloita synkkä pyrkimys “puhdistaa” Mashhadin kaupunki moraalittomuudesta – yritys, joka muuttuu nopeasti tappavaksi. Asioiden edetessä Saeed turhautui yhä enemmän julkisen kiinnostuksen puutteeseen murhaavaa tehtäväänsä kohtaan, mikä johti hänet toimimaan entisestään.

“Tori ja Lokita”

Ohjaajat: Jean-Pierre ja Luc Dardenne

Pääosissa: Mark Zinga, Nadege Ouedraogo, Alban Ukaj, Charlotte De Bruyne

Tässä vaiheessa belgialaiset veljekset Jean-Pierre ja Luc Dardenne ovat Cannesin kuninkaallisia, voittaneet festivaaleilla kuusi palkintoa kuudesta eri elokuvasta. Tämä moitteeton ennätys tekee heidän uusimmasta, “Tori ja Lokitasta”, tämän vuoden kilpailun suosikin. Aina sosiaalisesti tietoiset elokuvantekijät kiinnittävät tällä kertaa huomionsa kahteen ystävään, jotka ovat matkustaneet Afrikasta Belgiaan vain kohdatakseen sen julman todellisuuden. kun he kamppailevat selviytyäkseen. Elokuva jatkaa käännettä kohti rotukeskeisempiä teemoja, sillä heidän viimeinen palkinnon voittanut elokuvansa, vuoden 2019 ”Young Ahmed”, seuraa belgialais-araabipoikaa, joka joutuu radikalisoitumisen uhriksi.

“Päätös lähteä”

Ohjaaja: Park Chan-wook

Pääosissa: Tang Wei, Go Kyung-Pyo, Park Hae-il

Korealainen elokuva on vihdoin murtautunut valtavirtaan. Vaikka Bong Joon-ho saattaa onnistuneesti rikkoa Oscarin esteen, Park Chan-wook kiinnitti ensimmäisenä maailman huomion, ja hänen vuoden 2003 kiistanalainen elokuvansa “Oldboy” nousi yhdeksi yleisimmin nähdyistä kulttiklassikoista. vuosisadalla tähän mennessä. “Decision to Leave” -elokuvan ohjaaja palaa Cannesiin ensimmäistä kertaa vuoden 2016 “The Handmaid” -elokuvan jälkeen. Tällä kertaa seuraa etsivä, joka rakastuu salaperäiseen leskiin, kun hänestä tulee hänen viimeisimmän murhatutkinnan pääepäilty.

“Poika taivaasta”

Ohjaaja: Tarik Saleh

Pääosissa: Tawfeek Barhom, Fares Fares, Mohammad Bakri

Ruotsalais-egyptiläinen elokuvaohjaaja Tarik Saleh debytoi Cannesissa elokuvalla “Boy from Heaven”, joka on jatkoa Sundance-elokuvafestivaalin voittajalle “Niilin Hiltonin tapaukselle”. Vaikka hänen edellinen poliittinen trilleri herätti kiistoja Egyptissä (hänen joutui siirtämään tuotantonsa maasta vastareaktion jälkeen), “Boy From Heaven” todistaa, ettei hän ole menettänyt vastakkainasettelua. Se on poliittinen trilleri korkea-arvoisen uskonnollisen johtajan epäilyttävän kuoleman seurauksena käydystä valtataistelusta.

“Välimeren kuume”

Ohjaus: Maha Haj

Pääosissa: Amer Hlehel, Ashraf Farah, Anat Hadid

Pyrkivä kirjailija ja pieni roisto liittoutuvat synkkää suunnitelmaa varten “Välimeren kuumeessa”, palestiinalaisen elokuvantekijän Maha Hajin paluu Cannesiin debyyttinsä “Personal Affairs” jälkeen sai ensi-iltansa vuonna 2016. Haifaan sijoittuva elokuva saa tukea. “Personal Affairs” -näyttelijä – Amer Hlehl, joka on hionut taitojaan Yhdistyneen kuningaskunnan Royal Shakespeare Companyn kanssa – ylennettiin ensimmäiseen suuren näytön päärooliinsa. Hän vangitsee Hajin tavaramerkin synkän huumorin eksistentiaalisella leimahduksella. Vaikka tämä on hänen toinen pitkä elokuvansa, Haj murtautui elokuvaan Elia Sulaimanin ylistämien elokuvien “The Time That Remains” ja “It Must Be Heaven” taideosastolla ennen kuin astui itse kameran taakse.

“Sininen kaftaani”

Ohjaus: Maryam Touzani

Pääosissa: Saleh Bakri, Lubna Azabal, Ayoub Messioui

Yhdessä Marokon vanhimmista medinaista aviomies ja vaimo Halim (Saleh Bakri) ja Mina (Lubna Azabal) pitävät perinteistä kaftaanikauppaa, jotka tarvitsevat kipeästi apua. He palkkaavat lahjakkaan nuoren miehen nimeltä Youssef – ja huomaavat nopeasti, että hänen läsnäolollaan on syvällinen vaikutus heidän elämäänsä. Marokkolainen elokuvantekijä Maryam Touzani, Casablanca Beats -elokuvantekijän Nabil Ayouchin yhteistyökumppani ja vaimo, palaa “The Blue Caftan” -elokuvan myötä Cannesiin kiitetyn elokuvansa “Adam” jälkeen, joka kertoo Casablancassa sijaitsevasta vaatimattomasta leipomosta, joka ottaa vastaan ​​odottamattoman vieraan. — lukee festivaalin Un Certain Regard -osion vuonna 2019.

“Kolme tuhatta vuotta kaipausta”

Ohjaaja: George Miller

Pääosissa: Idris Elba, Tilda Swinton

On vain muutamia mielenkiintoisempia elokuvauraa kuin George Millerin, australialaisen elokuvantekijän “Mad Max” -trilogian, “Babe” ja molempien “Happy Feet” -elokuvien takana. Miller ei koskaan saanut ansaitsemaansa kunnioitusta ennen kuin vuonna 2015 julkaistiin Mad Max: Fury Road. Se on uskomattoman mestarillinen taitojen esitys, joka keräsi 10 Oscar-ehdokkuutta sinä vuonna. Vaikka emme näe elokuvan jatkoa ennen vuoden 2024 “Furiosaa”, Cannes näkee hänen uusimman eeppänsä ensi-illan, tällä kertaa tutkijan (Tilda Swinton) jälkeen, joka kohtaa Istanbulissa Djinnin (Idris Elba), joka tarjoaa hänelle kolme toivomusta vastineeksi vapaudesta.

“Armageddon Time”

Ohjaus: James Gray

Pääosissa: Anne Hathaway, Anthony Hopkins, Jeremy Strong

Vaikka edelleen tuntuu, että maailma ei ole vielä huomioinut ohjaaja James Grayta, amerikkalainen on pitkään ollut suosikki Cannesissa. Hänen aiemmat elokuvansa “We Own the Night” (2007), “The Immigrant” (2013) ja Brad Pitt -scifi-eepos “Ad Astra” (2016) saivat kaikki debyyttinsä La Croisettessa. Hänen viimeisin on hänen tähän mennessä henkilökohtaisin, perustuen hänen kasvatukseensa Queensissa, New Yorkissa, ja pääosissa on joitain maailman parhaita näyttelijöitä, mukaan lukien edelleen voimiensa huipulla Anthony Hopkins, Jeremy Strong (“ Estate”) ja Anne Hathaway.

“Surullisuuden kolmio”

Ohjaaja: Ruben Ostlund

Pääosissa: Woody Harrelson, Harris Dickinson, Oliver Ford Davies

Jos olet räikeän satiirin ystävä, olet todennäköisesti myös ruotsalaisen elokuvantekijän Ruben Östlundin fani – tai pitäisi olla –, jonka kaksi edellistä elokuvaa, “Force Majeure” ja “The Square”, olivat kaksi viime vuosikymmenen hauskimpia, puhumattakaan erittäin epämukavista elokuvista. Triangle of Sadness -elokuvalla elokuvantekijä on vaihtanut Ruotsin laskettelurinteitä ja Tanskan museoita aurinkoisiin Kreikan saariin ja kuvaa viimeisintä yli 72 päivää autiolla saarella pandemian aikana. Se kertoo tarinan malliparista, jotka joutuvat urallaan käännekohtaan.

.

Leave a Comment