“Robotin kestävä matka” korkeakoulutuksen tulevaisuuteen – News @ Northeastern

Kun maailma kiihtyy kohti digitaalista tulevaisuutta, jossa roboteista tulee monien alojen tukipilari, mikä rooli korkeakouluilla ja yliopistoilla on opiskelijoiden valmistelemisessa tällaisiin välittömiin muutoksiin?

“On selvää, että monet työt ja ammatit ovat päätymässä”, Koillis-presidentti Joseph E. Aoun kertoi täpötäynnä konferenssihuoneessa Boston Marriott Cambridgessa torstaina. “Ja nyt on yleistymässä, että seuraavien 20 vuoden aikana taloustieteilijät ennustavat, että jopa 50 % tuntemistamme työpaikoista katoaa tai muuttuu kokonaan.”

Times Higher Education Pohjois-Amerikan toimittajana Paul Basken haastattelee koillispresidenttiä Joseph E. Aounia Digital Universities Week -konferenssissa, joka pidettiin Marriott Hotel Cambridgessa. Konferenssissa kerrotaan, kuinka korkeakoulutus voi muuttaa uusimman häiriön keskeisiksi mahdollisuuksiksi opiskelijoille tulevaisuudessa. Kuva: Alyssa Stone/Northeastern University

Aoun puhui osana Times Higher Educationin toista vuotuista digitaalisten yliopistojen viikkoa, joka kokosi yhteen huippuopistojen ja korkeakoulujen johtajat kolmipäiväiseen konferenssiin, joka keskittyi “ketteriin koulutukseen digitaalisen tulevaisuuden puolesta”. Paul Basken, Times Higher Educationin yhdysvaltalainen toimittaja, auttoi ohjaamaan keskustelua.

Puheen otsikko: “Onko korkeakoulutus valmis post-inhimilliseen maailmaan?”

Vastaus ei ole niin yksinkertainen. Ja ei: Se ei tarkoita maailmaa ilman ihmisiä, mutta jossa ihmisen työn luonne ja taitojen tarve kehittyvät.

Mutta kysymys loihtii vielä toisen, jonka Aoun sanoi puhuvan korkeakoulutuksesta keskustelun eturintamassa olevien huolenaiheista niin nopean teknologisen muutoksen keskellä. Tämä muutos sisältää siirtymisen kohti tekoälyn kasvavaa vaikutusta työpaikoilla ja yliopistoissa.

Koillis-presidentti Joseph E. Aoun puhuu Times Higher Ed’s Digital Universities Week -tapahtumassa siitä, kuinka korkeakoulutus voi muuttaa uusimman häiriön keskeisiksi mahdollisuuksiksi opiskelijoille tulevaisuudessa Marriott Cambridgessa. Kuvat Alyssa Stone/Northeastern University

“Yksi pohdiskelu meille korkeakouluopiskelijoille on: Mikä on korkeakoulutuksen tarkoitus?” Aoun sanoi. ”Korkeakoulutuksen tarkoitus tästä näkökulmasta on auta ihmisistä tulee robottivarmoja.”

“Robotinkestävä”, myös Aoun’sin otsikko 2017 kirja Aiheessa tarkoittaa, hän sanoi, että “meidän on mietittävä, millaisia ​​lukutaitoja” opiskelijat ja elinikäiset oppijat vaativat menestyäkseen muuttuvassa maailmassa. Kolmen lukutaidon yhdistelmä, jota hän kutsuu humaniikaksi, koostuu teknologisesta lukutaidosta, datalukutaidosta ja inhimillisestä lukutaidosta.

Teknologinen lukutaito saavutetaan “ymmärtämällä koneita ja kuinka elää niiden kanssa”. Tietolukutaito saavutetaan “ymmärtämällä koneiden tuotteita”, Aoun sanoi.

Entä ihmisten lukutaito? “Se on mitä me ihmisinä teemme, sillä lähitulevaisuudessa koneet eivät yksinkertaisesti pysty tekemään”, hän selittää. Sen määrittelee kyky olla innovatiivinen, luova, yrittäjähenkinen, hän sanoi, “olla eettinen … työskennellä ryhmissä, ymmärtää ihmisiä – katsoa todella heitä silmiin ja nähdä, ostavatko he sanomani vai eivät. – ja olla kulttuurisesti ketterä ja globaali.”

Koillispresidentti Joseph E. Aoun vastaa Marriott Cambridgessa pidetyn Times Higher Edin Digital Universities Week -konferenssin yleisön jäsenen esittämään kysymykseen. Kuvat Alyssa Stone/Northeastern University

“Haluamme jokaisen oppijan integroivan nämä lukutaidot matkoilleen”, Aoun jatkoi.

Mutta miten ne integroidaan? Tässä Northeastern on vuosia johtanut tietä: kokemuksellisen oppimisen kautta allekirjoituksensa kautta yhteistyöohjelma.

“Tämä on kokemuksellisen koulutuksen voima… tai luokkahuoneympäristön integrointi todelliseen ympäristöön”, Aoun sanoi.

Tässä humaniikka tulee esiin – sillä se pystyy ottamaan yhdeltä alueelta saadun tiedon ja soveltamaan sitä “erittäin eri alalla”. Se on hänen keskeinen väitöskirjansa, Aoun sanoi, että se asettaa ihmiset robottien etenemisen edelle.

“Sitä kutsutaan kaukainen siirto“Ja koneet eivät voi tehdä sitä”, Aoun sanoi. ”Tämän teemana on ymmärtää koneita, mutta keskittyä mihin me ihmiset pystyvät siihen, mitä koneet eivät.”

Aoun puhui kumppanuuksien voimasta ja todellisen maailman vaatimusten ymmärtämisestä ja ongelmista, joihin korkeakoulun on suunniteltava ratkaisuja.

“Korkeakoulutuksen on aloitettava maailmasta”, hän sanoi. “Se ei ole tavallinen lähestymistapamme. Mutta maailma on liian mielenkiintoinen sivuutettavaksi. Mitkä ovat ongelmat, jotka meidän on ratkaistava? Meidän täytyy suunnitella opetussuunnitelmamme globaalien haasteiden ympärille, ei jatkua sisäisiä rakenteita ja byrokratiaa.

Hän väitti, että yhteistyön kumppaneiden, kuten työnantajien, kansalaisjärjestöjen ja valtion kanssa, on mentävä perinteisiä harjoittelupaikkoja tai tutkimusyhteistyötä pidemmälle.

“Se tarkoittaa kumppanien kanssa istumista alusta alkaen ja koulutusohjelmien tai molempia osapuolia hyödyttävien tutkimusaloitteiden luomista yhdessä”, Aoun sanoi.

Hän mainitsi Northeasternin ALIGN-ohjelman esimerkkinä ohjelmasta, joka suunniteltiin vastauksena alan kysyntään saada lisää tietotekniikan osaajia sekä sellaisten työskentelevien ammattilaisten kysyntään, jotka halusivat siirtyä teknologia-alalle, mutta joilla ei ollut aikaisempaa STEM-koulutusta.

Median tiedusteluihinota yhteyttä media@northeastern.edu.

Leave a Comment