Raleighin voittoa tavoittelematon järjestö säilyttää filippiiniläisen kulttuurin tanssiaskel kerrallaan

RALEIGH, NC (WTVD) – Jalkojen hakkaaminen ja bambusauvojen rytminen kolina täyttävät ilman, kun tanssijat esittävät Tiniklingiä, perinteistä filippiiniläistä tanssia, joka on kestänyt vuosisatoja.

Tanssissa on kaksi bambusauvaa, jotka koputetaan vuorotellen maahan ja toisiaan vasten, joita tanssijan on liikuteltava yli ja läpi välttäen joutumasta kiinni tai osumaan sauvojen alle.

Tämä vilkas tanssi on yksi filippiiniläiskulttuurin monista osa-alueista, jotka perustuvat voittoa tavoittelemattomiin Pohjois-Carolinan filippiinilais-amerikkalaisiin esittäviin taiteilijoihin.

“Mitä tulee itse kulttuuriin, kuten kappaleisiin ja tansseihin, joita meillä on Filippiineillä, se on hukassa”, sanoi Maria Lee Tucker, joka on ollut FAPA-NC:n jäsen 1990-luvulta lähtien. “Ja siksi haluamme varmistaa, että se ei katoa ollenkaan täällä kasvavan nuoren kanssa.”

Vuosien ajan FAPA-NC on asettanut ensisijaiseksi tavoitteekseen kouluttaa ja viihdyttää yhteisön jäseniä Filippiinien rikkaasta ja monimuotoisesta kulttuurista erityistapahtumilla ja esityksillä.

“Laulun ja tanssin avulla voimme kertoa tarinoita elämästä Filippiineillä. Meillä on lauluja vihannesten kasvattamisesta, meillä on kappaleita riisin kasvattamisesta, joka on perusruoka. Meillä on kappaleita rakkaudesta, ihmissuhteista”, Tucker sanoi. . “Haluamme välittää tämän täällä kasvaville nuorillemme ja myös muille kuin filippiiniläisille, jotka saattavat olla kiinnostuneita oppimaan kulttuuristamme.”

FAPA-NC:n jäsenen Yael Pineda-Hallin mukaan, joka toimii järjestössä asuvana taiteilijana, esittävät taiteet pitävät kulttuurin elossa ja niitä voidaan käyttää yhdistämään yksilöitä kulttuurieroista huolimatta.

“Kulttuurisi on sieltä, mistä tulet”, Pineda-Hall sanoi. “Mutta sitten loppu, siksi esittävä taide on myös erittäin hyvä olla, koska se pitää meidät yhdessä.”

Kun vanhemmat tapasivat esiintymässä tanssiryhmässä, taide on aina ollut osa Pineda-Hallin elämää. Hän on esiintynyt 3-vuotiaasta lähtien.

Vain kahden vuosikymmenen ajan Pineda-Hall on jatkanut esittävien taiteiden perintöä Leijonakuninkaan tuotannoissa kaikkialla maailmassa, toimien sellaisissa osissa kuin Sarabi ja Rafiki. Hän sanoi, että kotimaansa edustaminen esiintyjänä tuo hänelle ylpeyttä.

“Leijonakuningas – se oli ja se on edelleen sydämessäni”, Pineda-Hall sanoi.

Seuraava FAPA-NC:n suuri projekti on työpaja Blue Jay Point County Parkissa 1.–3. heinäkuuta, ja siellä opitaan tiniklingiä ja muita filippiiniläisiä tansseja sekä tagalogia, jota monet puhuvat Filippiineillä.

Tucker sanoi olevansa ylpeä paitsi kulttuuristaan ​​myös sen kulttuurin jakamisesta seuraavan sukupolven kanssa.

“Se, että voimme sanoa olevani filippiiniläinen, ja mainostaa sitä muissa kulttuureissa – yksin aasialainen oleminen, erityisesti tänä Aasian vihan aikana, on meille erittäin tärkeää, jotta voimme olla ylpeitä ja sanoa: olen filippiiniläinen, ja tämä on minun kulttuurini. “, Tucker sanoi. “Joten kun opetan tansseja lapsillemme, erityisesti Tiniklingiä, koska se on suosikkitanssini, olen ylpeä siitä, että he ovat kiinnostuneita siitä ja tiedän, että tulevaisuudessa he voivat myös opettaa sitä tanssia muut lapset, jotka saattavat haluta oppia sen.”

Copyright © 2022 WTVD-TV. Kaikki oikeudet pidätetään.

.

Leave a Comment