Notre Damen miekkailu pohtii toista mestaruusvuotta // The Observer

Se oli toinen hallitseva vuosi Notre Damen miekkailujoukkueelle kaudella 2021–2022, kun se saavutti 12. kansallisen mestaruutensa – neljännen viimeisten viiden mestaruuden aikana. Tittelivoitto seurasi erinomaista runkosarjaa, jossa miesten joukkue (38-0) ja naisten joukkue (42-3) sijoittuivat ensimmäiseksi ja kolmanneksi maassa, vastaavasti.

Tämä vuosi toi joukkueelle erilaisia ​​haasteita, kun he palasivat normaaliin aikatauluun COVID-vaikutteen 2020-2021 kauden jälkeen. Tämä tarkoitti, että Ivy League – jossa monet muut huippumiekkailuohjelmat, kuten Columbia, Princeton ja Harvard kilpailevat – oli jälleen toiminnassa ja aikoi syrjäyttää Notre Damen.

Ivy Leaguen poissaolo vuoden 2021 NCAA-mestaruuskilpailuista merkitsi kentän supistumista, mikä herätti epäilyksiä Notre Damen vastustuksen laadusta matkalla mestaruuteen. Sapelivalmentajan Christian Rascionin mukaan joukkue käytti tätä epäilystä polttoaineena uudelle kaudelle.

”Ei siellä ollut Iviesiä, se toimi motivaationa. Halusimme haastaa vahvemman kentän, täyden kentän. Joukkue oli vain innostunut lähtemään ulos haastamaan maan vahvimmat ohjelmat, Rascioni sanoi.

Rascioni kehui myös kulttuuria, jonka päävalmentaja Gia Kvaratskhelia on luonut joukkueeseen toimikautensa aikana. Siitä lähtien, kun Kvaratskhelia aloitti Notre Dame Fencesin päävalmentajana vuonna 2014, hän on johtanut Fighting Irishin neljään kansalliseen mestaruuteen ja viiteen ACC-titteliin sekä valmentanut 13 yksilöllistä mestaruutta.

“Valmentaja Gia on rakentanut uskomattoman kulttuurin joukkueeseen”, Rascioni sanoi. ”Kulttuuriin on helppo sopeutua ja yhdessä tehdä siitä entistä vahvempi. Lapset olivat alusta alkaen valmiita työskentelemään kovasti, uhrautumaan ja toimimaan ja harjoittelemaan kuin yksi joukkue, jolla oli vain yksi tavoite: voittaa mestaruus.

Rascioni korosti todella joukkueen luonnetta ja Kvaratskhelian roolia siinä ja kutsui häntä kauden MVP:kseen. Hän korosti myös joukkueen keskittymistä kokonaisuuteen yksittäisten miekkailijoiden sijaan.

”Yksi tiimimme parhaista ominaisuuksista on, että kyse ei ole yksilöistä. Se on yksi joukkue.” Rascioni sanoi.

Tämä vuosi oli myös ensimmäinen kerta sitten vuoden 1998, jolloin Notre Dame isännöi kansallisia mestaruuskilpailuja. Tuona vuonna irlantilaiset olivat toiseksi vain kahdella pisteellä Penn State -joukkueelle, joka voitti kuusi peräkkäistä mestaruutta vuosina 1995-2000. Valmentaja Rascioni pohti lisähaasteita, joita tämä aiheutti joukkueelle.

“Se on hyvin erilainen. On paljon paineita, kun katsomossa on ystäviä ja perhettä tukemassa sinua, mikä antaa sinulle kotikentän edun. Tunnet melkein velvollisuutesi voittaa. On odotuksia, että voitat, ja se tekee siitä vaikeaa. Rascioni sanoi. ”Oli todella erilaista kilpailla täysillä valkaisuilla ja niin monet ihmiset kannustivat meitä. Se oli vain motivoivaa ja se lämmitti koko joukkuetta ja kaikkia valmentajia.

Rascioni puhui johdonmukaisuudesta, jonka joukkue aikoo jatkaa ensi vuonna, kun vähintään kymmenen kahdestatoista miekkailijastaan ​​palaa SM-kisoista. Toistaiseksi vain kaksinkertainen henkilökohtainen mestari Nick Itkin on sanonut jatkavansa. Rascioni sanoi, että muista senioreista sapeli Jared Smith päättää edelleen tulevaisuudestaan ​​ja seniori Kara Linder jää käyttämään viimeistä kelpoisuusvuottaan. Hän puhui myös erittäin hyvin tulevasta rekrytointiluokasta, erityisesti naisten miekkasta.

“Meille tulee paljon fuksia ja erityisesti naisten epeessä meillä tulee olemaan erittäin vahva rekrytointiluokka”, Rascioni sanoi. ”Yksi Unkarin parhaista nuorista naisista, Eszter Muhari, on menossa Notre Dameen ja hän on jo erittäin, erittäin hyvä. Hän on yksi maailman parhaista junioritasoilla ja erittäin kilpailukykyinen myös senioritasoilla.

Vain 19-vuotiaana Muhari liittyi Notre Damen miekkailijaksi maailman 79. naisten epeistiksi senioriradalla. Hän sijoittui myös äskettäin kuudenneksi nuorten maailmanmestaruuskilpailuissa, jotka pidettiin Dubaissa 8. huhtikuuta. Hän on tällä hetkellä sijalla 3 maailmassa nuorten naisten epee-luokassa.

Rascioni kommentoi myös haastetta pysyä miekkailumaailman huipulla. Hän selitti suuren osan Notre Damen jatkuvasta menestyksestä heidän miekkailijoidensa toiminnasta NCAA-kilpailun ulkopuolella kansainvälisissä turnauksissa ympäri maailmaa.

”Parhaat miekkailijamme kilpailevat eri tasoilla, kansainvälisellä radalla, jossa he kilpailevat päästäkseen seniorimaajoukkueisiinsa tai juniorimaajoukkueisiinsa. He kilpailevat myös kansallisella tasolla, Pohjois-Amerikan Cupissa. Se auttaa heitä pysymään keskittyneinä ja hallitsemaan voitonnälkää, motivaatiota työskennellä kovasti kuntosalilla ja antaa aina 100 %, Rascioni sanoi.

Tunnisteet: Christian Rascioni, Miekkailu, Gia Kvaratskhelia, Notre Damen miekkailu

Leave a Comment