Markkinat elpyvät taantuman ja krypto-huolien koetteleman vaihtelevan viikon jälkeen – bisnes livenä | Liiketoimintaa

Sula kupari virtaa muotteihin Wuzhou Jinsheng Copper Co Ltd:n sulattolaitoksessa. Valokuva: VCG/Getty Images

Taantuman pelot ovat vahingoittaneet myös kuparia, jota pidetään hyvänä maailmantalouden terveyden mittarina.

Kuparin kauppa on tänään Lontoossa noin seitsemän kuukauden alimmillaan, noin 9 051 dollarissa tonnilta.

Tämä asettaa kuparin raiteilleen kuudennen viikoittaisen laskunsa aikana peräkkäin, koska pelätään, että maailmantalouden hidastuminen iskee kysyntään.

Kryptovaluuttojen hinnat ovat elpymässä tänä aamuna.

Bitcoin (vielä yli 30 000 dollaria) ja Etherium ovat molemmat nousseet noin 9 % viimeisen 24 tunnin aikana, mutta se korjaa vain vähän tämän viikon suurista tappioista.

Ipek Ozkardeskayavanhempi analyytikko osoitteessa Swissquote pankkisanoo, että pöly näyttää laskeutuvan kryptovaluuttoihin.

Terra ja Luna eivät ole nyt juuri minkään arvoisia eivätkä todennäköisesti saa takaisin sijoittajien luottamusta, ja Tether, toinen vakaa kolikko, romahti 0,95:een, MUTTA se toipui nopeasti ennen kuin asiat muuttuivat vakavaksi, ja Bitcoin palasi yli 30 000 dollaria, mikä on merkki siitä, että luottamus laajempaa sektoria kohtaan ei ehkä ole vahingoittunut niin paljon kuin aluksi pelkäsimme.

Tästä huolimatta kryptosijoittajat ovat tästä lähtien varmasti tarkempia omistuksensa valinnassa, sillä Terran tapaus on varoitus siitä, että kryptovaluutat voivat kaatua yhtä nopeasti kuin ne tulevat esiin.

Kultaharkot Amerikan jalometallipörssiltä.
Kultaharkot Amerikan jalometallipörssiltä. Valokuva: Mike Segar/Reuters

Viikko on ollut rankka myös kullalle, joka saavutti alimmansa helmikuun jälkeen.

Spot-kulta on pudonnut noin 3 % tällä viikolla, ja sen kauppa käy noin 1 826 dollaria unssilta, mikä on jo neljättä viikoittaista pudotusta peräkkäin.

Kultaa käytetään usein suojana inflaatiota ja markkinoiden epävakautta vastaan, joten olisit voinut odottaa nousua. Kullan tuoton puute voi kuitenkin laskea sitä vastaan ​​- lyhyiden korkojen ja joukkolainojen tuottojen nousu tarkoittaa, että on parempia mahdollisuuksia ansaita (tai menettää!) rahaa.

Myös Yhdysvaltain dollarin nousu 20 vuoden huipulle on iskenyt dollareissa hinnoiteltujen omaisuuserien hintoihin.

Craig Erlam / OANDA sanoo:

Keltainen metalli on viime aikoina todella pudonnut suosiosta huolimatta siitä, että riskiympäristö on valmisteltu turvasatamakohteille.

On kuitenkin helppo unohtaa, että hinta on jo nyt erittäin korkea ja korot nousevat aggressiivisimmalla tahdilla vuosikymmeniin. Ja se voi kiihtyä entisestään, jos inflaatiotiedot eivät parane.

“Gold Technical Analysis: Prices are Closest to Oversold Levels” Gold prices continued to decline, losses of the yellow metal this week, and reached the support level of $ 1832 for an ounce, the lowest in three months.https://t.co/thT09qJ7mi

— FBS Market News (@FBS_marketnews) May 13, 2022

n”,”url”:”https://twitter.com/FBS_marketnews/status/1525010829472563200″,”id”:”1525010829472563200″,”hasMedia”:false,”role”:”inline”,”isThirdPartyTracking”:false,”source”:”Twitter”,”elementId”:”278e1eb0-09ea-4088-9a0a-c378adad3bb2″}}”>

“Kullan tekninen analyysi: hinnat ovat lähimpänä ylimyytyjä tasoja” Kullan hinta jatkoi laskuaan, keltaisen metallin tappiot tällä viikolla ja saavuttivat tukitason 1832 dollaria unssilta, alhaisin kolmeen kuukauteen.https://t. co/thT09qJ7mi

—FBS Market News (@FBS_marketnews) 13. toukokuuta 2022

Tuotua rautamalmia puretaan aluksesta satamassa Lianyungangissa, Jiangsun maakunnassa Kiinassa.
Tuotua rautamalmia puretaan aluksesta satamassa Lianyungangissa, Jiangsun maakunnassa Kiinassa. Valokuva: VCG/Getty Images

Rautamalmin hinnat ovat kohti suurinta viikoittaista laskuaan sitten helmikuun puolivälin, kun Kiinan Covid-19-rajoitukset iskivät kysyntään.

Teräksen valmistusaine oli vakaasti lähellä 126 dollaria tonnilta Singaporessa perjantaina ja on laskenut noin 9 % tällä viikolla. Bloomberg Päivämäärä.

Shanghain sulkeminen ja muiden kaupunkien rajoitukset iskevät teräksen kysyntään – kun taas laajempi maailmanlaajuinen hidastuminen voi myös painaa tehtaiden toimintaa.

Bloomberg selittää:

Rautamalmi on pudonnut noin neljänneksen tämän vuoden huipusta maaliskuun alussa virusrajoitusten leviämisen myötä. Lukitukset vaikeuttavat hallituksen infrastruktuurimenojen käyttöä, ja ne tapahtuvat aikaan vuodesta, jolloin rakentaminen tyypillisesti käynnistyy talven jälkeen.

“Kiinan viruksiin liittyvät rajoitukset heikentävät tukitoimenpiteiden vaikutusta rakentamisen huippusesongin aikana ja kiinteistöindikaattorit ovat alhaalla”, Australia & New Zealand Banking Group Ltd. analyytikot mukaan lukien Daniel Hynes sanoivat muistiossa. “Teräksen tuotanto voi kasvaa, vaikka uhkaavat valvontatoimenpiteet ovat heikkenemisriski.”

Huolet Kiinan kiinteistösektorista nousivat myös tällä viikolla, kun kehittäjä Sunac China ei maksanut joukkovelkakirjalainaa takaisin.

Iron ore headed for its biggest weekly drop since mid-February as China’s spreading virus restrictions and worsening property crisis prevented a recovery in demand https://t.co/23jyKjFB21

— Bloomberg (@business) May 13, 2022

n”,”url”:”https://twitter.com/business/status/1524987824679821312″,”id”:”1524987824679821312″,”hasMedia”:false,”role”:”inline”,”isThirdPartyTracking”:false,”source”:”Twitter”,”elementId”:”1848eba2-b95c-467c-bab4-7fab7724fdf5″}}”>

Rautamalmi suuntasi suurimman viikoittaisen pudotuksensa helmikuun puolivälin jälkeen, kun Kiinan leviävät virusrajoitukset ja paheneva kiinteistökriisi estivät kysynnän elpymisen https://t.co/23jyKjFB21

—Bloomberg (@business) 13. toukokuuta 2022

Reuters: Bitcoin on saavuttanut ennätystappioputken, kun “stablecoinin” romahdus murskaa krypton

Kryptovaluutat kärsivät suurista tappioista perjantaina, kun bitcoinilla käytiin kauppaa lähellä 30 000 dollaria, ja se saavutti ennätyksellisen tappioputken, kun TerraUSD:n, niin sanotun vakaan kolikon, romahdus levisi markkinoilla. Reuters raportoi.

Kryptovarallisuutta on myös pyyhkäisty riskialttiiden sijoitusten laajassa myynnissä korkean inflaation ja nousevien korkojen vuoksi. Tunnelma on erityisen hauras, koska dollariin sidotut rahakkeet ovat horjuneet.

Bitcoin, joka on kokonaismarkkina-arvoltaan suurin kryptovaluutta, onnistui pomppimaan Aasian istunnossa ja kävi 30 300 dollarissa, 5 % nousua. Se on toipunut torstaina saavutetusta 16 kuukauden alimmasta noin 25 400 dollarista.

Mutta se on edelleen paljon alle viikko sitten 40 000 dollarin tason, ja ellei viikonloppukaupassa tapahdu elpymistä, se on matkalla ennätykselliseen seitsemänteen peräkkäiseen viikoittaiseen tappioon.

“En usko, että pahin on ohi”, sanoi Scottie Siu, Axion Global Asset Managementin sijoitusjohtaja, Hongkongissa toimiva kryptoindeksirahastoa ylläpitävä yritys. Lisää täältä.

Bitcoinin hinta kynttilänjalkakaaviossa, joka näyttää tappiot viimeisen seitsemän viikon aikana
Bitcoinin hinta kynttilänjalkakaaviossa, joka näyttää tappiot viimeisen seitsemän viikon aikana Valokuva: Refinitiv

Euroopan markkinat avautuvat korkeammalle

Euroopan markkinoilla on tänä aamuna hieman helpotusta, kun osakkeet avautuvat nousuun heikon viikon jälkeen.

Kaupungissa FTSE 100 -indeksi on noussut 71 pistettä eli yhden prosentin, jota johtaa päivittäistavarakauppa verkkokaupassa. ocado – 5 % nousua (mutta vielä 50 % laskua tänä vuonna).

Myös rahoitusosakkeet ovat nousussa Vakio Chartered (+3,2 %) ja Varovainen (+2,8 %) nousujohteissa.

Susannah Streeter, vanhempi sijoitus- ja markkina-analyytikko klo Hargreaves Lansdownsanoo:

”Sijoittajat kamppailevat edelleen inflaatioon liittyvien huolenaiheiden kanssa, kun öljyn hinta nousee jälleen ja tarjontaongelmat nousevat uudelleen esiin jatkuvien geopoliittisten jännitteiden keskellä.

Koska halvan rahan aikakausi on lyöty päätökseen ja alentanut markkinoiden likviditeettiä, kaupankäynnin odotetaan jatkuvan epävakaana tulevilla sessioilla. Wall Streetillä S&P 500 oli vain pisteen päässä karhumarkkinoista ennen elpymistä, ja murinat jatkuvat talouksien yllä leijuvan stagflaation haamussa.

Johdanto: Markkinat syrjässä epävakaan viikon jälkeen

Kauppiaat työskentelevät New Yorkin NYSE:n kerroksessa eilen illalla
Kauppiaat työskentelevät New Yorkin NYSE:n kerroksessa eilen illalla Valokuva: Brendan McDermid/Reuters

Hyvää huomenta ja tervetuloa jatkuvaan yritystoimintaa, maailmantaloutta ja rahoitusmarkkinoita käsitteleviin katsauksiin.

Se on ollut mustelma ja hämmentävä viikko markkinoilla. Volatiliteetti on kasvanut, mikä johtuu kasvavista merkeistä maailmantalouden hidastumisesta ja taantumien peloista joissakin suurissa talouksissa, kuten Isossa-Britanniassa.

Wall Streetillä on pahin viikko sitten tammikuun alun, ja S&P 500 -indeksi on pudonnut yli 4,7 % maanantaiaamusta (vaikka tänään on vielä aikaa toipumiseen tai uuteen järisyttävään laskuun).

Se olisi se S&P 500 kuudes viikoittainen tappio peräkkäin, pahin viikoittaisten tappioiden sarja sitten vuoden 2011, jolloin se myös laski kuuden viikon ajan euroalueen velkakriisin keskellä.

Eilen illalla S&P 500 putosi karhumarkkinoiden partaalle, kun pelot maailmantalouden terveydestä, korkeasta inflaatiosta, korkojen noususta ja toimitusketjun häiriöistä iskivät omaisuuteen.

S&P 500 -indeksi tällä korvalla
S&P 500 -indeksi tänä vuonna Valokuva: Refinitiv

Jim Reidmarkkinastrategi osoitteessa Saksan kieli pankkisanoo, että useissa omaisuusluokissa on ollut “uskomatonta päivänsisäistä volatiliteettia”.

Yhdessä vaiheessa New Yorkin iltapäivällä S&P 500 oli laskenut -1,94 % alimmillaan, mikä jätti sen vain -20 %:n laskuun kaikkien aikojen sulkemishuippunsa jälkeen, mikä merkitsisi karhumarkkinoiden virallista alkua. .

Mutta toisaalta viimeisen tunnin aikana tapahtui merkittävä elpyminen, mikä tarkoitti, että indeksi laski vain vaatimattoman -0,13 % päivän aikana, vaikka se merkitsikin vielä vuoden uutta pohjaa. Futuurimarkkinat viittaavat siihen, että ralli jatkuu tänään, ja S&P:n hinnat nousivat tänä aamuna +0,92 %.

Mutta vaikka näkisimmekin tällaisen elpymisen, niin suuret tappiot, joita olemme jo nähneet tällä viikolla, tarkoittavat, että se olisi silti ensimmäinen kerta yli kymmeneen vuoteen, kun indeksi on laskenut kuusi peräkkäistä viikoittaista laskua.

Kryptomarkkinoiden myllerrys on lisännyt jännitteitä myös laajemmilla markkinoilla. Sulautuminen TerraUSD Tämä viikko ja siihen liittyvä luna-kolikko osoittivat vakaiden kolikoiden riskit, jotka väittävät olevan kiinnitettynä tiettyyn omaisuuteen.

Paniikki syveni eilen, kun toinen suuri vakaa kolikko, Tether, ei onnistunut säilyttämään yhteyttään Yhdysvaltain dollariin. Tether (jonka on tarkoitus olla sidottu 1 dollariin) putosi niinkin alas kuin 95 senttiä… ja vaikka se on toipunut, se ei ole vielä palautunut 1 dollariin.

Contrary to some reporting, Tether has not regained the peg. Currently 30bps discount at 0.997. May not sound like much it’s but huge relative to the historical arb, and unchanged from yesterday after the first wobble. Same price that UST traded on May 8-9 pic.twitter.com/BU8s6OaK9o

— TheLastBearStanding (@TheLastBearSta1) May 13, 2022

n”,”url”:”https://twitter.com/TheLastBearSta1/status/1524937593124691976″,”id”:”1524937593124691976″,”hasMedia”:false,”role”:”inline”,”isThirdPartyTracking”:false,”source”:”Twitter”,”elementId”:”38a1bf74-f805-4405-be08-3765409105e9″}}”>

Toisin kuin jotkut ovat raportoineet, Tether ei ole saanut takaisin kiinnitystä. Tällä hetkellä 30 bps:n alennus 0,997. Se ei ehkä kuulosta paljolta, mutta valtavalta suhteessa historialliseen arkiin, eikä muuttunut eilisestä ensimmäisen huojunnan jälkeen. Sama hinta kuin UST:lla 8.-9.5 pic.twitter.com/BU8s6OaK9o

— TheLastBearStanding (@TheLastBearSta1) 13. toukokuuta 2022

Arviointiryhmä Fitch sanoi, että Tetherin ja TerraUSD:n ongelmat “korostavat yksityisten stabiilien kolikoiden haurautta ja nopeuttavat sääntelypyyntöjä”.

Huippu sai Bitcoinin 16 kuukauden pohjalle viime yönä kohti 25 000 dollaria – vaikka se on palautunut takaisin 30 000 dollariin tänä aamuna. Reuters raportoi, että bitcoin on matkalla ennätykselliseen seitsemään peräkkäiseen viikoittaiseen tappioon.

Sijoittajat ovat myös huolissaan siitä, että Yhdysvaltain talous voi kärsiä “kovasta laskusta”, kun korkoja nostetaan jyrkästi.

Yön aikana Federal Reserve -johtaja Jerome Powell varoitti, että “pehmeä lasku” voi olla hänen hallinnassaan.

Powell kertoi NPR:n “Marketplacelle”, että korkea inflaatio ja taloudelliset ongelmat Yhdysvaltojen ulkopuolella voivat estää hänen pyrkimyksensä jäähdyttää hintoja aiheuttamatta taantumaa.

”Kysymys siitä, pystymmekö suorittamaan pehmeän laskun vai emme – se voi itse asiassa riippua tekijöistä, joihin emme voi vaikuttaa.

Maailmalla on meneillään valtavia tapahtumia, geopoliittisia tapahtumia, joilla on erittäin tärkeä rooli taloudessa seuraavan vuoden aikana.

Powell ilmoitti myös, että Fed jatkaa 50 bp:n korotuksia kesä- ja heinäkuun kokouksissa. Ja hän varoitti, että inflaation alentaminen tavoitetasolle “sisältää myös tuskaa”, mutta se olisi tuskallisempaa, jos inflaatio juurtuisi.

European Opening Calls:#FTSE 7309 +1.05%#DAX 13887 +1.07%#CAC 6270 +1.02%#AEX 685 +1.45%#MIB 23810 +1.04%#IBEX 8300 +1.21%#OMX 1990 +0.83%#SMI 11595 +0.77%#STOXX 3654 +1.12%#IGOpeningCall

— IGSquawk (@IGSquawk) May 13, 2022

n”,”url”:”https://twitter.com/IGSquawk/status/1524975599504494593″,”id”:”1524975599504494593″,”hasMedia”:false,”role”:”inline”,”isThirdPartyTracking”:false,”source”:”Twitter”,”elementId”:”0c2965ef-55fd-42ce-adf5-8dde78c1bdb2″}}”/>

After a measurable global equity sell-off this week, especially tech, Asia has rallied 2%+ this AM. European/US indices threaten a similar bear-squeeze rally. Bitcoin has tanked this week – Oil $109. Opening calls: FTSE +72 @ 7305 DAX +148 @ 13887 CAC +70 @ 6276 DJIA +220 @ 31950

— David Buik (@truemagic68) May 13, 2022

n”,”url”:”https://twitter.com/truemagic68/status/1524971735560425481″,”id”:”1524971735560425481″,”hasMedia”:false,”role”:”inline”,”isThirdPartyTracking”:false,”source”:”Twitter”,”elementId”:”b310621c-2d7f-489f-b3a9-df83c3040d6d”}}”>

Tämän viikon mitattavan maailmanlaajuisen osakemyynnistä, erityisesti teknologiasta, Aasia on noussut tänä aamuna yli 2 %. Euroopan/USA-indeksit uhkaavat samankaltaisella bear-squeeze-rallilla. Bitcoin on tankannut tällä viikolla – öljy 109 dollaria. Avauspuhelut: FTSE +72 @ 7305 DAX +148 @ 13887 CAC +70 @ 6276 DJIA +220 @ 31950

-David Buik (@truemagic68) 13. toukokuuta 2022

Esityslista

  • Klo 10 BST: Euroalueen maaliskuun teollisuustuotantoraportti
  • 15.00 BST: Michiganin yliopiston kysely yhdysvaltalaisten kuluttajien mielipiteistä
  • 17:00 BST: venäjä

Leave a Comment