Maailmanpankki tukee Brasilian koulutuksen elvytysstrategiaa [EN/PT] – Brasilia

Ohjelma keskittyy pohjoisiin ja koillisiin alueisiin, joihin COVID-19-pandemian koulutuskriisi vaikuttaa eniten.

WASHINGTON, 12. toukokuuta 2022 – Maailmanpankin hallitus hyväksyi tänään 250 miljoonan dollarin arvoisen Brasilian COVID-19-pandemian oppimistappioiden toipumishankkeen. Ohjelma tukee Brasilian strategiaa oppimisen palautumisen edistämiseksi ja terveydenhuollon hätäkriisiin liittyvien koulunkäynnin keskeyttämismäärien vähentämiseksi toteuttamalla innovatiivisia ohjelmia ja järjestelmiä, joilla vahvistetaan perus- ja yläkoulujen koulutuksen hallintaa maan pohjois- ja koillisosassa.

”COVID-19-pandemia aiheutti ennennäkemättömiä haasteita globaalille koulutukselle. Järjestelmällinen toipumisstrategia antaa Brasilialle mahdollisuuden paitsi palauttaa pandemiaan liittyviä oppimistappioita, myös edistää vakaata ja kestävää koulutusta, sanoo opetusministeriö Victor Godoy Veiga.

Brasiliassa oli yksi alueen pisimmistä koulujen sulkemisista pandemian vuoksi. Brasilian opetusministeriön mukaan julkiset koulut olivat suljettuina keskimäärin 287,4 päivää (eli noin 9,5 kuukautta), kun taas yksityiset koulut suljettiin 247,7 päivää (noin 8 kuukautta), mikä edustaa 40 päivän eroa julkisen ja yksityisen sektorin välillä. Pohjois- ja koillisalueilla koulujen sulkemisjakso oli vielä pidempi, ja Bahian osavaltio rekisteröi koulut pisin (366,4 päivää keskimäärin), jota seurasivat Roraima (349,4 päivää), Rio Grande do Norte (336,5 päivää), Acre ( 332,7 päivää) ja Amapá (332,4 päivää).

Huolimatta pyrkimyksistä edistää verkkotunteja, yhteyksien esteet sekä kouluissa että oppilaiden kodeissa haittasivat oppimista erityisesti Brasilian pohjois- ja koillisalueilla. Vuoden 2020 koululaskennan mukaan vain 60 prosentissa Brasilian julkisista kouluista on internet. Tilanne on vielä vakavampi Pohjois- ja Koillis-Brasiliassa, missä Internet-yhteys on saatavilla vain 48,5 prosentissa julkisista kouluista (laajakaista vain 39 prosentissa).

Ehdotetun toimenpiteen tavoitteena on kaventaa alueellisia eroja tukemalla innovatiivisia online- ja face-to-face -ohjelmia. Joitakin keskeisiä aloitteita ovat: (i) kansallisten ja valtion koulun keskeyttäneiden seurantakeskusten (OSD) täytäntöönpano; (ii) Early Warning System (SAP), jonka avulla voidaan tunnistaa opiskelijat, joilla on suuri riski keskeyttää koulunsa; Henkilökohtainen tutorointi opettajille ja Socioemotional Initiative (SIS), joiden avulla voidaan rakentaa uudelleen oppilaiden sosioemotionaalisia taitoja ja kannustaa heitä oppimaan tehokkaasti.

Kouluun palattuaan haasteena on saada oppilaat (uudelleen)oppimaan tehokkaasti. Tässä suhteessa ohjelmalla on kaksi toimintalinjaa: face-to-face -lähestymistapoja tarjoamalla Personalised Tutoring (APA) -ohjelma pienille opiskelijaryhmille, joilla on samanlaisia ​​oppimispuutteita; ja jäsennellyt ryhmäkeskustelut SIS:ssä pandemian vaikutusten vähentämiseksi opiskelijoiden sosioemotionaalisiin taitoihin. Toisessa toimintalinjassa keskitytään hybridistrategioihin ja koulutusjärjestelmiin oppimismenetysten korjaamiseksi tarjoamalla kouluille Internet-yhteydet, lain 14 172 mukaisen heikossa asemassa oleville opiskelijoille pääsyn Internetiin ja viemällä sisäkuntiin Creativity and Innovation Labs, tilat, joissa opettajat ja rehtorit koulutetaan käyttämään tekniikkaa luokkahuoneissa ja hallitsemaan perustaidot, joita tarvitaan oppilaiden auttamiseksi toipumaan oppimistappioista.

Hanke tarjoaa myös tukea kahdelle innovatiiviselle koulutusjärjestelmälle: Education Solution Ecosystem, jonka tavoitteena on tarjota joukko koulutustyökaluja julkisille kouluille, mukaan lukien mukautuvat oppimisympäristöt; ja Integrated Education Management Platform, joka keskittyy koulutuksen hallintajärjestelmän integrointiin opetusministeriöltä. Vahvistamalla hybridi-oppimismalleja, kouluttamalla opettajia käyttämään teknologiaa ja vahvistamalla koulutusjärjestelmiä hankkeen odotetaan rakentavan sietokykyä tulevia pandemioita ja luonnonkatastrofeja vastaan, jotka voivat häiritä oppimista ja opetusta.

”Maailma on hiljaisen koulutuksen kriisin edessä. Tarvitaan kiireellisiä toimia. Tukemalla tätä kattavaa ja innovatiivista oppimisen elvytysohjelmaa Maailmanpankki uskoo vahvasti, että Brasiliasta tulee alueen maille roolimalli oppimiskriisin torjunnassa”, sanoo Maailmanpankin Brasilian johtaja Paloma Anós Casero.

Ohjelman tukemia tuloksia ovat mm.

  • Koulujen keskeyttäneiden kansallisten ja valtion seurantakeskusten (OSD) perustaminen.
  • Early Warning System (SAP) -järjestelmän käyttöönotto.
  • Koulutus- ja perheohjelman toteuttaminen.
  • Personalised Tutoring (APA) -ohjelman toteuttaminen.
  • Socioemotional Initiativen (SIS) täytäntöönpano.

Tämän Kansainvälisen jälleenrakennus- ja kehityspankin (IBRD) opetusministeriölle myöntämän lainan takaa Brasilian liittotasavalta, ja sen lopullinen laina-aika on 34,5 vuotta ja 5 vuoden maksuaika.

yhteystiedot

Washington
Juri Szabo Yamashita
yszaboyamashita@worldbank.org

Brasilia
Elisa Diniz
+55 (61) 3329-1059
elisadiniz@worldbank.org

Leave a Comment