Kuinka osallistamiskulttuurin edistäminen voi auttaa vähentämään burnoutia?

Radiologin asianajaja. Tämä termi kuvaa lähestymistapaani ammattiin. Olen työskennellyt lastenradiologina kahdeksan vuotta. Tänä aikana olen oppinut paljon itsestäni, erityisesti kliinisten kykyjeni ulkopuolella. Olen ollut avoin henkilökohtaisista kamppailuistani burnoutin kanssa ja siitä, kuinka nuo kokemukset ovat saaneet minut kasvamaan ihmisenä, lääkärinä, kollegana ja muiden samanlaisissa tilanteissa puolustajana.

On monia työuupumukseen vaikuttavia tekijöitä, joihin on puututtava, jotta sitä voidaan lieventää onnistuneesti. Jatkuvassa tätä aihetta koskevassa tutkimuksessani olen innostunut muutamasta näkökulmasta, joihin haluan syventyä enemmän tulevaisuudessa.

Ensimmäinen on johtajuuden rooli loppuunuutumisen ehkäisyssä. Yrityksen tai osaston johtajat luovat työpaikan kulttuurin, joka on ratkaisevan tärkeää työuupumusten edistämisessä tai lieventämisessä. Yksilölliset tekijät vaikuttavat varmasti työuupumukseen, mutta työpaikan stressitekijöihin puuttuminen vaikuttaa eniten. Tehokkailla johtajilla on ratkaiseva rooli näiden stressitekijöiden torjumisessa ja terveellisemmän työpaikan luomisessa.

Osallisuuden puute on toinen työuupumusta aiheuttava tekijä. Tämä tietoisuus on lisääntynyt merkittävästi viime vuosina, kun monimuotoisuus, tasa-arvo ja osallisuus (DEI) ovat nousseet lääketieteen eturintamaan. Psyykkisesti turvallisen ja kaikki osallistavan työpaikan luominen on tärkeä tekijä lääkäreiden työuupumusten hillitsemisessä. Tämä koskee kaikkia syrjäytyneitä ryhmiä iästä, rodusta, etnisestä taustasta, seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuolen tunnistamisesta jne. riippumatta, ja todisteet osoittavat, että osallisuus työpaikalla luo paremman työympäristön kaikille ja lisää tuottavuutta. Akateemisen lääketieteen vähemmistöön kuuluvana naisena olen henkilökohtaisesti kokenut olevani “toinen” ja oppinut tästä. Toivon voivani jakaa tämän kokemuksen muiden kanssa lisätäkseni tietoisuutta ja herättääkseni keskustelua siitä, miten osallisuutta voidaan parantaa eteenpäin.

Viimeisenä kahden viime vuoden aikana COVID-19-pandemian aikana fyysinen ja henkinen haavoittuvuus on myös lisääntynyt monilla, myös minulla. Jouduin kohtaamaan haasteita, jotka liittyvät autoimmuunisairauteeni, nivelreumaan, joka minulla on ollut yli 12 vuotta. Immunosuppressio pandemian epävarmoina aikoina (joka jatkuu edelleen) on lisännyt minulle merkittävää päivittäistä ahdistusta ja stressiä sekä henkisesti että fyysisesti. Pandemian äkilliset, odottamattomat ja jatkuvat haasteet ovat rasittaneet henkistä energiaani. Ymmärsin, että tämä saattaa koskea monia lääketieteen ammattilaisia, koska pandemia saattaa pahentaa loppuunpalamista. Koska minun kaltaisiani tiloja saattaa esiintyä kollegoille ennennäkemättöminä ja tuntemattomina, olen jakanut tarinani tuodakseni tietoisuutta tälle huonosti arvostetulle burnoutin aiheuttajalle siinä toivossa, että muut lääketieteellisten tilojen tai sairauksien kanssa tekemisissä olevat voivat samaistua tähän ja tulla nähdyksi.

Minulla on ollut onni, että minulla on upeat työkaverit, mentorit, ystävät ja perheenjäsenet auttamassa minua haastavien aikojen yli. Tämän blogin kautta toivon voivani jakaa kokemuksiani ja oppituntejani auttaakseni muita sekä kuulla muilta heidän kokemuksistaan ​​ja mahdollisista ratkaisuistaan. Toivon, että keskustelu näistä asioista voi johtaa merkitykselliseen muutokseen.

.

Leave a Comment