Kuinka luoda hyvä yrityskulttuuri työskennellessään hybridi

Pandemia oli valtava muutos kaikille. Yön aikana meidät lähetettiin kotiin ja pyydettiin työskentelemään väliaikaisista toimistoistamme. Järjestelmät tarkastettiin, ovet suljettiin ja yhtäkkiä katselimme kollegojemme koteihin pieneltä ruudullamme.

Pandemian vaikeudesta huolimatta se osoitti meille, että voimme työskennellä etänä. Tekniikka on olemassa – Zoomista Slackiin ja Google-dokumentteihin meillä oli työkalut, joita tarvitsimme kommunikointiin ja työskentelyyn missä tahansa olimmekin. Nämä yhteistyötyökalut auttavat meitä olemaan mahdollisimman lähellä henkilökohtaista kokemusta olematta henkilökohtaisesti.

Monien tiimien ongelmana oli hyvän työympäristön ja kulttuurin luominen, kun emme olleet toimistossa. Meidän piti työskennellä yrityskulttuurien ylläpitämiseksi ja päivittämiseksi etäältä. Kuinka saada tiimit yhtymään, kun emme ole kaikki yhdessä? Se riippuu siitä, kuinka kommunikoimme, järjestämämme seremoniat ja jokaisen työtilanteen ymmärtäminen.

Viestinnän rituaalit

Jo ennen sulkuja haluttiin joustavuutta – pandemia vain kiihdytti tätä kehitystä. Haaste, jonka kohtasimme henkilöstötiimissä, oli tarjota tätä joustavuutta ja samalla säilyttää osallisuus ja viestintä.

Kulttuurimme siirtyi kasvokkain tapahtuvasta ympäristöstä ympäristöön, jossa turvauduimme teknologiaan ja työkaluihin uusien työtovereiden kehittämiseksi ja pysymme näkyvissä ja kaikkien saatavilla. Meidän piti varmistaa, että riippumatta siitä, missä joku oli, hän tunsi olevansa tuettu, kuultu ja pystyvä saavuttamaan tavoitteensa ja tavoitteensa.

Tätä varten meidän täytyi investoida aikaa vahvan kulttuurin rakentamiseen eri paikoissa olevien ihmisten kanssa. Kulttuurin on oltava yhteistyökykyistä, avointa ja tukevaa matalalla egolla ja matalalla politiikalla.

Meillä Metttlenä on aina ollut tiettyä joustavuutta ja etätyöskentelyä auttamaan tiimiämme terveen työ- ja perhe-elämän tasapainon luomisessa, mutta myös edistämään henkilökohtaisen hyvinvoinnin merkitystä. Monilla tiimillämme on perheitä, juoksuharrastuksia tai muita sitoumuksia – haluamme olla tukena tässä.

Meille oli erittäin tärkeää luottaa siihen, että johtajat ovat lähellä tiimiä ja antavat heille itsenäisyyden työskentelyssä. Missiovetoinen lähestymistapamme auttoi luomaan monialaisia ​​tiimejä, joissa ihmiset tutustuivat jatkuvasti toisiinsa.

Kotityötä seuranneen kahden kuukauden aikana tuottavuus parani 25 prosenttia. Siirtyessään hybridityömaailmaan tiimimme varmistivat silti kokoontuvansa virtuaalisesti keskustelemaan. Eikä se aina liity työhön. Virtuaalikahvin juominen tiimikaverin kanssa tai viimeisimmän katsomasi Netflix-ohjelman seuraaminen on yhtä tärkeää kuin projekteista ja tehdystä työstä puhuminen. Meidän on muistettava inhimillinen elementti toimiaksemme – emme ehkä aina pääse keittiöön pikajutteluun, mutta se ei tarkoita, etteikö meidän pitäisi keskustella ollenkaan. Slackiin luotiin paljon itseorganisoituvia yhteisöjä, joissa ihmiset jakoivat tarinoita tai ajatuksia yhteisistä kiinnostuksen kohteista.

Seremonioiden tärkeys

Viestintä on yksi osa hybridijoukkuetta, seremonioiden ylläpitäminen on toinen. Vaikka nuo henkilökohtaiset tapaamiset, viileät hetket ja ryhmämatkat ovat tärkeä osa yrityskulttuuria, sitä voi ylläpitää virtuaalisesti.

Siirtyessään täysin etätyöympäristöstä hybridiympäristöön, näistä seremonioista on tullut kriittisempiä kuin koskaan, koska se auttaa meitä muistamaan, ettemme ole yksin. Meillä on tiimin jäseniä ja ihania työkavereita, jotka silti pyrkivät yhteiseen päämäärään, vaikka emme jaakaan samaa tilaa.

Tiimeillämme on tietty seremonioiden kadenssi, jolloin pienet ryhmämme kokoontuvat keskustelemaan työstämme, mahdollisista estäjistä ja siitä, mitä voimme tehdä auttaaksemme toisiamme. Yrityksen laajuisesta näkökulmasta seremoniat, joissa kaikki kokoontuvat juhlimaan voittoja, esittelemään uutta työtä tai keskustelemaan huolenaiheista, edistävät tätä yhteistyön ja avoimuuden kulttuuria. Täällä voit puhua avoimesti yrityksen tavoitteista ja etenemisestä kohti niitä, ja “näytä ja kerro” -tapaamisissamme tiimit voivat esitellä kovaa työtään, mikä antaa kaikille mahdollisuuden nähdä kuinka edistymme ja kehitymme.

Varmistamme, että meillä on helposti saatavilla olevat kojelaudat kaikille näissä seremonioissa käytettäville tavoitteillemme. Tämä sisältää kahden viikon välein tehtävän yrityskatsauksen, jossa monet ihmiset eri puolilta liiketoimintaa keskustelevat liiketoimintatiedoista ymmärtääkseen nousevia trendejä ja mahdollisuuksia.

Mutta kun kokouksia on enemmän kotona työskennellessä, on tärkeää, että sinulla on aikaa innovoida, ajatella ja tehdä. Yksi esimerkki tästä on “valmistajaaikataulumme”. Yksi insinööripäälliköistämme teki aloitteen tämän konseptin sisällyttämiseksi yritykseen – tunnustaen, että syvään työhön keskittyvät yksittäiset avustajat tarvitsevat pitkiä jaksoja keskeytyksettä maksimoidakseen tehokkuutensa. Antaaksemme ihmisille heidän tarvitsemaansa keskittymistilaa suljemme aamumme pois, jotta kokouksia ei järjestetä.

Hyvän työympäristön luominen hybridimaailmassa edellyttää kahta asiaa: kykyä kuunnella työntekijöitä ja ymmärtää heidän tarpeitaan sekä aikaa käyttää positiivisen kulttuurin luomiseen. Viestintä ja yhteistyö kulkevat pitkälle tässä uudessa työmaailmassa, ja muutoshalulla mikä tahansa yritys voi menestyä.

Andrea Himmelbaure on Mettlen ihmis- ja kulttuurijohtaja

Leave a Comment