Koalitio kehottaa lainsäätäjiä käyttämään 94 miljoonaa dollaria varhaishoitoon ja koulutukseen

Koulutuksen puolestapuhujat poseeraavat valokuvassa 10. toukokuuta Louisiana State Capitolissa Baton Rougessa.

BATON ROUGE (lehdistötiedote) – Valmis Louisianan koalitio jäsenet tiistaina neljännen vuotuisen Early Ed kokoontuivat Capitolissa kehottamaan lainsäätäjiä investoimaan 94 miljoonaa dollaria valtion varoista varhaishoito- ja koulutusohjelmiin (ECE) auttamaan työssäkäyviä vanhempia menestymään ja valmistamaan lapsiaan menestymään koulussa ja elämässä.

Koalitioiden edustajat – mukaan lukien yritykset, kauppakamarit, edunvalvontaryhmät, United Ways, ECE:n ammattilaiset ja vanhemmat – isännöivät lehdistötilaisuutta hallituksen ohella. John Bel Edwards korosti kriittistä ja jatkuvaa tarvetta lisätä rahoitusta ja parantaa pääsyä laadukkaisiin ECE-ohjelmiin kaikille 4-vuotiaille syntyville lapsille kaikkialla osavaltiossa.

“Pienten lapsiperheet luottavat edelleen lastenhoitoon ja tekevät lastenhoitopäätöksiä vanhemman/huoltajan työllistymistä ja koulutusta tukevien tekijöiden perusteella – kuitenkin perheillä on edelleen COVID-19-pandemian aiheuttamia haasteita ja vaikeuksia löytää hoitoa helposti”, sanoi Tri Timothy Magner, Greater Shreveport Chamberin puheenjohtaja. “Jos vanhemmat eivät pääse lastenhoitoon, heidän kykynsä säilyttää ansiotyö on vaarassa, ja meidän on tehtävä paremmin, jotta pienituloiset vanhemmat voivat tehdä työtä ja elättää perheensä.”

Vuonna 2019 kahden puolueen Louisianan varhaiskasvatus- ja koulutuskomissio hyväksyi yksimielisesti rohkean suunnitelman puuttua laadukkaan ja kohtuuhintaisen lastenhoidon puutteeseen apua tarvitseville lapsille. Komission suunnitelma Investing in Our Future: LA B to 3 vaatii valtiota investoimaan merkittävästi korkealaatuiseen ECE:hen seuraavan vuosikymmenen aikana.

Ready LA:n ehdottama 94 miljoonan dollarin ECE-investointi on ulottuvilla vuoden 2022 istunnon aikana kahden rahoitusvirran kautta: 44 miljoonan dollarin määräraha HB 1 Tämä antaisi 25 miljoonaa dollaria lastenhoitoapuohjelman (CCAP) laajentamiseen ja noin 18 miljoonaa dollaria nykyisten neljän vuoden ikäisten ohjelmien hintojen parantamiseen sekä toinen 50 miljoonan dollarin määräraha kertaluonteisena rahoituksena vuonna HB 406 Louisiana Early Childhood Education Fund -rahastoon, joka tarjoaa paikallisille tahoille osavaltion dollarin vastineen rahoittaakseen ECE-ohjelmia.

“Äskettäin varhaiskasvatus- ja koulutuskomissio totesi, että Louisiana vaatisi 115 miljoonan dollarin investoinnin ja myöhemmät investoinnit 10 vuodeksi varmistaakseen, että jokainen riskiryhmään kuuluva lapsi, joka tarvitsee pääsyn varhaishoito- ja koulutusohjelmaan, voi saada sellaisen, ja ehdotettu investointi on askel oikeaan suuntaan”, sanoi tohtori Libbie Sonnier, Louisiana Policy Institute for Children -instituutin toiminnanjohtaja. “Jos me potkaisemme tölkin tielle, Louisiana kokee 12,1 miljardin dollarin tappion 10 vuodessa. Mutta jos teemme oikeat sijoitukset, koemme yhteisen 1,8 miljardin dollarin taloudellisen hyödyn.

Kolmen vuoden ajan Louisianassa on ollut ylijäämäinen budjetti, kun se on käyttänyt alle puolet tuloistaan ​​nuorimpien lasten koulutukseen, mutta ECE-menot tarjoavat yhden parhaista tuotoista sijoituksille – jopa 13 prosenttia vuodessa.

Kokoomuksen 2022 yhteinen lausunto hahmotellaan vaikutukset 94 miljoonan dollarin määrärahalla osavaltion ECE-ohjelmiin, mukaan lukien:

  • Laajennettu pääsy riskiryhmään kuuluville, alle kolmivuotiaille lapsille, saada kokopäiväistä, ympärivuotista laadukasta hoitoa;
  • Parempi laatu onnistuneille LA4-ohjelmille;
  • Kannustettu paikallisiin sijoituksiin ECE:ssä käyttämällä kertaluonteisia varoja tarjotakseen yhteisöille dollari-dollari-vastineen ponnisteluilleen;
  • Tukea tuhansia vanhempia olla tuottavia työvoiman jäseniä, kun he valitsevat korkealaatuisia ECE-ohjelmia, jotka toimivat parhaiten heidän lapsilleen;
  • Lisää ECE-työpaikkoja lasten palvelemiseksi yhteisöissä kaikkialla osavaltiossa;
  • Lisääntynyt tuki lastenhoitoyrityksille Louisianassa; ja
  • Vahvempi Louisianan talous, joka menettää 1,3 miljardia dollaria vuodessa, koska lastenhoitohäiriöt vaikuttavat työssäkäyviin vanhempiin.

“Numeroiden takana ovat todelliset perheet, jotka tarvitsevat kipeästi apua tarjotakseen laadukasta hoitoa pienille lapsilleen”, sanoi Charmaine Caccioppi, United Way of Southeast Louisianan varatoimitusjohtaja ja operatiivinen johtaja. “Jokainen vanhempi haluaa lapselleen parasta, ja voimme ryhtyä toimiin, jotta perheen taloudellinen tilanne ei rajoita heidän vaihtoehtojaan ja mahdollisuuksiaan.”

Louisianassa keskimääräinen perhe käyttää 8 500 dollaria vuodessa lastenhoitoon. Monille kotitalouksille se on suurin osa

budjetistaan, mikä tarkoittaa, että monet vanhemmat eivät joko voi mennä töihin, menevät rikki tai joutuvat tyytymään turvattomaan, heikkolaatuiseen hoitoon. Lapsilla, joilla ei ole vahvaa perustaa, on vaikeampaa oppia ja menestyä, kun he aloittavat peruskoulun, ja he kohtaavat elinikäisiä saavutuksia ja mahdollisuuksia, erityisesti taloudellisesti heikommassa asemassa olevien ryhmien ja värillisten väestöryhmien kohdalla.

“Viimeisimpien tietojen mukaan ALICE Datan mukaan Louisiana sijoittui korkeimmalle, ja 57 % osavaltiomme lapsista asui kotitalouksissa, joilla on vaikeuksia saada perusasiat COVID-19-pandemiaan ja tuhoisiin luonnonkatastrofeihin kahden viime vuoden aikana”, sanoi Sarah Berthelot, Louisiana Associationin puheenjohtaja ja toimitusjohtaja. United Waysista. ”Valtiomme tasapuolisen elpymisen polku on tasoitettu asettamalla etusijalle vakaat investoinnit lapsiin, heidän työssäkäyviin vanhempiinsa ja hyväksi havaittuja tapoja vahvistaa talouttamme. Päättäjät voivat avata tietä priorisoimalla rahoitusta tähän tarkoitukseen.”

Kun valtio ja kunnat panostavat enemmän lapsiin, veronmaksajat säästävät pitkällä tähtäimellä tukikoulutuksesta, sosiaaliohjelmista, terveydenhuollosta ja rikosoikeudesta, kun taas vanhemmat saavat enemmän apua lastensa ohjaamisessa menestymisen tielle koulutuksessa, yhteiskunnassa ja elämässä.

“Varhaiskasvattajat kasvattavat lapsiani käyttämällä ikään sopivia oppimateriaaleja ja opetussuunnitelmia ja tukevat positiivista ihmisten välistä vuorovaikutusta ja mikä tärkeintä, edistävät turvallisen oppimisympäristön luomista pienelle lapselleni ja muille Louisianan vauvoille”, sanoi Celeste Carter. kaksosten vanhempi. ”Laadukas lastenhoitoohjelma vaikuttaa, ja olen nähnyt sen hyödyt kaksosilleni. Pystyn tekemään työni ilman, että minun tarvitsee huolehtia siitä, ovatko lapseni kunnossa tai meneekö heidän lastenhoitojärjestelynsä kesken kaiken muun päivän aikana lautaselleni.”

Lisätietoja Ready Louisiana Coalitionista ja siihen liittyvistä organisaatioista on osoitteessa readylouisiana.org.

Leave a Comment