“Atlanta” yhteenveto: Onko Donald Glover Antologia-liiketoiminnan liian pitkälle?

Arvostelu tämän viikon “Rich Wigga, Poor Wigga” -kappaleesta tulee heti, kun kerron sinulle, miksi Five Heartbeats hajosi…

Vuoden viimeisillä kausilla Hullut miehetviikoittaiset jaksokuvaukset, jotka ilmestyivät TV-luetteloissa ja DVR-ohjelmaoppaissa, muuttuivat hauskoiksi spoilerifoobisessa epämääräisyydessä: Kuudennen kauden finaalin logline luki yksinkertaisesti: “Donilla on vaikeuksia.”

Atlanta on omaksunut toisenlaisen, mutta yhtä huvittavan lähestymistavan kolmannen kauden loglineihinsa. Jokainen on kirjoitettu ohjelman fanin näkökulmasta, joka ei ole suurimmaksi osaksi tyytyväinen näihin jaksoihin. Esimerkiksi kauden avaus “Three Slaps” kantoi loglinen: “Vau, siitä on hetki. Tarkoitan, pidän tästä jaksosta levottomasta lapsesta, mutta odotimme tätä 50 vuotta? Ja Alin etsintä hänen kadonneeseen puhelimeen “Cancer Attackissa” kuvattiin seuraavasti: “Joskus esitykset ovat vain pääni yli, ja ne toimivat väärennettyinä. Missä kakkavitsit on?” “Rich Wigga, Poor Wigga” esitellään puolestaan ​​nimellä “Black and White episode? Haukotus. Emmy Bait. Miksi he vihaavat mustia naisia ​​niin paljon?”

Neljän vuoden poissaolon, Paper Boi -tarinoiden eurooppalaisen ympäristön ja määräajoin antologian tarinoiden välillä – “Rich Wigga, Poor Wigga” on neljäs jakso yhdeksästä toistaiseksi, joka keskittyy upouusiin hahmoihin, jotka eivät tunne Alia. , Earn, Darius tai Van – ei ole vaikea kuvitella, että Donald Glover ja yritys epäilevät, että tämä kausi ei olisi yhtä hyvin vastaanotettu kuin ohjelma oli aikaisempina päivinä. Nämä loglines ovat tapa selviytyä kritiikin edessä ja tunnustaa, että katsojat saattavat pitää tätä uutta materiaalia mieluummin omahyväisenä kuin kunnianhimoisena.

Ja ihmiset omistaa ovat valittaneet, vaikkakin lähinnä antologian jaksoista pikemminkin kuin päähenkilöiden seuraamisesta. Joten Glover – joka kirjoitti ja ohjasi tämän jakson, ensimmäistä kertaa hän on tehnyt molemmat työt ensimmäisen kauden “BAN” jälkeen.

– oli varmasti ennakoiva ainakin osan siitä, mitä oli tulossa.

Sattumalta tai ei, “BAN” oli sarjan ensimmäinen jakso, jossa tuskin esiintyi pääosaa, sillä suurin osa siitä on kokoelma TV- ja kaupallisia parodioita, joita keskeyttää satunnaiset välähdykset Paper Boista paneelikeskusteluohjelmassa. “Rich Wigga” kutsuu myös takaisin

väärennetty Arizona-jääteemainos “BANilta”, jonka tunnuslause: “Hinta on kuitenkin tölkissä.”

Mutta ovatko valitukset olleet oikeudenmukaisia? Vastataksemme tähän, meidän on pohdittava kahta hyvin subjektiivista kysymystä: Ensinnäkin, ovatko nämä antologian jaksot olleet hyviä? Toiseksi, onko jatkuvan sarjan järkevää tehdä näin monta poikkeamaa ydinkokoonpanostaan ​​yhden kauden aikana?

Tästä näkökulmasta katsottuna vastaus ensimmäiseen kysymykseen on suurelta osin kyllä. En pitänyt “The Big Paybackista”, jossa oli mielenkiintoista sanottavaa hyvityksistä ja orjuuden historiallisista jälkijäristyksistä, mutta en välttämättä löytänyt mielenkiintoisia tapoja sanoa niitä. Mutta “Three Slaps” oli sekä hyytävä että synkän hauska. “Trini 2 De Bone” oli surullinen, mutta hauska satu. Ja “Rich Wigga, Poor Wigga” on fiksusti satiirinen uudelleenarviointi yhdestä tämän kauden meneillään olevista teemoista – erityisesti antologian jaksoissa – siitä, onko valkoisuus Amerikassa jotain, joka voidaan hankkia vai yksinkertaisesti jotain, jonka kanssa syntyy.

Keskeinen hahmomme on Aaron (Tyriq Withers), kaksirotuinen lukion vanhempi Atlantassa. Vaikka hänen isänsä Gregin (koomikko George Wallace) vitsien nenä olisi lahja hänen esi-isilleen, Aaron on tarpeeksi kevyt lukeakseen valkoisena useimmissa olosuhteissa. Hänellä on valkoinen tyttöystävä Kate (Rachel Resheff), hänellä on täysin valkoinen ystäväpiiri, ja kun hän turhautuu kahden kilpailijan roskapuheeseen online-videopelissä, hän kutsuu heitä N-sanaksi (päättyy – joo, ei -a) ja pilkkaa heitä apinan äänillä, kun he vastustavat. Puhuessaan Gregin kanssa aseettoman mustan teinin äskettäisestä poliisiammuskelusta Aaron ehdottaa, että pojan on täytynyt tehdä jotain oikeuttaakseen sen, mikä inspiroi isänsä pilkallista naurua. Aaron on täynnä valkoisuutta…

… ainakin kunnes musta yrittäjä nimeltä Robert “Shea” Lee

saapuu Aaronin kouluun (Leen alma mater) liian hyvällä ollakseen totta tarjouksella: Hän maksaa valmistuvien senioreiden täyden korkeakouluopetuksen, mutta vain mustien.

Leetä esittää kiistanalainen YouTube-käyttäjä Kevin Samuels, joka kuoli viime viikolla. Chet Hanksin esiintymisen “Trini 2 De Bone” -sarjassa, Liam Neesonin itseään pilkkaavan comeon “New Jazzissa” ja nyt tämän sekä sen tosiasian, että Neeson tapasi Alin paikassa nimeltä Cancel Club, tällä kaudella on hyvin paljon käsitystä. peruuttamisesta – ja onko se millään tavalla totta – mielessään.Kuten “The Big Payback”, se on käänteinen tapa, jolla Amerikan taloustiede pyrkii toimimaan mustien ja valkoisten ihmisten suhteen. Aaronille, jolla ei ole tarpeeksi rahaa liittyä Kateen ja heidän valkoisten ystäviensä kanssa yliopistoon Arizonassa, hän on kipeästi kaivattu pelastusköysi. Mutta hän on myös viettänyt niin suuren osan nuoresta elämästään omaksuen perintönsä valkoisen puoliskon, ettei hän ole millään tavalla valmis suorittamaan Blacknessiä saadakseen lukurahansa – varsinkin kun on selvää, että Lee ja hänen kaksi apuriaan käyttävät oman harkintansa mukaan, ketä he pitävät mustina. (Yhdessä jakson hauskimmista osista näemme ryhmän ei-mustat vähemmistöopiskelijat valmistautuvan omiin koe-esiintymiinsä sen sijaan, että heidät jätettäisiin tämän maan perinteisen rodullisen binaarin sivustakatsojaksi.) Hän huvittaa kolmen miehen tuomioistuinta yrityksillään vastaa heidän kysymyksiinsä – jakso esittelee taitavasti sanallisen volleyn molemmat puolet irrallaan kontekstista, joten meillä ei ole aavistustakaan, mihin Aaron vastaa joka kerta – mutta haastaa haastattelun niin pahasti, että Lee päätyy vertaamaan häntä Clarence Thomasiin, joka jopa yksi. hänen hypensä miesten mielestä on liian julma loukkaus.

Rikas Wigga, köyhä Wigga

— Kausi 3, jakso 9 (lähetetään 12. toukokuuta) Kuvassa (LR): Kevin Samuels Robertina

hän Lee. Luotto: Guy D’Alema/FXKevin Samuels roolissa Robert “Shea” Lee. Guy D’Alema/FX Mutta toisaalta on sanaton liitto, joka vallitsee käynnissä olevien hahmojen TV-ohjelmien ja niitä katsovien ihmisten välillä, mikä viittaa siihen, että ainakin osa syystä – ellei tärkein syy – palaamme jakso toisensa jälkeen on se, että olemme kiinnostunut näistä tietystä ihmisistä tai joistakin heidän osajoukoistaan. Ehkä tehdä yhden jakson kaudella keskittyen uusiin ihmisiin – esimerkiksi “New York, I Love You” -jakso

Mestari None , ovimiehistä, maahanmuuttajatakseista ja muista vähemmän juhlituista Big Apple -kansalaisista – on hyväksyttävä käänne tästä sopimuksesta. Lähes puolet kaudestasi omistaminen siihen tuntuu kuitenkin liian suurelta, varsinkin kun jaksot Alin ja ystävien kanssa ovat olleet niin vahvoja. Me ylistämme Atlanta paljon kameleonttimaisten taipumustensa vuoksi, mutta menneinä kausina esitys onnistui muuttumaan ja pysyi silti jollain tavalla sidottuina keskushenkilöihin ja kerronnan selkärangaan. Al on edelleen ajoittain kamerassa BANissa, ja tämä jakso sopii kauden laajempaan kaariin Paper Boin noususta julkkisten partaalle. Darius ei ole Teddy Perkins -elokuvassa sivustakatsoja, vaan joku henkisesti, fyysisesti ja temaattisesti läsnä Teddyn ja hänen veljensä välienselvittelyssä. Kun Van lähtee itsenäisiin seikkailuihin, olemme edelleen Vanin kanssa, joka on hieman vähemmän keskeinen tarinassa kuin kolme kaveria, mutta joka on kuitenkin keskeinen osa esitystä. Kolmas ja neljäs kausi kuvattiin peräkkäin monimutkaisissa pandemiaolosuhteissa. Saattaa olla, että kun tuotantoa jatkettiin, koko kauden kuvaaminen Euroopassa oli logistisesti odotettua vaikeampaa, ja antologian jaksot olivat tapa täyttää 10 jakson järjestystä, vaikka kiertuetta käytettiin kerronnan selkärangana. koko asia. Tai voi olla, että Glover haluaa vain käyttää

Atlanta tuotantolaitteet – ja Atlanta brändi – kertoa muita asioita mustana olemisesta Amerikassa kuin hän voi tarinoilla Alista ja muista, ja että neljännellä kaudella on yhtä monta poikkeamaa, vaikka pääryhmä palaa kotimaahansa. Se on monimutkainen kysymys. Et halua taiteilijoiden – etenkään yhtä lahjakkaiden kuin tämän upean esityksen tekevä ryhmä – tuntevan olonsa rajoitetuiksi. Samaan aikaan käynnissä olevien sarjojen toiminnassa on perinteinen, hyvin pitkään toiminut rakenne, joka herättää yleisössä tiettyjä täysin kohtuullisia odotuksia. Jos Glover halusi tehdä koko antologian uuden projektin kanssa – menestyäkseen siellä, missä Jordan Peele enimmäkseen ei onnistunut vuoden 2019 kanssa Twilight Zoneherätys – hän on enemmän kuin ansainnut tämän oikeuden. Mutta jokaisen kolmannen kauden poikkeaman myötä on entistä vaikeampaa olla toivomatta, että olisimme takaisin tuttuun Alin, Dariuksen, Earnin ja/tai Vanin seurassa, riippumatta siitä, kuinka outoja yksittäiset olosuhteet voivat olla. Antaa

Atlanta

olla

Atlanta, riippumatta siitä, mihin kausi on asetettu.(Ja ainoa asia, jonka sanon ensi viikon kauden finaalista, on se, että sinun tulee katsoa lopputekstit läpi.)kettu

Leave a Comment