Aika palata töihin

TUKWILA – Kontrastit menevät, Seattle Soundersin kahden viimeisen kotiottelun asetelma ei voisi olla ankarampi.

Viikko pelattuaan lähes 70 000 fanin edessä maanosan mestaruudesta, Sounders kohtasi San Jose Earthquakesia alle 4 000 katsojalla jalkapallostadionilla, jota käytetään useimmiten nuorisoturnauksiin US Open Cupin alkukierroksella. .

Tietyssä mielessä se oli tervetullut helpotus, vaikka tulos ei mennyt Soundersin tavalla.

“Olen pelannut tässä kompleksissa monta kertaa lapsena, varsinkin tällä kentällä”, sanoi Federal Way -syntyperäinen Kellyn Rowe, joka pelasi täällä ensimmäistä kertaa Soundersin jäsenenä. “Oli nostalgista paluuta, ja se, että pystyimme pelaamaan niin kauan, teki siitä hauskaa.”

Huolimatta siitä, että hänet putottiin 11. rangaistuspotkukierroksella 2-0-tappion jälkeen, yö oli, uskallan sanoa, hauska. Starfiren pelit tiukoilla rajoilla ja rajoitetulla kapasiteetilla tuntuvat usein jännittyneiltä, ​​varsinkin kun siellä pelattavat pelit ovat poikkeuksetta win-or-go-home -asioita. Mutta keskiviikon tunnelma oli hieman juhlavampi.

Se, että Soundersin pelaamisesta täällä oli kulunut viisi vuotta, oli tavallaan vaikuttanut Starfire Sports Stadiumin legendaan. Ilmeisesti auttoi se, että Sounders oli juuri voittanut Concacafin Mestarien liigan viikkoa aiemmin ja että tämä oli ensimmäinen kerta, kun useimmat fanit pääsivät läheltä ja henkilökohtaisesti pokaalin kanssa. Jono ottaa kuvia 32-kiloisen kaunokaisen kanssa venyi satojen ihmisten pituudeksi ja sellaisena se pysyi suurimman osan ajasta portit avautuivat alkuun asti. Fanit ja toimiston henkilökunta sekoittuivat keskenään vapaasti. Monet ensimmäisistä joukkueen pelaajista, jotka eivät seuranneet, katsoivat katsomoilta altistuen elementeille aivan kuten kaikki muutkin. Starfire toimii muistutuksena siitä, että Sounders eivät ole vain osa yhteisöä, he ovat upotettuina siihen.

Senkin jälkeen, kun Earthquakes teki avausmaalin vain 10 minuutin kuluttua ottelusta – rangaistuslaukauksella, joka tuomittiin virheestä, joka näytti tapahtuneen aivan ruudun ulkopuolella – tunnelma katsomoissa näytti edelleen eloisalta. Kun maanjäristykset lisäsivät sekunnin 50. minuutilla, tunnelma tuskin muuttui.

Mutta kun Jimmy Medranda lopulta sai Soundersin pelilaudalle 54. minuutilla upealla vapaapotkulla, Starfire näytti heräävän henkiin. Pian sen jälkeen alkanut sade näytti vain nostavan tunnelmaa sen sijaan, että se olisi vaimentunut. Melkein väistämättömältä tuntunut tasoitus tapahtui 77. minuutilla, kun Fredy Montero puski Kelyn Rowen ristiin.

Sounders ponnisteli kovasti saadakseen voittajan, joka ei koskaan tullut, ja heidän huono onnensa rangaistuspotkukilpailuissa jatkui, mutta pelaajat vaikuttivat enimmäkseen tyytyväisiltä ponnisteluihin, elleivät tulokseen.

“Meillä oli loistava juoksu CCL:ssä, meillä oli paljon korkeita tunteita, mutta nyt meidän on palattava todellisuuteen ja opittava jauhamaan pelejä”, Rowe sanoi. “Näit sen paluun 2-2:ksi. Uskon, että se on hienoa liigapeleissä, joissa meillä on edelleen sitä hiontaa, jotka ovat valmiita koskaan luovuttamaan.

Päävalmentaja Brian Schmetzer valitsi kokoonpanon, joka oli täynnä enimmäkseen reservejä ja jätti jopa suurimman osan normaaleista aloittelijoistaan ​​joukkueen arkilta. Kun asiasta kysyttiin, Schmetzer työnsi taaksepäin hieman yllättävällä voimalla.

– Laitoin joukkueen, joka pystyi voittamaan tämän pelin. Umpikuja”, hän sanoi. “Minulla on täydellinen usko siihen [the players he used]. En ota sitä kertomusta vastaan. Nuo kaverit pelasivat todella hyvin, ja olen ylpeä heistä.

Vaikka ei ole vaikea kuvitella, että joku Raúl Ruidíazin tai Cristian Roldanin kaltainen henkilö olisi auttanut, Schmetzerillä oli reilu piste, koska Sounders oli tasapainossa parempi joukkue. Soundersilla oli xG-etu 2,98-1,78, hän ohitti San Josen 26-11 ja hallitsi suurinta osaa “ponnisteluista”, kuten kaksintaisteluista ja taklauksista.

On myös sanottavaa siitä, että nämä varannot pakotetaan selvittämään se itse. 120 minuutin kovaa stressiä sisältävän jalkapallon pelaaminen – josta kunnollinen osa pelattiin maanjäristysten tehokasta joukkuetta vastaan ​​– tuottaa toivottavasti tulosta.

Minulla ei ole epäilystäkään siitä, että Schmetzer aidosti halusi voittaa tämän pelin, olen varma, että monet pelaajat olivat yhtä pettyneitä kuin hän, ja myönnän jopa, että pidin Soundersin mahdollisuuksista päästä pitkälle vaikka tälläkin. toisen valinnan kokoonpano, mutta silti tuntuu, että tämä saattaa olla paras. Sounders aloitti juuri uuvuttavan kauden alun, joka sisälsi neljä maantiematkaa, jotka lisäsivät heidän matka-aikatauluinsa vähintään 20 000 mailia. Niin hauskaa kuin nyt olisi ollut aloittaa vähemmän uuvuttava, mutta silti kova Open Cup -kierros, pelissä on suurempia tavoitteita.

Kun kansi on nyt käytännössä selvä, Sounders voi keskittyä saamaan MLS-kautensa takaisin raiteilleen.

Leave a Comment