Yhdysvaltain pörssit heiluvat, kun inflaatio on edelleen korkealla | Talousuutiset

Kirjailija DAMIAN J. TROISE, AP Business Writer

NEW YORK (AP) — Osakkeet heilahtelivat aamukaupassa Wall Streetillä, kun sijoittajat saivat jälleen hirvittävän lukeman inflaatiosta.

S&P 500 -indeksi laski 0,4 % itäisestä kello 10.26 alkaen. Dow Jones Industrial Average putosi 142 pistettä eli 0,5 % 31 814 pisteeseen ja Nasdaq ei juurikaan muuttunut.

Teknologiaosakkeet olivat yksi suurimmista painoista, jotka painoivat laajemmin markkinoita ja hillitsivät voittoja muualla. Apple laski 1,8 prosenttia ja Microsoft 1,4 prosenttia.

Vähittäiskauppiaat saivat jalansijaa sekä taloustavarayritykset. Amazon nousi 1,6 prosenttia ja Walmart 1,5 prosenttia.

Poliittiset sarjakuvat

10 vuoden Treasuryn tuotto laski 2,92 prosentista 2,86 prosenttiin.

Tärkeimmät indeksit ovat kaikki miinuksella tällä viikolla, kun sijoittajat ovat huolissaan inflaation noususta, korkojen noususta ja niiden vaikutuksista talouteen.

Työministeriö raportoi torstaina, että tukkuhinnat nousivat huhtikuussa 11 prosenttia edellisvuodesta. Suuri osa tukkutason kustannuksista siirtyy kuluttajien maksettavaksi, kun yritykset yrittävät kattaa korkeampia kuluja. Tämä on herättänyt enemmän huolta mahdollisesta menojen supistumisesta, joka voi hidastaa talouskasvua.

Inflaatiopaineet ovat kasvaneet kuluttajille. Keskiviikkona työministeriön raportti kuluttajahinnoista tuli kuumempi kuin Wall Street odotti. Se osoitti myös odotettua suurempaa hinnannousua kuin elintarvikkeiden ja bensiinin, mitä ekonomistit kutsuvat “ydininflaatioksi” ja mikä voi ennustaa tulevaisuuden trendejä paremmin.

Nouseva inflaatio on saanut Federal Reserven nostamaan lyhytaikaisen ohjauskorkonsa ennätyksellisen alhaalta lähellä nollaa, missä se vietti suurimman osan pandemiasta. Se sanoi myös, että se voi jatkaa korkojen nostamista kaksinkertaisella tavanomaiseen määrään verrattuna tulevissa kokouksissa. Sijoittajat ovat huolissaan siitä, että keskuspankki voi aiheuttaa taantuman, jos se nostaa korkoja liian korkealle tai liian nopeasti.

Inflaatiota on pahentanut Venäjän hyökkäys Ukrainaan ja konfliktit vaikuttavat nouseviin energiahintoihin. Kiinan äskettäiset sulkemiset COVID-19:n uudelleen puhkeamisen vuoksi ovat myös pahentaneet toimitusketjun ja tuotannon ongelmia nousevan inflaation keskellä.

Hintojen nousun vaikutus kuluttajiin on ollut maailmanlaajuinen. Britannia sanoi torstaina, että sen talous kasvoi ensimmäisellä vuosineljänneksellä hitainta vuoteen. Tämä herättää pelkoja siitä, että maa saattaa olla matkalla taantumaan.

Myös Wall Street seuraa tarkasti yritysten viimeisintä tulosta. Viihdejätti Disney putosi 1,5 %, kun se ei ole jättänyt viimeisimmässä tulosraportissaan analyytikoiden ennusteet. Valmentaja ja Kate Spaden omistaja Tapestry hyppäsi 12,7 % raportoituaan vahvoista taloudellisista tuloksista.

Tekijänoikeus 2022 The Associated Press. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä materiaalia ei saa julkaista, lähettää, kirjoittaa uudelleen tai jakaa uudelleen.

.

Leave a Comment