Vuosia myöhässä Lontoon Game-Changer-metrolinja avataan | Talousuutiset

Kirjailija: JILL LAWLESS, Associated Press

LONDON (AP) – Andy Byford korostaa katedraalimaista kattoa, kristallinkirkasta akustiikkaa, “estetiikan puhtautta”, joka häntä ympäröi.

Lontoon julkisen liikenteen järjestelmän johtaja rapsodoi metroasemasta – osa uudesta linjasta, jonka hän sanoo olevan “maailman kateus”, kun se avataan tässä kuussa.

“Se todella antaa ihmisille suuruuden tunteen, mutta siinä on myös tyyneyttä”, sanoi Byford, kun hän esitteli toimittajille Liverpool Streetin asemaa Lontoon uudella itä-länsisuuntaisella Elizabeth Line -linjalla, joka avataan 24. toukokuuta.

Kuningatar Elizabeth II:n kunniaksi nimetty 19 miljardin punnan (23 miljardia dollaria) sekoitettu maanpäällinen ja maanalainen rautatie on kolme ja puoli vuotta myöhässä ja ylittää budjetin 4 miljardia puntaa (5 miljardia dollaria). Mutta Byford sanoo, että se tulee olemaan “pelin muuttaja” Ison-Britannian pandemioista kärsivälle pääkaupungille.

Poliittiset sarjakuvat

“Luulen, että kun se avataan, se tulee olemaan valtava moraalinen sysäys Lontoolle COVIDin jälkeen”, sanoi Byford, joka on Lontoon liikenneasioista vastaava komissaari. “Mikä voisi olla suurempi symboli Lontoon noususta COVID:sta kuin tämä upea rautatie. ?”

Silti on kysymysmerkki siitä, tarvitseeko Lontoo edelleen Elizabeth Linea.

Siitä lähtien, kun hanke – joka tunnetaan myös nimellä Crossrail – murtui ensimmäisen kerran vuonna 2009, Lontoo on kokenut taantuman, kivisen brittiläisen eron Euroopan unionista ja koronaviruspandemian, joka sulki kaupungin kuukausiksi ja muutti työ- ja matkustustottumuksia, mahdollisesti. lopullisesti.

Hallituksen professori Tony Travers London School of Economicsista sanoi, että Elizabeth Line “on merkittävä ja kaunis asia”.

“Mutta se rakennettiin – suuren ponnistelun jälkeen ja erittäin pitkän ajan kuluessa – erilaista taloutta varten”, hän sanoi. “Sen koko taloudellinen tapaus ennustettiin erittäin voimakkaasti Lontoon keskustan talouden jatkuvan kasvun perusteella.”

Ison-Britannian suurin infrastruktuurihanke vuosikymmeniin, uusi linja kaivettiin 26 mailia (42 kilometriä) uusia tunneleita Euroopan suurimman kaupungin alle – matkan varrella paljastettiin 68 000 vuotta vanhoja mammutinluita, roomalaisia ​​raunioita ja keskiaikaisten ruton uhrien luurankoja.

Sen oli määrä avata vuoden 2018 lopulla. Mutta vain kuukausien kuluttua laukaisua lykättiin ja lykättiin sitten uudelleen, koska työntekijöiden oli vaikea saada valmiiksi 10 uutta asemaa ja yhdistää kolme erillistä merkinantojärjestelmää 60:n läntisillä, keski- ja itäosilla. -mailin (100 kilometrin) rautatie.

Vuonna 2020 rakentajat kääntyivät Byfordin, julkisen liikenteen veteraanipäällikön puoleen, joka johti Toronton transitkomissiota ja sitten New Yorkin liikenneviranomaista. Hän sai lempinimen “Train Daddy”, kun hän kamppaili Big Applen usein turhauttavien metro- ja bussijärjestelmien kanssa. .

Byford on panostanut maineeseensa saamalla Elizabeth Line -linjan käyttöön.

“Sillä on ollut haasteensa”, hän myönsi. “Tämä on ollut meille rakkauden työtä. Olemme hikoilleet verta tämän asian takia.”

Pääosin maanalainen keskusosuus Paddingtonin asemalta Länsi-Lontoossa Abbey Woodiin kaakkoon avautuu maksaville asiakkaille tässä kuussa, päiviä ennen kuin Iso-Britannia juhlii kuningattaren platinajuhlapäivää, vaikka se integroidaan täysin maanpäälliseen itä- ja länsiosaan vasta pudotus.

Rakentajat sanovat, että Elizabeth Line tarjoaa nopean uuden yhteyden Lontoon länsipuolella sijaitsevan Heathrow’n lentokentän, keskustassa sijaitsevan Cityn finanssialueen ja idässä sijaitsevan Canary Wharfin liikekeskuksen välille.

Jokaiselle, joka on ajanut Lontoon ahtaalla metrolla, jonka osat ovat yli 150 vuotta vanhoja, uuden linjan mittakaava on miellyttävä shokki. Tilavat junat voivat kuljettaa yli 1000 matkustajaa. Ne ovat myös ilmastoituja, mikä on harvinaista Lontoon hikisessä metrossa. Tunnelit näyttävät kaareutuvan ikuisesti ja asemat kohoavat – Paddington on 10 kerrosta korkea ja yhtä pitkä kuin Shard, Lontoon korkein pilvenpiirtäjä.

Crossrailin rakentajat ovat ylpeitä kiinnittämisestä yksityiskohtiin, junan istuimien purppurakuvioisesta kankaasta leikkisään aseman suunnitteluun, kuten Liverpool Streetin aseman kattoon, joka on raidallinen tuomaan mieleen pankkiirin raidallisen puvun. Valaistus on viileä hallissa, lämmin laitureilla – “töksy” houkuttelemaan ihmisiä kohti junia.

Elizabeth Line avautuu kaupungissa ja maassa, jossa uhkaa taloudellinen epävarmuus, Ukrainan sota ruokkii ennätysinflaatiota ja kaupungin keskusta on edelleen hiljaisempi kuin ennen pandemiaa, koska monet upseerit työskentelevät ainakin osa-aikaisesti kotoa käsin. Linjan odotettu matkustajamäärä on pienennetty pandemiaa edeltäneestä ennustetusta 250 miljoonasta vuodessa noin 200 miljoonaan vuodessa.

Transitverkko, Lontoon verenkiertojärjestelmä, vaatii vielä enemmän investointeja. Mutta Britannian konservatiivihallitus keskittyy taloudellisten mahdollisuuksien levittämiseen rikkaista Etelä-Englannista köyhempään Midlandsiin ja pohjoiseen, ja on haluton käyttämään rahaa pääkaupunkiin – varsinkin kun Lontoo on oppositiotyöväenpuolueen tukikohta.

Suunniteltu Crossrail 2, joka leikkaa Lontoon lounaasta koilliseen, on odotustilassa, vaikka Crossrailin toimitusjohtaja Mark Wild toivoo sen valmistuvan jonain päivänä.

Hän on varma, että uusi linja auttaa saamaan Lontoon takaisin raiteilleen.

“Jos koskaan tulee pandemiakestävä rautatie, se on tämä”, Wild sanoi. ”Se on ilmava, nopea, asemat ovat katedraalimaisia, ilma on raikas. Se on moderni, puhdas. Jos joskus on rautatie, joka voi kannustaa paluuta toimistoon, se tulee olemaan tämä.”

Tekijänoikeus 2022 The Associated Press. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä materiaalia ei saa julkaista, lähettää, kirjoittaa uudelleen tai jakaa uudelleen.

.

Leave a Comment