Uudet sanktiot Venäjään liittyville liiketoimintaan liittyville palveluille ja lisäviennin rajoitukset | Sheppard Mullin Richter & Hampton LLP

Valtiovarainministeriön ulkomaan omaisuuden valvontavirasto (OFAC) ilmoitti sunnuntaina uusista ja laajoista seuraamuksista tietyille palveluluokille lamauttaakseen Venäjän sodanaikaiset valmiudet ja sanktioi Venäjän pankkien ja valtion omistamien televisioasemien avainhenkilöitä. Samaan aikaan Teollisuus- ja turvallisuusvirasto (BIS) asetti julkisen tarkastelun saataville viimeisen säännön, jolla laajennetaan vientirajoituksia asettamalla lisenssivaatimus viennille, jälleenviennille tai siirroille (maan sisällä) Venäjälle ja Venäjälle lisätuotteille, joihin sovelletaan Export Administration Regulations (EAR).

Uudet sanktiot Venäjälle suunnattuja liiketoimintaan liittyviä palveluita vastaan

Tausta

Presidentti Biden allekirjoitti 6. huhtikuuta 2022 Executive Orderin (EO), jolla kielletään yhdysvaltalaisen henkilön uudet investoinnit Venäjälle sijainnista riippumatta, mukaan lukien vienti, jälleenvienti, myynti tai toimittaminen suoraan tai välillisesti Yhdysvalloista tai yhdysvaltalaisilta valtioiden henkilö, missä tahansa minkä tahansa luokan palveluista valtiovarainministeri voi määrittää kenelle tahansa Venäjän federaatiossa sijaitsevalle henkilölle (katso blogiviestimme täältä). Tämä toiminta esittelee IEEPA-lain (International Emergency Economic Powers Act) -pohjaisten pakotteiden uudenlaista käyttöä, koska seuraamuksia käytetään tyypillisesti henkilöitä tai yhteisöjä vastaan ​​sen sijaan, että ne kielsivät yleisesti tiettyjä palveluluokkia. Nyt valtiovarainministeri on määritellyt EO:n alaiset erityiset palveluluokat ja julkaissut usein kysytyt kysymykset, jotka tarjoavat lisäohjeita.

Palveluluokkia koskevien uusien seuraamusten keskeiset näkökohdat

  • Kielletään Venäjän federaation talouden kirjanpito-, luottamus- ja yritysmuodostuspalvelut sekä liikkeenjohdon konsultointi

EO 14071:n mukaisesti OFAC on kieltänyt kirjanpidon viennin, jälleenviennin, myynnin tai toimituksen suoraan tai välillisesti Yhdysvalloista tai yhdysvaltalaisen henkilön toimesta, riippumatta siitä, missä hän sijaitsee.[1]luottamus ja yritysten perustaminen[2]tai liikkeenjohdon konsultointi[3] palveluja kaikille Venäjän federaatiossa oleville henkilöille. Kielto tulee voimaan 7.6.2022.

Samanaikaisesti OFAC myönsi yleisen lisenssin 34, joka valtuutti kaikki tavallisesti tapahtuvat ja tällaisten palvelujen lopettamiseksi tarpeelliset tapahtumat 7.7.2022 asti.

  • Taloudellisten pakotteiden määrääminen henkilöille ja yhteisöille, jotka toimivat tai ovat toimineet Venäjän federaation talouden kirjanpito-, säätiö- ja yritysten perustamispalveluilla tai liikkeenjohdon konsultointialoilla

OFAC on myös määrännyt EO 14024:n mukaisesti seuraamuksia henkilöille ja yhteisöille, jotka toimivat tai ovat toimineet Venäjän federaation talouden kirjanpito-, säätiö- ja yritysmuodostuspalveluilla tai liikkeenjohdon konsultointisektoreilla.

Tämä ei tarkoita, että kaikki henkilöt, jotka toimivat tai ovat toimineet näillä Venäjän federaation talouden aloilla, ovat OFAC:n sanktioita. Pikemminkin alakohtainen määrittely altistaa yksilöityjen alojen henkilöt sanktioriskille. Valtiovarainministerin on vielä tehtävä päätös siitä, ovatko yksilöityjen alojen henkilöt sanktioiden kohteena.

Lisäpalvelut Venäjälle voidaan kieltää: OFAC:n ilmoitus julistaa aivan uuden tavan määrätä pakotteita, koska pakotteet kohdistuvat palveluluokkia jota emme ole koskaan ennen nähneet. Vaikka nämä toimet rajoittuvat tiettyihin liiketoimintaan liittyviin palveluluokkiin, meidän pitäisi odottaa lisää luokkia, kun Yhdysvallat lisää painostuskampanjaansa vastauksena Venäjän hyökkäykseen Ukrainaan.

Yhdysvaltain oikeusministeriön (DOJ) tehostettu valvonta: Venäjällä toimivien yritysten on tärkeää pysyä ajan tasalla OFAC:n nimityksistä ja toimista. Yhdysvaltain oikeusministeriö on ilmoittanut, että pakotteiden täytäntöönpano on uusi prioriteetti. Yritysten, joilla on kansainvälisiä yhteyspisteitä pakotteiden piirissä olevissa maissa, tulisi tarkistaa sisäiset menettelynsä ja valvontansa varmistaakseen, että ne noudattavat uusia sanktioita, lupia ja kieltoja, koska DOJ voi määrätä rikkomuksista jyrkkiä siviili- ja rikosoikeudellisia rangaistuksia. Aiemmin DOJ on ilmaissut sitoutumisensa valvoa sanktioiden ja määräysten täytäntöönpanoa erityisesti krypton osalta (katso blogiviestimme täältä) perustamalla kryptotyöryhmän. Voimme todennäköisesti odottaa samanlaista keskittymistä myös täällä.

Muita vientirajoituksia

Tausta

8. toukokuuta 2022 BIS asetti julkiseen tarkasteluun viimeisen säännön, jolla laajennetaan vientivalvontaa asettamalla lisenssivaatimus EAR:n alaisuudessa tapahtuvalle viennille, jälleenviennille tai siirroille (maan sisällä) tietyn harmonisoidun tariffitaulukon mukaisesti. (HTS ) kuvaukset. Tämä on lisäaskel vientivalvontapakotteisiin, joista keskustelimme täällä.

Säännön keskeiset näkökohdat

  • Lisenssivaatimusten laajentaminen: Uusi BIS-sääntö laajentaa Venäjälle aiemmin asetetun lisenssivaatimuksen kattamaan nyt eräillä HTS-kuvauksilla tunnistetut EAR:n alaiset tuotteet. 205 HTS-koodia on lisätty. Tuotteet koostuvat laajasta valikoimasta Venäjän teollisuussektoriin liittyviä tavaroita, mukaan lukien puutuotteet, teollisuusmoottorit, kattilat, moottorit, puhaltimet ja ilmanvaihtolaitteet, puskutraktorit ja monet muut teollisiin ja kaupallisiin sovelluksiin soveltuvat tuotteet. Aiemmin BIS on ensisijaisesti asettanut lupavaatimuksia tuotteille, jotka on luokiteltu mihin tahansa vientivalvontaluokitusnumeroon (ECCN).

Viennin vaikutukset

Venäjälle vientiä harjoittavien yritysten on harkittava lisenssivaatimuksia myös EAR99:n piiriin kuuluville tuotteille. Yritysten tulee tarkistaa kaikki tuotteet, joita viedään, jälleenviedään tai siirretään maassa Venäjälle ja sen sisällä, 205 HTS-koodin perusteella varmistaakseen, että ne ovat vaatimusten mukaisia. Lisäksi BIS tarkastelee hakemuksia hylkäämiskäytännön mukaisesti lukuun ottamatta kohteita, jotka voivat olla tarpeellisia terveys- ja turvallisuussyistä tai humanitaarisia tarpeita vastaavia kohteita, jotka tarkistetaan tapauskohtaisen lisenssitarkistuskäytännön mukaisesti.

ALAHUOMAUTUKSET

[1] Kirjanpitopalvelut sisältävät taloudellisia yksiköitä koskevien taloudellisten tietojen mittaamiseen, käsittelyyn ja siirtoon liittyvät palvelut.

[2] Trusti- ja yritysmuodostuspalveluihin kuuluvat palvelut, jotka liittyvät henkilöiden avustamiseen oikeushenkilöiden, kuten säätiöiden ja yhtiöiden, perustamisessa tai jäsentelyssä; muiden henkilöiden toimiminen tai järjestäminen toimimaan oikeushenkilöiden johtajina, sihteereinä, hallinnollisina luottamushenkilöinä, luottamushenkilöinä, rekisteröityinä asiamiehinä tai osakkeenomistajina; rekisteröidyn toimipaikan, yritysosoitteen, kirjeenvaihtoosoitteen tai hallinnollisen osoitteen tarjoaminen oikeushenkilöille; ja hallinnollisten palvelujen tarjoaminen säätiöille.

[3] Liikkeenjohdon konsultointipalveluihin kuuluvat strategiseen neuvontaan liittyvät palvelut; organisaation ja järjestelmien suunnittelu, arviointi ja valinta; markkinoinnin tavoitteet ja politiikat; fuusiot, yrityskaupat ja organisaatiorakenne; henkilöstön lisäämistä ja henkilöstöresursseja koskevat politiikat ja käytännöt; ja brändinhallinta.

Leave a Comment