Resilienssi on osa FHSU:n kulttuuria

Dr. Tisa Mason, FHSU:n presidentti
Dr. Tisa Mason, FHSU:n presidentti

Rakastan Nelson Mandelan lainausta: “Älä tuomitse minua onnistumisteni perusteella, vaan sen perusteella, kuinka monta kertaa kaaduin ja nousin takaisin ylös.” Tämä on kaunis kuvaus kestävyydestä, josta Fort Hays State University tunnetaan.

Joustavuutta osoittavat jatkuvasti aikuisopiskelijamme, jotka usein jongleeraavat työpaikkoja, perhettä ja koulua. On ensimmäisen sukupolven opiskelijoita, jotka kamppailevat syyllisyyden kanssa siitä, että he jättävät perheensä ja taloudelliset vastuunsa kotiin navigoidessaan vieraassa korkeakouluympäristössä. On myös opiskelijoita, jotka ovat kokeneet yhdistelmän epäonnistuneita ja lopulta onnistuneita yrityksiä graafisessa suunnitteluprojektissa, tutkimusprojektissa, yrityksen perustamiskilpailussa tai kampuksen johtotehtävissä. Joustavuuden juuret ovat karkeus, päättäväisyys ja kärsivällisyys pelata “pitkää peliä”.

Näen tämän lainauksen toiminnassa joka päivä, kun kuuntelen merkittäviä tarinoita rohkeudesta ja muutoksesta opiskelijoilta ja alumneilta sekä opettajilta ja henkilökunnalta.

Yksi yliopiston rehtorin suurimmista etuoikeuksista on olla paikalla juhlimassa kansaamme – tietäen, että jokainen diplomi, jokainen palkinto ja jokainen seremonia ei tarkoita vain loistavaa lopputulosta, vaan se liittyy yhtä lailla ylösnousemisen kurinalaisuuteen. jokainen kompastui tai putoaa.

Joten tänään omistan tämän sarakkeen niille 1 081 perustutkinto-opiskelijalle ja 624 jatko-opiskelijalle, jotka saavat tutkintotodistuksen tänä viikonloppuna.

Yksi lavan poikki kävelevä opiskelija on Alec Bevis Wichitasta. Alec on suorittamassa kemian kandidaatin tutkintoa, jossa painopiste on biokemiassa. Saatat tunnistaa Alecin nimen vuoden 2022 Torch Award -palkinnon saajaksemme, mikä on korkein kunnianosoitus FHSU:n perustutkinto-opiskelijoillemme. Palkinto myönnetään luokkahuoneen huippuosaamisen, johtajuuden, ammattijärjestöihin osallistumisen sekä opiskelija-, kansalais- tai tutkimustoimintaan osallistumisen perusteella.

Alec on miesten jalkapallojoukkueemme joukkueen kapteeni ja hänet nimettiin United States Coaches Scholar All-America Teamiin. Hän on myös ollut erittäin sitoutunut Honors Collegemme jäsen sekä kemian laitoksen opiskelija-assistentti.

Aikanaan FHSU:ssa Alec harjoitti perustutkintotutkimusta tohtori James Balthazorin ohjauksessa.

“Olen innoissani nähdessäni, mihin Alecin tulevaisuus hänet vie”, tohtori Balthazor sanoi. “Hänet hyväksyttiin Kansasin yliopiston biokemian tohtoriohjelmaan, ja hän on jo löytänyt unelmiensa tytön, kuten hän sanoo. En malta odottaa, että näen, mitä hän tekee FHSU:n alumnina.”

Uskon, että Nelson Mandelan lainaus sopii hyvin Alecille. Hänen omin sanoin: “Jalkapallon kautta en ole vain oppinut kestämään raskasta fyysistä toimintaa, vaan myös oppinut monia arvokkaita elämäntaitoja, kuten ajanhallintaa ja johtamista, ja sen ansiosta olen muodostanut suhteita ystäviin ympäri maailmaa .”

Rakastan sitä, miten tohtori Balthazor kuvailee Alecia: “Hän ilmentää kaikkea, mitä rakastan tiikerinä olemisessa. Niin nöyriä kuin he tulevatkin, Alec ei usko ansaitsevansa tunnustuksia, mutta hän todella ansaitsee ne. Kaipaan häntä joka päivä, ja hänen kenkiään on vaikea täyttää.”

Toinen opiskelija, joka kävelee lavan poikki, on Alison Helget Haysista, koiranvahti FHSU:n “First Dog”, Dakota Grace Mason. Alison sai sekä historian perustutkinto- että maisterintutkintonsa Fort Hays Statesta ja on yksi kahdesta Lighthouse Award -palkinnon saajasta, joka on perustutkinto-pilottipalkinnon jatkoversio.

Alison on täydellinen esimerkki kestävyydestä ja välittävien henkilöiden voimakkaasta vaikutuksesta, joka ruokkii päättäväisyyttä, kun meno on vaikeaa.

“Kun aloitin jatko-ohjelmani, professorit työnsivät minua entistä kovemmin tutkijana ja tukivat minua useiden konferenssiesitelmien ja julkaisujen aikana”, Alison sanoi. “Jatkuvalla vahvistuksella aloin uskoa itseeni. Tämän seurauksena olen päättänyt ottaa uuden harppauksen uskossa ja jatkaa tohtorin tutkintoa, mitä en olisi voinut edes kuvitella neljä vuotta sitten.”

“Kun jatkan eteenpäin, missä se sitten onkin, en koskaan unohda sitä hämmästyttävää tiedekuntaa, jonka tapasin FHSU:ssa

ja tapa, jolla he pitivät minut keskittyneenä, vaikka kaikki todennäköisyydet olisivat olleet minua vastaan”, Alison jatkoi. “Kun saavutin pohjan, historian osasto otti minut mukaan ja on siitä lähtien seurannut minua muuttuvani ujosta tytöstä vahvaksi, itsenäiseksi naiseksi, joka ylpeänä kutsuu itseään Tiikeriksi.”

Mary Kathy Robb, myös Lighthouse Award -palkinnon saaja, valmistuu kuvataiteen maisteriksi painottaen keramiikkaa. Taiteilijat tunnetaan usein kurinalaisuudestaan ​​ja sinnikkyydestään – tekemästä jotain, mikä on vaikeaa tai jopa vastustaa toisten ihmisten mielestä. Taiteilijat saavat meidät pysähtymään ja ajattelemaan.

Keramiikan professori Linda Ganstrom sanoi, että Robb vangitsee nämä ominaisuudet hyvin.

“Kathy on aikaisin heräävä ja oli usein studiossa ahkerasti töissä, kun aloitin päiväni”, hän sanoi. ”Hän on avulias, haastava ja kannustava taiteilijatovereitaan. Kathylla on suuria ideoita, hän on hankkinut taidon toteuttaa ne ja tehnyt kovaa työtä toteuttaakseen unelmansa.”

“Lapsena hän oli tanssija ja esiintyjä”, professori Ganstrom jatkoi. “Hänen odotettiin rakentavan menestyvää yritysuraa, mutta hän ei koskaan löytänyt tyydytystä, jota hän oli tuntenut luovissa pyrkimyksissään. Niinpä hän palasi kouluun ja oppi taidot, joita hän tarvitsi ilmaistakseen itseään ja kertoakseen tarinoita rakkaudesta, vaarasta, hyväksikäytöstä ja pelosta.

Kathy Robbin päätös jättää yritysura ja jatkaa intohimoaan ajoi hänet taiteen maailmaan. Tämä johti hänet FHSU:hun, jossa hän käytti täysin mahdollisuutta kehittää potentiaaliaan ja taiteilijana. Hänestä on tullut vaikuttaja, kulttuuriprovokaattori. Hän käyttää taidettaan auttaakseen ihmisiä ymmärtämään, että olemme kaikki tällä planeetalla yhdessä ja että meidän tulee olla arvokkaita ja auttaa toisiamme selviytymään ja menestymään.

Kaikkiin näihin kolmeen tarinaan – ja veikkaan, että jokaisen Fort Hays Staten opiskelijan elinvoimana – on kudottu kaatumisen, nousemisen, oppimisen ja kasvamisen hetkiä. Ja jakavat kolosseumin lattian valmistuneiden kanssa tänä viikonloppuna, tulevat olemaan erinomaisia ​​professorejamme – ihmisiä, jotka auttoivat saamaan opiskelijamme näyttämölle omien “palautumishetkiensä keskellä”.

Leave a Comment