Pohjois-Texasin kurssi alkuperäisestä historiasta, kulttuurista pyrkii torjumaan stereotypioita

Stephen Silva Brave sai tietää “cowboeiden ja intiaanien” välisestä kilpailusta ja siitä, kuinka Christopher Columbus löysi uuden maailman kasvaessaan Texasin kouluissa. Mutta hänen opettajansa eivät koskaan keskustelleet siitä, miksi konflikti tapahtui tai kuinka Kolumbus olisi voinut löytää mantereen, kun sillä oli jo ihmisiä.

“Kun olin koulussa, en usko, että ajattelin sitä liikaa, mutta tiesin, että se ei ollut oikein”, sanoi Silva Brave, joka on Sicangu Lakota ja jolla on nyt kaksi omaa lastaan ​​Grand Prairiessa. koulupiiri.

Viikonloppuisin ja pyhäpäivinä Silva Braven isoäiti täytti aukkoja matkoilla varauksiin, tarinoilla sisäoppilaitosten ajasta ja matkasta Texasiin Indian Relocation Actin kautta.

Stephen Silva Brave poseeraa muotokuvassa isoäitinsä Eleanor Silvan valokuvan kanssa...
Stephen Silva Brave poseeraa muotokuvassa isoäitinsä Eleanor Silva Braven valokuvan kanssa Tuner Parkissa Grand Prairiessa, TX:ssä 9. toukokuuta 2022. Silva Braven pyrkimyksiin tuoda kattavampi syntyperäinen opiskelu koulun opetussuunnitelmaan vaikutti suurelta osin hänen opetuksensa. isoäiti, joka rohkaisi Silva Bravea yhdistämään Sicagnu Lakota -perintöönsä.(Shelby Tauber / erityisavustaja)

Hän toivoo nyt jakavansa tämän syvemmän ymmärryksen opiskelijoille ympäri osavaltiota.

Silva Brave on osa neuvonantajaryhmää, joka luo uuden American Indian/Native Studies -kurssin, joka on valinnainen aine Texasin lukiolaisille ja jota pilotoidaan tänä vuonna Grand Prairiessa. Piirin viranomaiset toivovat, että valtion opetuslautakunta hyväksyy sitä koskevat standardit, mikä helpottaa kaikkien lukioiden tarjoamista opetussuunnitelmaan.

Se on uusin etnisten opintojen tunti, joka keskittyy sellaisen ryhmän historiaan ja kulttuuriin, jota ei yleensä korosteta valtion opetussuunnitelmassa perusteellisesti. SBOE otti Mexican American Studies -tutkimuksen käyttöön vuonna 2018 ja African American Studiesin pian sen jälkeen, mikä loi mallin vastaaville luokille.

Uusi kurssi tulee aikaan, jolloin Texasissa käydään keskustelua siitä, miten historiaa pitäisi opettaa – ja kenen näkökulmasta. SBOE kirjoittaa uudelleen yhteiskuntaopin luokkien standardeja kaikilla luokkatasoilla, ja viime vuonna lainsäätäjät hyväksyivät lakeja, jotka rajoittavat opettajien tapaa käsitellä ajankohtaisia ​​tapahtumia ja aiheita, kuten rasismia.

Ihmiset kokoontuvat Opetushallituksen rakennuksen eteen ennen ennakkoäänestystä...

Kun kuvernööri allekirjoitti lait ja kun vaalit lietsoivat entisestään luokkahuoneessa opetettavaa, Silva Brave pelkäsi, että syntyperäisten opintojen kurssi voisi olla vaarassa.

Mutta huhtikuun hallituksen kokouksessa SBOE:n jäsenet ilmoittivat halustaan ​​edetä.

Grand Prairien koulun johtajat olivat innokkaita kehittämään kurssia, joka perehtyy intiaanien historiaan ja kokemuksiin.

“Se tarkoittaa kulttuurien tunnistamista, ihmisiä, jotka ovat tunteneet olonsa näkymättömiksi ja syrjäytyneiksi menneisyydessä”, sanoi Lanette Aguero, joka johtaa piirin yhteiskuntaopin ohjelmaa. “Se auttaa kunnioittamaan näitä ihmisiä ja jakamaan heidän tarinoitaan.”

Kurssin kehittäminen

Annette Andersonin lapsille opetettiin, että useimmat alkuperäisasukkaat eivät enää olleet Teksasissa, vaikka hänen perheensä viettäisi viikonloppunsa paikallisissa powwow-tapaamisissa tai alkuperäisyhteisön tapaamisissa. Anderson, joka toimii Amerikan alkuperäiskansojen instituutin neuvostossa, sanoi, että yksi hänen lapsistaan ​​haki lopulta koulutusta New Mexicosta oppiakseen lisää heidän kulttuuristaan.

Joten kun Grand Prairie esitti pyynnön saada palautetta siitä, kuinka opettaa äidinkielenopetukseen keskittyvää luokkaa, Anderson oli innokas auttamaan. Hän halusi korostaa nykyisen yhteisön läsnäoloa ja torjua stereotypioita.

Tässä tiedostokuvassa bussit ovat rivissä Woodrow Wilson High Schoolin parkkipaikalla...

“He kävivät koulua ja heille opetettiin, että olimme sukupuuttoon, että Texasissa ei ollut intiaania [and] ne, jotka olivat olleet täällä, olivat esihistoriallisia ihmisiä, jotka olivat kannibaaleja”, Anderson sanoi. “Siellä oli kaikenlaista epätarkkoja tietoja.”

Opiskelijoiden tulisi oppia Nativen panoksesta tieteeseen ja teknologiaan, neuvoa-antavat jäsenet sanoivat. Esimerkiksi monet nykyään käytetyt lääkkeet perustuvat Pohjois- ja Etelä-Amerikan alkuperäisiin kasveihin, ja huomattavia astronauteja, lääkäreitä ja tiedemiehiä ovat muun muassa intiaanit.

Teini-ikäisten tulisi myös tutkia monimutkaisia ​​kysymyksiä suvereniteetista, heimojen oikeudesta hallita itseään, mikä sisältää historian, hallinnon ja kulttuurin.

Oli haaste tislata 574 liittovaltion tunnustaman heimon rikas historia ja kulttuuri yhdeksi kurssiksi, sanoi Hawana Huwuni Townsley, joka on Comanche Nationin kansalainen.

Hawana Huwuni Townsley lopettaa Amerikan intiaanien ja alkuperäiskansojen innovatiivisen kurssin...
Hawana Huwuni Townsley tauolla American Indian/Native Studiesin innovatiivisen kurssin opetussuunnitelmakomitean Zoom-kokouksesta muotokuvia varten First United Methodist Churchissa 9. toukokuuta 2022 Richardsonissa, Texasissa. Huwuni käyttää äitinsä koruja kaulassaan ja korvissaan.(Liesbeth Powers / erikoisavustaja)

Neuvonantajat eivät myöskään halunneet keskittyä vain Texasissa sijaitseviin heimoihin, koska osavaltiossa asuu nyt useiden alkuperäiskansojen kansalaisia, Huwuni sanoi.

Hän lisäsi, että tapa, jolla syntyperäistä historiaa opetetaan monissa kouluissa, on juuttunut 1800-luvulle, joten on erityisen tärkeää opettaa nykyajan osioita.

“Toivon [students] kävele pois ajatuksella, että siellä on niin paljon muuta”, Huwuni sanoi ja lisäsi, että hän toivoo, että kurssi innostaa teini-ikäisiä jatkamaan oppimista alkuperäisestä historiasta ja kulttuureista.

Erilaisten näkökulmien ymmärtäminen

Harvat koulupiirit eri puolilla maata tarjoavat erityisiä oppitunteja Amerikan intiaanien ja alkuperäiskansojen opinnoista, sanoi Kenneth Roemer, Texas-Arlingtonin yliopiston emeritusprofessori, joka kehitti intiaanikirjallisuuden kursseja. Oppilaat saapuvat usein Roemerin luokkiin ilman historiallista kontekstia tai taustatietoa.

“Halusimme irtautua [the stereotypes of] jalo villi, villi villi, katoava intiaani – että he eivät enää olleet siellä”, Roemer sanoi.

Lisäksi opiskelijat kasvavat nopeasti monipuolistuvassa maailmassa, professori lisäsi.

“Mitä enemmän he voivat oppia muista ihmisistä, joiden kanssa he aikovat olla, sitä parempi”, Romer sanoi.

Grand Prairien virkamiehet myöntävät, että monet lukion luokan opiskelijoista eivät todennäköisesti tunnista itseään alkuperäisiksi. Mutta Aguero, joka valvoo piirin yhteiskuntaoppia, korosti, kuinka tärkeää on heijastaa oppilaiden eri näkökulmia tunneilla.

“Oppimme historian kaiketi kolonisaattoreiden näkökulmasta, emme niinkään täällä jo olleiden ihmisten äänistä”, hän sanoi.

Huwuni tarjosi tästä esimerkin Oklahomasta, jossa jotkin koulut esittelivät uudelleen Oklahoma Land Run -tapahtumaa, kun uudisasukkaat kilpailivat saadakseen panoksensa maihin, jolla intiaanit jo elivät.

Koulut näyttivät juhlivan historiallista tapahtumaa, Huwuni sanoi, joten oppilaat oppivat uudisasukkaiden näkökulmasta, eivät maansa menettäneiden heimojen näkökulmasta.

Vanhempi Jessica Long ei kokenut ymmärtävänsä paljon alkuperäiskansojen historiaa ennen kuin hän ilmoittautui Grand Prairie High Schoolin Native-kurssille tällä lukukaudella.

“Perinteisessä historiassa he eivät todellakaan puhu vähemmistöpuolelta”, Long sanoi.

Long tietää nyt merkittävistä henkilöistä, kuten Dan Akeesta, Code Talkerista, joka värväytyi toisen maailmansodan aikana. Projektia varten Long suunnitteli Akeelle väärennetyn Instagram-profiilin, joka tutkii hänen armeija-aikaansa, kamppailua alkoholin ja uskonnollisen omistautumisen kanssa.

Hänen luokkatoverinsa keskustelivat Keystone Pipeline Systemin kiistasta ja alkuperäisten vastustuksesta pohjoisen hankkeen mahdollisille vahingoille pyhille maa-alueille, saastumiselle ja terveysriskeille.

Long, joka on musta, opiskeli African American Studies -opiskelua viime lukukaudella oppiakseen lisää oman kulttuurinsa osista, joita hän ei ymmärtänyt, koska luokat eivät käsittäneet sitä. Se avasi hänen silmänsä näkemään, kuinka suuren osan historiasta määrittelee sen kirjoittaja, hän sanoi.

“Vaikka et tunnistaisi itseään mille tahansa ryhmälle, josta olet oppimassa, se auttaa sinua silti ymmärtämään, mitä he käyvät läpi, ja voit myös olla yksi niistä aktivisteista, jotka puhuvat heidän puolestaan ​​ja lisäävät tietoisuutta heidän asiansa puolesta. “Long sanoi.

DMN Education Lab syventää kattavuutta ja keskustelua kiireellisistä koulutuskysymyksistä, jotka ovat kriittisiä Pohjois-Teksasin tulevaisuuden kannalta.

DMN Education Lab on yhteisön rahoittama journalismialoite, jota tukevat The Beck Group, Bobby ja Lottye Lyle, Communities Foundation of Texas, The Dallas Foundation, Dallas Regional Chamber, Deedie Rose, Garrett ja Cecilia Boone, The Meadows Foundation, Solutions. Journalism Network, Southern Methodist University, Todd A. Williams Family Foundation ja Texasin yliopisto Dallasissa. Dallas Morning News säilyttää täyden toimituksellisen hallinnan Education Labin journalismista.

Leave a Comment