Päivä – Muista milloin: NFA:n hyväntekijät 1800-luvulla ajattelivat koulutusta mielessään

Muistan, kun menin ensimmäisen kerran Norwich Free Academyyn torstaina syyskuussa 1962. Olin lähtenyt St. Patista kahdeksannen luokkalaisena, huipulla, mutta olin matkalla suurelle kampukselle Greasy, oi anteeksi, minä. tarkoita fuksia. Vuoden 1966 luokassa kampuksella oli lähes 1000 fuksiopiskelijaa (980 saapuvaa opiskelijaa, 876 valmistuvaa), suurin koskaan saapunut. Oli mukava nähdä joitain ystäviäni, mutta kampuksen koko ja pelkkä muistaminen, minne minun piti päästä ajoissa, tuntui hieman hämmentävältä.

Päädyin kotihuoneeseen Commercialin kellariin herra G:n, luonnontieteiden opettajan ja jalkapallovalmentajan kanssa. Läsnäolo aloitti päiväni, ja sitten kaappitehtäväni tuli seuraavaksi, mutta missä se oli – no, eksyin, eikä se olisi viimeinen kerta.

1800-luvun puolivälissä uusi koulutuksen sysäys sai väestön hakemaan ilmaista koulutusta kahdeksalta luokalta valmistuneille opiskelijoille sosiaalisesta ja taloudellisesta asemasta riippumatta. Tuolloin lukion käyneet ylioppilaskirjoittivat yksityisiin kouluihin, mistä aiheutui suuria kustannuksia vanhemmilleen. Ilmaisen koulutuksen vankkumaton kannattaja oli Daniel Webster Massachusettsista, joka uskoi, että koulutettu henkilö kehittyisi edelleen maastamme muiden kreivikuntien julistamaksi kansakunnaksi. Norwichissa Greenevillen kuuluisa William P. Greene seurasi tätä ideaa ja perusti Greenevillen kylään lukion opiskelijoilleen, mutta se oli lyhytikäinen.

Historioitsija Ellwood P. Cubberly kirjoitti tämän lausunnon vuonna 1919 Horace Mannin elämäkertaansa varten: “Kukaan ei tehnyt muuta kuin hän vakiinnuttaakseen amerikkalaisten mieleen käsityksen siitä, että koulutuksen tulisi olla universaalia, ei-lahkollista, vapaata ja että sen Tavoitteena tulee olla sosiaalinen tehokkuus, kansalaishyve ja luonne, ei pelkkä oppiminen tai lahkon päämäärän edistäminen.”

Tämä ei-sekulaarinen asenne koulutukseen kehittyi yhteisön tapana luoda järjestelmä, joka edistää köyhien opiskelijoiden ilmaista koulutusta ja parantaa heidän tietämystään.

Vuosia aiemmin varhaiskasvatuksen uudistajat pitivät rahan ja muun avun antamista keinona saada opiskelijat luottamaan muiden rahoihin eivätkä antaneet heidän menestyä itselleen. Nämä koulutuksen kannattajat halusivat lisätä opiskelijoiden vastuullisuutta, jotta he voisivat ansaita kunnollisen tulon ja paremman elämäntavan kontrolloimalla heitä vastuullisuudella.

Ajan myötä uusia ja koulutettuja työntekijöitä tarvittaisiin kaikkiin töihin, mikä johtaisi parempaan maailmaan.

Vuonna 1854 pastori, tohtori John Putnam Gulliver, korkeasti koulutettu pappi, keksi ajatuksen tarjota Norwichissa peruskoulutusta korkeampi koulutus. Tri. Gulliver yritti Norwichin sosiaalisten ja taloudellisten johtajien avustuksella kerätä varoja lahjoitukselle tarjotakseen “ilmaisen” akatemian, ei julkisen koulun, joka toimii ilman poliittista vaikutusvaltaa kaikille “ansaitseville” opiskelijoille.

Kolme erittäin anteliaita hyväntekijää antoi kukin 12 000 dollaria (395 000 dollaria tänään). Tietojen mukaan noin 100 000 dollarin summa kerättiin. Tämän päivän arvolla se olisi noin 3,3 miljoonaa dollaria.

Puolet kerätyistä rahoista olisi rahaston laitoksen ylläpitoon ja palkkoja (1 650 000 dollaria tänään). Eräs verkosta löytynyt lähde kertoo Russell Hubbardin antaneen 11 000 dollaria, kun taas toinen kunnioitettava lähde totesi, että hän antoi 12 500 dollaria. Hyväntekijät katsoivat, että tämä oli tapa parantaa ja tarjota talouskasvua, koska tieto oli tie taloudelliseen valtaan.

Koulutettujen ihmisten ohjaamaa talouskasvua varten tarvittaisiin uusia koneita ja keksintöjä.

Lahjoittajat ja yhtiöt muodostavat vaikuttavan ryhmän vaikutuksensa ansiosta Norwichin teollisissa, taloudellisissa, sosiaalisissa ja kulttuurisissa toimissaan. Päätin listata kaikki osallistujat tietoisuuden lisäämiseksi. He ovat: Russel Hubbard, William P. Greene, William A. Buckingham, Winslow Williams, Henry B. Norton, J. Breed, C. Rogers, W. Farnan, David Smith, CC Brand, Joseph Otis, JS Webb, H. Thomas, AJ Currier, E. Edwards, Rev. JP Gulliver, Charles J. Stedman, William W. Coit, JL Greene, D. Tyler, Lafayette FS Foster, John Fox Slater, Charles Osgood, E. Williams, L. Blackstone, AH Almy, John A. Rockwell, EO Babbott, L. Ballou, C. Johnson, Ebenezer Learned, JP Spalding, C. Tracey, CS Morgan, Lucius W. Carroll ja SW Meech.

Nämä herrat edustivat suurta osaa Norwichin rikkauksista. He olivat hyvin koulutettuja kasvavan kansan tarpeen vaatimuksissa. Heidän asiantuntemuksensa olivat pankki-, lääke-, kauppa-, kuljetus-, uskonto- ja rakennusala.

Muista, että tämä oli suuri rahasumma 1850-luvulla, ja se annettiin ilman veronpoistoa. Norwich Free Academyn perustamisen taustalla näkyy puhdasta hyväntekeväisyyttä. Epäilen, onko “noblese obligue” (ranskaksi “tehdä uudistus saadakseen itsensä hyväksi”) oleellista.

“Free Academyn” perustamisen kannattajat olivat huolissaan Norwichin kansalaisia, kuten:

* Rev. John Putman Gulliver: valmistui Yalen yliopistosta, 1840, jumalantieteen tohtori, Iowan yliopisto, Knox Collegen presidentti, Andoverin teologisen seminaarin professori, 20-vuotias Broadwayn seurakuntakirkon pastori ja Norwich Free Academyn edistäjä.

* William A. Buckingham: Norwichin pormestari kahdesti, Connecticutin kuvernööri, kauppias, filantrooppi, Yalen yliopiston, Broadwayn kirkon ja Norwich Free Academyn hyväntekijä.

*Lafayette Sabin Foster LL. D.: Connecticutin edustajainhuoneen puhemies, Yhdysvaltain senaattori, Abraham Lincolnin kuoleman jälkeinen varapresidentti, oikeustieteen professori Yalen yliopistossa, Connecticutin korkeimman oikeuden tuomari, Yalen hyväntekijä, Otis Library ja Norwich Free Academy.

* Kenraali Daniel Tyler: West Pointin tutkinnon suorittanut, Connecticut Volunteersin prikaatikenraali, komentaja Bull Runin taistelussa, rouvan isoisä. Theodore Roosevelt ja Norwich Free Academyn hyväntekijä.

* John A. Rockwell: Yalen yliopistosta valmistunut, Connecticutin osavaltion senaattori, New London County Courtin tuomari, mukana Laurel Hillin kehittämisessä ja Norwich Free Academyn hyväntekijä.

* William W. Coit: New Yorkin ja Norwich Stream Linen omistaja, joka vei presidentti Andrew Jacksonin Norwichista Grotoniin vuonna 1833 Groton Heights -monumentin vihkimistä varten ja Norwich Free Academyn hyväntekijä.

* John Fox Slater: Slater Cotton Millsin omistaja Jewett Cityssä, Park Churchin ja Norwichin United Workersin hyväntekijä, Taftvillen Ponemahin tehtaan tuleva omistaja, Yhdysvaltain kongressin kultamitalin saaja miljoonan dollarin rahaston perustamisesta vapaamiesten koulutukseen (33,2 miljoonaa dollaria nykyään) ja Norwich Free Academyn hyväntekijä.

* William P. Greene: teollisuusmies, Norwichin pormestari, Norwich Water Power Companyn omistaja, Greenevillen perustaja, kehittäjä, yrittäjä ja Norwich Free Academyn hyväntekijä.

* Amos Hubbard: Christopher Leffingwellin paperinvalmistajan jälkeläinen, joka toi Foudrinierin jatkuvatoimisen paperinvalmistuskoneen Norwichiin, jossa voitiin valmistaa jatkuvaa paperirullaa, kun aiemmin ainoa tapa oli tuottaa yksi arkki kerrallaan. Mr. Hubbard johti yritystään 42 vuotta ja muutti Greenevilleen suurempaan rakennukseen voimakanavan ja Shetucket-joen välissä (jossa vanha Mr. Bigs sijaitsi). Hänen yrityksensä valmisti paperia kirja- ja sanomalehtiyrityksille. Vuonna 1860 Mr. Hubbardin tuotantoyhtiö oli maailman suurin paperitehdas. Hän rakensi kartanon nykyiselle Norwichin postitoimiston paikalle. Etuportti löytyy Norwichtownin hautausmaalta, ja hän oli Norwich Free Academyn hyväntekijä.

Tämä on vain osittainen luettelo niistä Norwich Free Academyn hyväntekijöistä, jotka ajattelivat ottaa voimakkaan askeleen opiskelijoiden koulutuksessa, mikä antaa heille mahdollisuuden ja vastuun kasvaa ja menestyä tässä sosiaalisessa ja taloudellisessa maailmassa. Muutama vuosi Norwich Free Academyn perustamisen jälkeen osa tästä konseptista tunnettaisiin nimellä “Sosiaalinen evankeliumi”. Tämä pyrkimys muutti aiemman käsityksen parhaasta koulutuksesta. Tämä pyrkimys antoi opiskelijoille mahdollisuuden ansaita parhaan mahdollisen koulutuksen, jos he halusivat.

Verkosta löytyy erinomaisia ​​lähteitä jäljellä olevien hyväntekijöiden tietojen täyttämiseen. Lisämateriaalia löytyy Otis-kirjastosta. Norwich Free Academy on kasvanut fantastiseksi oppilaitokseksi, joka on parantanut opiskelijoiden elämää 167 vuoden ajan. Koulutus on sitä mitä siitä teet.

Bill Shannon on eläkkeellä oleva Norwichin julkisen koulun opettaja ja elinikäinen Norwichin asukas.

.

Leave a Comment