Netflix-kulttuurimuistion päivitys: Uusi sensuurin vastainen, kulutusosuudet

Netflix rakastaa kaikessa kulttuurissaan sääntöjen välttämistä ja yritysten byrokratian minimoimista. Mutta tietysti yrityksellä on toimintaohjeet, jotka on tunnetusti yksityiskohtaisesti sen verkkosivuilla julkaistussa Netflix Culture -asiakirjassa. Toinen perustajista Reed Hastings kirjoitti jopa periaatteita käsittelevän kirjan vuonna 2020 nimeltä “No Rules Rules: Netflix and the Culture of Revention”.

Nyt Netflix julkaisee yrityskulttuurimuistioonsa päivityksen ensimmäistä kertaa lähes viiteen vuoteen, josta kopion lajike saatu yksinomaan ennen sen julkaisua torstaina. Viimeisin suuri päivitys tehtiin vuonna 2017, jolloin se tislaa Hastingsin alkuperäisen 125 dian esityksen vuodelta 2009 (jota on katsottu yli 21 miljoonaa kertaa).

Netflix-kulttuurimuistion perusperiaatteet, mukaan lukien työntekijöiden päätöksenteon vahvistaminen, rehellisen palautteen vaatiminen ja sellaisten työntekijöiden irtisanominen, jotka eivät osaa “unelmatiimin” nuuskaa, pysyvät ennallaan. Mutta on joitain tärkeitä muutoksia. Ensinnäkin asiakirjalla on uusi otsikko: “Netflix Culture – Seeking Excellence” (aiemmin sitä kutsuttiin yksinkertaisesti “Netflix Cultureksi”).

Vielä tärkeämpää on, että asiakirjassa lisätään uusi ohje työntekijöiden toimimisesta verotuksellisesti vastuullisesti – muutos tuli, kun Netflixin tilaajamäärät laskivat ensimmäisellä vuosineljänneksellä ensimmäisen kerran yli kymmeneen vuoteen. Päivitetyssä Netflix Culture -muistiossa on myös uusi osio nimeltä “Artistic Expression”, jossa selitetään, että striimaaja ei “sensuroi tiettyjä artisteja tai ääniä”, vaikka työntekijät pitävät sisältöä “haitallisena”, ja sanotaan suoraan: “Jos löytäisit sen Vaikea tukea sisältömme laajuutta, Netflix ei ehkä ole paras paikka sinulle.”

Netflix Culture -asiakirjan Artistic Expression -osa näyttää suurelta osin vastauksena Dave Chappellen “The Closer” -elokuvaa koskevaan kiistaan, joka sotki Netflixin viime syksynä, koska kriitikot sanoivat hänen transfobisista ja homofobisista kommenteistaan ​​stand-up-erikoissarjassa. Yhteistoimitusjohtaja Ted Sarandos puolusti yhtiön päätöstä pitää Chappelle erikoisena palvelussa, mikä aiheutti laajan työntekijöiden poissulkemisen protestina.

Uusi VIP+ -analyysi: Miksi salasanan murtaminen ei auta Netflixiä paljon

”Maailman viihdyttäminen on mahtava mahdollisuus ja myös haaste, koska katsojilla on hyvin erilaisia ​​makuja ja näkökulmia. Joten tarjoamme laajan valikoiman tv-ohjelmia ja elokuvia, joista osa voi olla provosoivia”, uudessa osiossa lukee. “Auttaaksemme jäseniä tekemään tietoisia valintoja siitä, mitä he haluavat katsoa, ​​tarjoamme luokituksia, sisältövaroituksia ja helppokäyttöisiä lapsilukkoasetuksia.

“Kaikki eivät pidä – tai samaa mieltä – kaikesta palvelussamme”, Taiteellinen ilmaisu -osio jatkaa. ”Vaikka jokainen nimike on erilainen, lähestymme niitä samojen periaatteiden pohjalta: tuemme niiden tekijöiden taiteellista ilmaisua, jonka kanssa valitsemme työskennellä; ohjelmoimme monenlaisia ​​yleisöjä ja makuja varten; ja annamme katsojien päättää, mikä heille sopii, sen sijaan, että Netflix sensuroi tiettyjä artisteja tai ääniä.

Jakson lopuksi: ”Työntekijänä tuemme periaatetta, että Netflix tarjoaa monenlaisia ​​tarinoita, vaikka havaitsisimme, että jotkin nimikkeet ovat ristiriidassa omien henkilökohtaisten arvojemme kanssa. Roolistasi riippuen saatat joutua työskentelemään haitallisina pitämiesi nimikkeiden parissa. Jos sinun on vaikea tukea sisältöämme, Netflix ei ehkä ole paras paikka sinulle.

Vyönkiristysrintaman “Arvotetut käyttäytymiset” -osiossa (aiemmin “todelliset arvot”) on uusi merkintä “Tuomio”-otsikon alla: “Käytät jäsentemme rahoja viisaasti.”

Vaikka tämä on uutta Netflix-kulttuurimuistiossa, yrityksen johtajat ovat käyttäneet samanlaista sanamuotoa aiemmin – myös huhtikuussa 2018 osakkeenomistajille lähetetyssä neljännesvuosittaisessa kirjeessä, jossa todettiin sen tulojen kasvusta: ”Tehtävämme on käyttää nämä rahat viisaasti jäsentemme kasvattamiseksi. ilahduttaa.”

Kulttuuriasiakirjassa on kuitenkin muita muutoksia, jotka osoittavat, että Netflix haluaa tehdä selväksi, että työntekijöillä ei ole vapausoikeutta yrityksen rahojen käyttämiseen. Esimerkiksi tämä kohta asiakirjasta on poistettu: “Kulujen valvontaa ei käytännössä ole ja sopimusten allekirjoittamisen valvontaa on vähän. Jokaisen työntekijän odotetaan kysyvän tarvittaessa neuvoja ja näkökulmia. “Käytä hyvää harkintakykyä” on keskeinen ohjeemme.”

Päivitys katkaisee myös seuraavan osion: ”Huomaa, että jos yrityksellämme olisi taloudellisia vaikeuksia, emme pyytäisi työntekijöitämme hyväksymään pienempää palkkaa. Tappioennätyksen omaava urheilujoukkue maksaa edelleen henkilökohtaisten markkinoiden huipulla pelaajista, joiden he toivovat saavansa heidät takaisin voittoasemaan. Toisaalta, jos yrityksellä menee hyvin, laajalle jaetuista osakeoptioistamme tulee varsin arvokkaita.

Taiteellisen ilmaisun sanan lisäksi muistioon on lisätty kolme muuta uutta osiota: “Eettiset odotukset” (jossa osittain sanotaan “toimimme kunniallisesti, vaikka kukaan ei katso” ja “Odotamme kaikkien työntekijöiden suojaavan luottamuksellisia yritystietoja, onko se merkitty “luottamukselliseksi”) “Representation Matters” (“Jäsenemme haluavat nähdä erilaisia ​​tarinoita ja ihmisiä näytöllä – ja yrityksemme ja johtajuutemme pitäisi heijastaa tätä monimuotoisuutta”); ja “Työntekijät ohjaavat hyväntekeväisyyttämme” (dokumentoi, että kun työntekijä lahjoittaa hyväntekeväisyyteen, Netflix lahjoittaa kaksinkertaisen summan samalle ryhmälle).

Eettiset odotukset -osion lisäys tuli sen jälkeen, kun Netflix ilmoitti lokakuussa irtisanoneensa työntekijän, joka myönsi ladanneensa sisäisiä tietoja ja jakaneensa niitä yrityksen ulkopuolelle. Bloombergille vuotaneet tiedot sisälsivät Netflixin “Squid Gamen” ja Chappellen “The Closerin” taloustietoja. Ilmeisesti raivostuneen työntekijän pyrkimys korostaa, että striimaaja maksoi enemmän Chappellen kiistanalaisesta sisällöstä kuin parhaiten menestynyt eteläkorealainen. trilleri.

Vaikka neljä uutta osiota on lisätty, päivitetty Netflix Culture -muistio on lyhyempi kuin edellinen versio: Sen pituus on nyt noin 4 070 sanaa, mikä on 6 % vähemmän kuin aiemmin 4 340.

Netflixin mukaan kaikki yrityksen työntekijät pystyivät katsomaan ja kommentoimaan ehdotettuja päivityksiä kulttuurimuistioon jaetussa asiakirjassa. Tuhannet työntekijät osallistuivat prosessiin, joka kesti kuusi kuukautta.

Netflixin pahamaineisen “keeper testin” sanamuoto on enimmäkseen sama: “Unelmatiimimme vahvistamiseksi johtajamme käyttävät “keeper testiä” jokaiselle työntekijälleen: Jos tiimin jäsen lähtisi samanlaiseen tehtävään toisessa yrityksessä, johtaja yrittää pitää ne?” Asiakirjassa todetaan edelleen, että työntekijät, jotka läpäisevät pitäjän testin, “saavat runsaan erokorvauksen, jotta voimme löytää jonkun vielä paremman kyseiseen tehtävään”; päivitetyssä versiossa on kuitenkin poistettu tämä alaviite: “Tarjoamme yleensä vähintään neljän kuukauden täyden palkan erokorvauksena, jolloin entisille työtovereillemme jää aikaa löytää uusi yritys.”

Osa Netflix-kulttuurimuistiosta editoidusta materiaalista on hankalasti muotoiltua. Esimerkiksi nämä kaksi lausetta on leikattu maalivahtitestin keskustelusta: “Tiimistämme eroon jääminen on suuri pettymys, mutta siinä ei ole mitään häpeää” ja “Olemme perseestä verrattuna siihen, kuinka mahtavia haluamme tulla.”

Poistetaan myös tämä karu havainto, jonka tarkoituksena oli korostaa sitä, että yritys ei tarvitse kaikkea kattavia sääntöjä: “[W]Meillä ei myöskään ole vaatepolitiikkaa, mutta kukaan ei ole tullut töihin alasti… Useimmat ihmiset ymmärtävät vaatteiden käytön edut työssä.”

Lisäksi Netflix muutti osaa “Vapaus ja vastuu” -osiosta, joka sanoi aiemmin: “Harvoissa tapauksissa vapautta käytetään väärin. Meillä oli yksi ylempi työntekijä, joka järjesti esimerkiksi IT-sopimuksille takaiskuja.” Uudessa versiossa tämä kuuluu nyt seuraavasti: “Vuosien mittaan jotkut työntekijät ovat hyödyntäneet tätä vapautta useilla valitettavilla tavoilla.”

Ja tämä kappale, josta Applen toinen perustaja Steve Jobs nimettiin, on leikattu:

Emme ymmärrä vanhempien johtajien perinteitä, jotka ovat niin sekaantuneet yksityiskohtiin, että heidän tuotteestaan ​​tai palvelustaan ​​tulee hämmästyttävä. Steve Jobsin legenda oli, että hänen mikrohallintansa teki iPhonesta loistavan tuotteen. Toiset vievät sen uusiin äärimmäisyyksiin ja kutsuvat itseään ylpeänä nano-johtajiksi. Suurten verkostojen ja studioiden johtajat tekevät joskus monia päätöksiä sisällön luovassa prosessissa. Emme jäljittele näitä ylhäältä alas suuntautuvia malleja, koska uskomme, että olemme tehokkaimpia ja innovatiivisimpia, kun työntekijät koko yrityksessä tekevät ja tekevät päätöksiä.

Samaan aikaan Netflixin arvot-osiosta on poistettu “Impact”-otsikko. Netflix sanoi, että se poistettiin, koska se ei ole teknisesti käyttäytymistä. Osiossa oli seuraavat luettelomerkit:

  • Teet uskomattomia määriä tärkeää työtä
  • Esität jatkuvasti vahvaa suorituskykyä, jotta kollegasi voivat luottaa sinuun
  • Teet työkavereistasi parempia
  • Keskityt tuloksiin prosessin sijaan

Kaksi näistä periaatteista toistetaan muualla asiakirjassa, jossa sanotaan: “Varmistat aikaa auttaaksesi kollegoita Netflixissä menestymään” ja “ydinfilosofiamme on ihmiset yli prosessin.”

Lopuksi tässä on joitain muita huomionarvoisia muokkauksia Arvostettu käyttäytyminen -osiossa:

  • Uusi merkintä kohtaan “Rehellisyys”: “Käytät hyvällä tarkoituksella ja luotat kollegoihisi tekevän samoin”
  • Uusi artikkeli “Epäitsekkyys” -kohdassa: “Kesittelet ideoista avoimesti ja autat toteuttamaan minkä tahansa päätöksen, vaikka olet eri mieltä”
  • Uusi merkintä kohdassa “Passion”: “Olet ylpeä saadessasi viihdyttää maailmaa”
  • Muokattu tekstillä “Innovaatio”: “Pidät muutoksesta” on nyt “Olet joustava ja menestyt jatkuvasti kehittyvässä organisaatiossa”
  • Leikkaa sanasta “uteliaisuus”: “Autat tehokkaasti erikoisalasi ulkopuolella”

Leave a Comment