Liian monta ensimmäisen luokan tutkintoa myönnetään Englannissa, sääntelyviranomainen sanoo | korkeampi koulutus

Englannin yliopistoja on moittinut “liian suuresta” ensimmäisen luokan tutkintojen myöntämisestä pandemian aikana, ja ministerit ja sääntelijät ovat syyttäneet alaa sen oman maineen heikentämisestä.

Opiskelijatoimisto (OfS) julkaisi analyysin, jonka mukaan yli puolta vuonna 2021 myönnetyistä ensimmäisen luokan tutkinnoista ei voitu selittää “havaittavissa olevilla tekijöillä”, kuten opiskelijoiden aikaisemmilla tuloksilla tai sosiaalisella taustalla.

OfS:n väliaikainen toimitusjohtaja Susan Lapworth sanoi: “Ansaitsematon arvosanojen inflaatio on huono opiskelijoille, valmistuneille ja työnantajille ja vahingoittaa englantilaisen korkeakoulutuksen mainetta.”

Englannin yliopistoministeri Michelle Donelan sanoi, että yliopistojen tulisi reagoida samalla tavalla kuin A-tason ja GCSE-kokeisiin ja palauttaa pandemiaa edeltävä palkintotaso ensi vuoteen mennessä.

“Perusteeton lisääntyminen huippututkintojen osuudessa uhkaa heikentää Yhdistyneen kuningaskunnan tutkintojen arvoa”, Donelan sanoi. “Odotamme OfS:n haastavan rekisteröidyt palveluntarjoajat myöntämällä liian suuren määrän huippututkintoja.”

OfS sanoi, että lähes 38 % Englannin perustutkinto-opiskelijoista sai ensimmäisen palkinnon vuosina 2020–2021, mikä on yli kaksinkertainen verrattuna 16 %:iin, jotka myönnettiin ensimmäisille vuosikymmen sitten, ja yli 29 % ennen pandemiaa.

Mutta OfS:n analyysissä tarkasteltiin myös “selittämättömiä” ensimmäisiä, jotka määritellään palkinnoiksi, joita “ei voida tilastollisesti selittää valmistuvien kohortin ominaisuuksien muutoksilla” jokaisessa yliopistossa.

Kuninkaallista musiikkiakatemiaa syytettiin siitä, että se jakoi suurimman osan “selittämättömistä” ensimmäisistä opiskelijoista viime vuonna 80 prosentin joukossa. Mainstream-yliopistoista Bradfordin ensimmäisistä yliopistoista 41 % oli OfS:n tilastotieteilijöiden luokittelemia selittämättömiä, kun taas Queen Mary University Londonissa (QMUL) 37 % oli selittämättömiä.

QMUL:n tiedottaja sanoi, että Sutton Trust on luokitellut sen maan kärkiksi sosiaalisen liikkuvuuden suhteen. “Olemme ylpeitä voidessamme avata mahdollisuuden kaikille, joilla on potentiaalia menestyä Russell Groupin yliopistossa”, he sanoivat. “Olemme yhtä ylpeitä menestyksekkäästä maailman johtavasta työstämme valkoisten ja BAME-opiskelijoiden välisen saavutuseron pienentämisessä, mikä on johtanut siihen, että tutkintotuloksistamme on tullut todellinen heijastus opiskelijoiden kyvyistä.”

Steve West, UWE Bristolin varakansleri ja Universities UK -ryhmän puheenjohtaja, sanoi, että OfS halusi myös “oikeutetusti”, ettei opiskelijoiden rajoittuisi siihen, mitä arvosanoja he voivat saavuttaa. “Uskomme, että OfS:n on oltava varovainen, etteivät he olettaisi, että opiskelijat, joilla on alempi lähtöluokka, tyypillisesti heikommilta taustoilta, eivät voi saavuttaa ensimmäisen luokan tutkintoja”, West sanoi.

Ofqual, Englannin kokeiden sääntelijä, on myös ilmoittanut, että tulevaisuudessa A-tasoa ja GCSE:tä suorittavat opiskelijat hyötyvät yksinkertaisemmista kysymyksistä ja välttävät viittauksia, jotka voivat hämmentää ja haitata ehdokkaita.

Sääntelyviranomainen on ollut huolissaan siitä, että oppilaita saattaa epäoikeudenmukaisesti haitata keskiluokan ennakkoluulot kysymyksissä käytetyssä kielessä, kuten vuoden 2017 GCSE:n matematiikkapaperi, jossa kuvattiin teatteria, jossa “jokaisella henkilöllä oli paikka ympyrässä tai paikka kopit”. Hakijoita pyydettiin laskemaan, kuinka monta 2600 paikasta oli varattu, mutta oppilaiden on ymmärrettävä, että ympyrä ja kojut ovat eri osissa voidakseen vastata oikein.

Vuonna 2019 GCSE:n saksalaisten nykykielten tutkijat sanoivat, että joidenkin opiskelijoiden oli vaikea kuvailla hiihtoloman etuja ja haittoja.

Jo Saxton, Ofqualin pääsääntelyviranomainen, sanoi: “Tässä ei ole kyse kokeiden ja arvioiden helpottamisesta, vaan esteiden poistamisesta, jotka estävät nuoria saavuttamasta todellista potentiaaliaan, ja varmistamaan, että kokeet todella testaavat asioita, joita heidän on tarkoitus testata.”

Uudet määräykset sisältävät sitoumuksen selkeään ja johdonmukaiseen ulkoasuun, joka auttaa hakijoita, joilla on erityistarpeita tai vammaisia.

Autism Education Trustin tiedottaja sanoi: “Tämä on myönteinen askel kohti osallistavamman koulutusjärjestelmän luomista, jossa tunnustetaan, että kaikkien autististen lasten ja nuorten tarpeita on mukautettava, jotta he voivat saavuttaa potentiaalinsa ja saada oikeudenmukaisen mahdollisuuden osoittavat taitonsa ja kykynsä.”

Leave a Comment