Lainsäätäjät pyrkivät tarkastamaan NH:n koulutusvapauden tiliohjelman

Edustajainhuoneen ja senaatin lainsäätäjät ovat hyväksyneet lain, joka edellyttää koulutuksen vapauden tiliohjelman toiminnan tarkastusta vuonna 2023 harvinaisessa kahden puolueen välisessä sopimuksessa uudesta hajanaisesta aloitteesta.

Senaatti hyväksyi yksimielisellä äänestyksellä 5. toukokuuta House Bill 1135:n, jonka mukaan osavaltion lainsäätäjän budjettiavustaja tutkii, kuinka hyvin opetusministeriö valvoo, kuka pääsee ohjelmaan, mihin varat käytetään ja kuinka julkista kouluja rahoitetaan.

Valtion budjetissa vuonna 2021 hyväksytty ja syksyllä käynnistetty koulutusvapaustiliohjelma antaa tulokelpoisille vanhemmille mahdollisuuden ottaa valtion varoja, jotka tavallisesti seuraisivat heidän lastaan ​​julkiseen kouluun – yleensä 4 000–7 000 dollaria vuodessa – ja käyttää niitä yksityiseen kouluun. tai kotiopetuskulut.

Ohjelmaa, joka on saatavilla perheille, jotka muodostavat jopa 300 prosenttia liittovaltion köyhyystasosta tai 83 250 dollaria nelihenkiselle perheelle vuonna 2022, hallinnoi yksityinen voittoa tavoittelematon organisaatio, joka tekee sopimuksen valtion kanssa, Children’s Scholarship Fund.

HB 1135 vaatisi lainsäätäjän budjettiavustajaa tarkistamaan ohjelman suorituskyvyn seuraavissa kysymyksissä: sen määrittämisessä, ovatko vanhemman kulut hyväksyttäviä; arvioida osallistujien alkuperäistä ja jatkuvaa kelpoisuutta; sekä sopimattomien menojen tai maksujen löytäminen ja takaisinperintä.

Tarkastuksessa on tutkittava, kuinka hyvin julkisia kouluja rahoitetaan ohjelman “asteittainen lopettamisapurahoilla”, jotka tarjoavat rajoitettua helpotusta koulupiireille muutaman ensimmäisen vuoden aikana sen jälkeen, kun opiskelija lähtee ja saa EFA:n, lakiesityksen mukaan.

Lakiehdotus edellyttää myös, että tilintarkastajat tarkistavat ohjelmaa käyttävien opiskelijoiden demografiset tiedot ja vertailevat heidän tilannettaan ohjelman alkamista edeltävänä ja jälkeisenä vuonna.

EFA-ohjelman kannattajat, joihin kuuluu Gov. Chris Sununu ja opetusministeriön komissaari Frank Edelblut ovat sanoneet, että se tasoittaa toimintaedellytyksiä pienituloisille perheille, jotka eivät ole tyytyväisiä julkiseen kouluunsa antamalla valtion varoja erilaisiin koulutusmenetelmiin.

Mutta demokraatit ja muut vastustajat ovat väittäneet, että ohjelma ohjaa rahat väärin julkisilta kouluilta ja varoittaa, että se voi johtaa paikallisten koulujen budjetin murtumiseen ja rasittaa valtion koulutusrahoitusta.

HB 1135 tulee sen jälkeen, kun republikaanien edustajainhuoneen ja senaatin lainsäätäjät ovat kukistaneet demokraattien muut yritykset hillitä tai jopa kumota EFA-ohjelma. Mutta tilintarkastuslaki on edennyt kahden puolueen tuella.

Rep. Holderness Demokraatti Sallie Fellows väitti, että tarkastus oli tarpeen, koska ohjelman rakenne – voittoa tavoittelematon, valtion rahoitusta jakava ja tukikelpoiset perheet ja kulut määrittävä – on epätavallinen.

“Tarvitsemme niin paljon tietoa kuin mahdollista ennustaaksemme, kuinka paljon rahaa meidän pitäisi laittaa tämän ohjelman budjettiin”, hän testasi senaatin kuulemisessa huhtikuussa. “Tämä auttaa varmistamaan, että valtion varoja hoidetaan asianmukaisesti.”

Senaatin hyväksymä lakiesitys siirsi voimaantulopäivää kesäkuusta 2023 lokakuuhun 2023. Muokattu lakiesitys palaa tällä viikolla parlamenttiin lopullista äänestystä varten.

New Hampshire Bulletin on osa States Newsroomia, uutistoimistojen verkostoa, jota tuetaan apurahoilla ja lahjoittajien liittoutumalla 501c(3) julkisena hyväntekeväisyysjärjestönä. New Hampshire Bulletin ylläpitää toimituksellista riippumattomuutta. Ota yhteyttä toimittaja Dana Wormaldiin, jos sinulla on kysyttävää: info@newhampshirebulletin.com. Seuraa New Hampshire Bulletinia Facebookissa ja Viserrys.

Leave a Comment