Kuinka luonto ja “äärimmäinen villitys” voivat käynnistää mielemme uudelleen

Muistelmissa tutkitaan, kuinka jokainen lintuhavainto on askel kohti kirjailijan oman äänensä löytämistä, sekä askel hänen perheensä haastavalla matkalla. Jokainen havaittu uusi lintu on myös “rauhan hetki” äitinsä pahenevan mielenterveyskriisin myllerryksen keskellä. Craig on myös Black2Naturen perustaja. Organisaatio järjestää leirejä, työpajoja ja kampanjoita tehdäkseen luonnonsuojelu- ja ympäristöaloista etnisesti monipuolisen. “Luontoleireilläni”, sanoo brittiläis-bangladeshilainen kirjailija ja kampanjoija, “opetan lapsille osallistumista luontoon, kuinka se saa heidät tuntemaan ja kuinka he voivat käyttää sitä ollakseen sitkeämpiä ja voittamaan ongelmia.”

Birdgirl tutkii myös, kuinka tietoinen lintujen etsiminen on saanut Craigin päättäväisemmin kampanjoimaan ympäristön – ja meidän kaikkien – selviytymisen puolesta. Muistelma on looginen jatkoa hänen edellisestä kirjastaan, We Have a Dream, joka tutki, kuinka nuoret alkuperäiskansojen ympäristöaktivistit tuovat muutosta, ja tutkii myös keskinäistä riippuvuuttamme luonnon kanssa. “We Have A Dream osoittaa meille, että ei ole liian myöhäistä toimia ja vaikuttaa luonnon nuorentamiseksi, sillä se odottaa, että sille annetaan mahdollisuus taistella takaisin”, hän sanoo ja viittaa kenialaisen Lesein Mutunkein esimerkkiin. on esillä kirjassa. “Hänen tavoitteensa puille ovat niin fiksuja ja silti niin yksinkertaisia ​​– ne osoittavat meille, että ei ole liian myöhäistä elvyttää ja pelastaa itsemme ekologisesta katastrofista.”

Loppujen lopuksi ajatus uudistamisesta ja uudelleenmuodostamisesta toimii molemmin puolin, Craig sanoo. “Uskon, että vaikka monet We Have A Dreamin nuoret ymmärtävät, että luonnollisella ympäristöllämme on hämmästyttävä kyky uudistua, korjata ja uudistua, heidän viestinsä oli, että ihmiset olivat luottaneet tähän liian kauan, ja nyt olimme kohdassa, jossa maapallo oli työnnetty liian pitkälle, eikä se enää pystynyt uusiutumaan. Kirjasta tuleva toivo ei ole se, että planeettamme toipuisi, jos se jätetään yksin, vaan että täällä oli nuori sukupolvi, joka taistelee suuren muutoksen puolesta.

“Uskon, että luonto on meille ihmisille todella tärkeä ja että meidän on tärkeää muistaa, että olemme osa luontoa, että vaikka luonto tarvitsee meitä, me tarvitsemme myös luontoa.”

elämän puu

Tapaa, jolla luonnonympäristö ravitsee meitä, samalla kun vaalimme sitä itseämme, tutkitaan myös äskettäin ilmestyneessä aikakauslehtiosassa, Tilda Swintonin, edesmenneen elokuvaohjaajan Derek Jarmanin johdannossa, Pharmacopoeia: A Dungeness Notebook. Se kertoo tarinan hänen puutarhansa luomisesta Dungenessiin, kuivaan, tuulenpitämään paikkaan lähellä ydinvoimalaa. “Istutin koiraruusun”, hän kirjoittaa. “Sitten löysin uteliaan ajopuupalan ja käytin tätä sekä yhtä seinällä olevaa reikäkivikaulakorua ruusun paalutukseen. Puutarha oli alkanut. Näin sen terapiana ja farmakopeana.” Puutarha oli jatkuvasti kehittyvä ympyrä kiviä, kasveja ja veistoksia, jotka on luotu rehutuista ajopuusta ja flotsamista, jota viljeltiin ankarimmissa olosuhteissa ja joka on tähän päivään asti vierailijoiden ihmetyksen lähde.

Tämä ajatus siitä, että luonnolla on meille viisautta ja opetuksia annettavana, näkyy myös The Great British Tree Biography -kirjassa, jossa Mark Hooper tutkii Britannian historiaa ja kansanperinnettä. Siinä kerrotaan merkittävien puiden tarinoita Knole Oakista, jonka Virginia Woolf ikuistaa Orlandossa, ja Beatlesin kappaleen Strawberry Fields Forever -videosta, Skotlannin Isle Mareella sijaitsevaan tammeen, jonka sanotaan vapauttavan vierailijoille hulluuden. joka tarjoaa kolikoita. Kirjoittaja kertoo, että metsä on maaseudulla kasvattuaan aina ollut hänen “onnellinen paikka”. Joten mitä nämä maamerkkipuut kertovat meille historiasta, elämästä ja meistä?

Jotkut hänen kirjansa luvut, Hooper kertoo BBC Culturelle, käsittelevät “puuta itseään ja mitä se edustaa, metaforana arvoille, joita pidämme rakkaina. Robert the Bruce käytti 2000 vuotta vanhaa marjakuusta, joka kasvaa Loch Lomondin rannalla olevien kallioiden läpi, kestävyyden symbolina, kun hän yritti kohottaa vetäytyvän armeijansa henkeä vuonna 1306. Vain 200 miestä ylitti Lochin veneessä, johon mahtui vain kolme miestä kerrallaan, ja kun he kokoontuivat puun toiselle puolelle, hän vertasi selviytymiskykyään heidän omaansa. Kun Robert the Bruce lopulta voitti Skotlannin itsenäisyyden voitettuaan englantilaiset Bannockburnissa vuonna 1314, monet hänen miehistään käyttivät marjakuusioksia. univormuissaan.”

.

Leave a Comment