Chat yksinkehittäjä Dan McGrathin kanssa

Huolimatta maasta, joka tunnetaan rikkaasta kulttuuristaan ​​ja kansanperinteestään, Irlanti löytää hyvin harvoin mytologiansa kauhistuttavimpia elementtejä videopeleissä. Jos olet kasvanut Irlannissa, varsinkin harvassa avoimella maaseudulla kaukana urbaaneista kaupungeista, ystäväsi, vanhempasi ja sukulaisesi olisivat todennäköisesti kertoneet sinulle tarinoita monista sairaalloisista olennoista ja hengistä, jotka oletettavasti kävelivät Irlannin tasangoilla. Kaikki Morriganista tunnettuun Bansheeen olisi pitänyt sinut myöhään illalla lapsena. Dan McGrathille, osa-aikaiselle indie-pelikehittäjälle Corkissa, Irlannissa, nämä tarinat sekä hänen rakkautensa perinteisempään suosittuun kauhuelokuviin muovasivat hänen pelinkehitysmatkaansa.

PÄIVÄN THEGAMER-VIDEO

McGrath voi olla tai ei ehkä ole tyypillinen käsityksesi indie-kehittäjästä. Hän työskentelee kokopäivätyössä, asuu pienessä asunnossa Corkin kaupungissa ja tekee pelejä Unityssa vanhalla kannettavalla tietokoneella. Alkuperäiseen PlayStationiin assosioituneen primitiivisen grafiikan rajojen pohjalta hän luo lyhyitä, kerrontakeskeisiä pelejä tällä tyylillä sekä esteettisenä valinnana että järjestelmävaatimusten ulkopuolella. McGrathin arki on täynnä päivätyötä, joka päättyy klo 18.00, kun hän sukeltaa pelinkehitysintohimoinsa myöhään illasta varhaiseen aamuun.

Aiheeseen liittyvä: Putoaminen on Switch Sportsin paras osa

Istuessani McGrathin kanssa halusin tietää tarkalleen, mistä tämä irlantilaisen kansanperinteen ja perinteisen kauhun fuusio oli peräisin. The Thing on kasvanut rakastavansa John Carpenterin töitä, ja siitä on tullut elinikäinen inspiraatio McGrathin teoksille, ja sen vaikutus on vallitsevin joissakin hänen suosituimmista nimikkeistään Harmful and Harmful ja The Second Tape. Tämän lisäksi McGrath lainaa myös inspiraatiota HP Lovecraftin, Hereditaryn ja The Conjuring 2:n töistä. Hän kuvailee sitä kaikkea hyvin “valikoivaksi vaikutusmuodoksi”, ja kun se yhdistetään irlantilaisen kansanperinteen kauhutarinoihin, siitä tulee vain enemmän. valikoiva.


Vaikka McGrath ei olekaan tuttu nimi monien pelifanien keskuudessa, edes niillä, jotka tuntevat intiimin pelimaailman, hänen työnsä oli aiemmin tänä vuonna esillä Dread XP:n indie-kauhupelien kokoelmassa Dread X Collection: The Hunt. Vakiintuneiden indie-nimien, kuten Duskin luojan David Szymanskin ja Golden Light -kehittäjä Mr. Pinkin rinnalla McGrath pystyi esittelemään ainutlaatuisen tyylinsä ja inspiraationsa laajemmalle yleisölle ja oppia samalla alan toimijoilta, jotka olivat onnistuneet luomaan kokopäiväinen ura pois intohimonsa. McGrathin osallistuminen kokoelmaan The House of Unrest ammensi joitain rakastettuja inspiraatioita, kuten The Exorcist, samalla kun hän tunnusti oman rakkautensa irlantilaista mediaa kohtaan sisällyttämällä mukaan saavutuksen, joka avautui hänen työssään “Down with this kind of things”, viittaus suosittu irlantilainen sitcom Father Ted.


Our Lady of Sorrow, McGrathin viimeisin projekti, on ilmeisin esimerkki hänen irlantilaisvaikutuksistaan. Se sijoittuu Kilcrea Friaryn todelliseen paikkaan Corkin kreivikunnassa ja hyödyntää Irlannin mytologisia tarinoita ja henkiä, kuten Banshee. Se haluaa tutkia, mitä hän kuvailee “hyödyntämättömäksi, masentavaksi ja kammottavaksi potentiaaliksi”, joka on kylmempi. osa irlantilaista kansanperinnettä. Kilcrean luostariin ei liity todellista kauhutarinaa, ja vaikka McGrath huomauttaa, että hänen omien kuvaustensa irlantilaista mytologiaa kohtaan ei tarvitse olla täysin uskollisia lähdemateriaalille, hän ei myöskään halunnut työnsä “paskaavan pätevää historiaa”. siitä paikasta [Kilcrea Friary].” Sen sijaan hänen tarinansa ja pelinsä ovat kuvaus vaihtoehtoisesta todellisuudesta, joka ammentaa irlantilaisen kansanperinteen olemusta, mutta tarttuu myös perinteisempään kauhuun.


Huolimatta siitä, että McGrathin työ on saavuttanut luovan vapauden ja vapauden tason, olen Irlannissa varttuneena henkilönä, joka ymmärsi irlantilaisen kansanperinteen perustiedot, en voinut olla jakamatta tätä rakkautta mystiikkaa ja aavemaisuutta kohtaan, josta puhuimme. Irlantilainen media on aina sopeutunut näkyvämpiin inspiraatioihin, enimmäkseen Yhdysvalloista, mutta McGrathin työ ottaa tämän inspiraation ja käyttää sitä mallina avatakseen irlantilaisen kulttuurin ja kauhun maailman laajemmalle yleisölle.

Our Lady of Sorrow on menestynyt ennennäkemättömällä tavalla julkaisunsa jälkeen, ja se on saanut hieman yli 1000 latausta alle viikossa itch.io-sivustolla. Lukuun ottamatta stereotyyppisiä leprechauneja ja keijuja laajemmassa fantasiakulttuurissa, McGrath uskoo, että irlantilaista kulttuuria käsitellään harvoin sekä valtamediassa että indie-kauhugenressä, mutta hän toivoo sen muuttuvan. Jos McGrathin peleistä ei kannata mennä, irlantilaisen indie-kauhujen tulevaisuus näyttää valoisalta.


Seuraava: Kuinka Mario vääristelee italialaisia


EVE verkossa

EVE Onlinen pomo puhuu metaversesta, pandemiasta selviytymisestä ja uuden sukupolven avaruuslentäjien luomisesta

Lue Seuraava


Kirjailijasta

Leave a Comment