AppLovinin osakkeet nousevat, kun yritys painaa sovellusmyyntiä, Wall Street kiittää strategista muutosta

AppLovin Inc.:n osakkeet nousivat torstaina sen jälkeen, kun Wall Street kannatti sovellusten kaupallistamisyhtiön suunnitelmaa siirtää painopiste korkeamman katteen ohjelmistoliiketoimintaansa ja käsitellä alhaisemman katteen sovellussegmenttiä itsenäisenä yrityksenä, josta se voisi myydä osia strategisen strategian mukaisesti. arviointi.

AppLovin APP,
+35,30 %
Osakkeet nousivat peräti 46 % päivänsisäiseen korkeimpaan 39,86 dollariin torstaina ja olivat viimeksi 39 % nousussa. Osakkeet ovat kuitenkin edelleen 27 % alle 12 kuukauden tason, kun S&P 500 -indeksin SPX laski 3,5 %.
-1,28 %
ja 13 %:n pudotus teknologiapainotteisessa Nasdaq Composite -indeksissä COMP,
-1,31 %.

Myöhään keskiviikkona yhtiö ilmoitti uudesta strategiastaan ​​neljännesvuosituloksensa yhteydessä. Ohjelmistoliiketoimintaan keskittyminen on saattanut heikentää yhtiön liikevaihdon ennustetta, mutta liiketoiminnan korkeammat katteet nostivat kannattavuusennustetta. Palo Altossa Kaliforniassa sijaitseva yritys ei tarjoa vain markkinointi-, tuloutus- ja analytiikkaohjelmistoja, jotka auttavat sovellusten kehittäjiä kasvattamaan liiketoimintaansa, vaan omistaa myös yli 200 ilmaiseksi pelattavan mobiilipelin salkun.

Morgan Stanleyn analyytikko Matthew Cost, jolla on in-line-luokitus ja 70 dollarin hintatavoite, sanoi, että yrityksen sovellusportfolio “on saavuttanut kriittisen massan, jonka pitäisi antaa AppLovinille mahdollisuus kerätä dataa / ajaa näkemyksiä paljon rajallisemmilla investoinneilla.”

“Olemme pohjimmiltaan nousevia tämän kehityksen suhteen, koska uskomme, että tämä lisääntynyt keskittyminen erittäin kannattavaan ja nopeasti kasvavaan mainosverkostoliiketoimintaan tukee jatkossakin kassavirran kasvua ja useat sijoittajat ovat valmiita maksamaan APP:sta”, Cost sanoi.

Mainosohjelmistojen tehostamiseen kerättyjen tietojen tyyppi oli Unity Software Inc. U:n edellisen päivän raportin virheellinen lynchpin,
+12,00 %
Myöhään tiistaina Unity paljasti virheen mainosten kohdistustyökalussaan, joka käytti epätarkkoja tietoja loppukäyttäjältä, ja yhtiön osake putosi yli kolmanneksen arvostaan ​​keskiviikon kaupankäynnissä. Torstaina Unityn osakkeet nousivat 13 % viimeisellä tarkistuksella.

BTIG-analyytikko Clark Lampen, jolla on ostoluokitus ja alensi hintatavoitteensa 60 dollariin 103 dollarista, sanoi AppLovinin suurena päätöksenä muuttaa sovellusliiketoiminnan toimintastrategiaa “positiivisen marginaalin (+5-10%) saavuttamiseksi, mikä nostaa 22/23 EBITDA-ennustetta pienemmistä kokonaistuloista huolimatta.”

Tämä puolestaan ​​antaa AppLovinille “joustavuutta sijoittaa muualle, kun yritys etsii / etenee mahdollisuuksia laajentaa ohjelmistoa [total addressable market]”, Lampen sanoi.

AppLovinin strategiamuutos tapahtuu vuoden 2021 yritysostojen jälkeen. Huhtikuussa AppLovin osti suoratoistovideoyhtiö Wurlin 430 miljoonalla dollarilla käteisellä ja osakkeilla sen jälkeen, kun se osti 1,05 miljardilla dollarilla sovellusten kaupallistamisyrityksen MoPubin, joka suljettiin. tammikuuta 3, ja sen vuosi sitten osti miljardi dollaria saksalaisen mobiilisovellusten mittaus- ja markkinointiyhtiö Adjustin.

Lukea: AppLovin IPO: 5 asiaa, jotka sinun tulee tietää ohjelmistoyrityksestä, jonka arvo on lähes 30 miljardia dollaria

Oppenheimer-analyytikko Martin Yang, jolla on parempi luokitus ja 74 dollarin hintatavoite, sanoi, että AppLovin “kehittyy poikkeuksellisen nopeasti”.

“Asetettuaan alhaisemmat kasvuodotukset 1P-peleille (Apps) vuoden 2021 viimeisellä neljänneksellä, AppLovinin johto teki uuden harppauksen eteenpäin 1. kvartaalilla vähentääkseen pelien painoarvoa”, Yang sanoi. “Tällä kertaa APP toteaa, että 1P-pelejä ei enää käytetä strategisesti integroituna omaisuutena – ne tarkistetaan heidän taloudellisen panoksensa perusteella ja ne voidaan järjestää uudelleen tai jopa myydä.”

“Tämä merkitsee 180 asteen käännettä “Strategic Flywheel” -argumentista APP:ien integroimiseksi ohjelmistoalustoille APP:n listautumisannissa tuskin vuosi sitten”, Yang sanoi. “Vaikka meillä on varauksia sen suhteen, kuinka tehokas APP voi pysyä ilman 1P-pelejä, sen viimeaikaiset tulokset osoittivat selvästi, että Software pystyy ylläpitämään vauhtia sovellusten vähenemisestä huolimatta.”

Truistianalyytikko Youssef Squali, jolla on ostoluokitus ja joka alensi hintatavoitteensa 77 dollariin 90 dollarista, kutsui vuosineljännestä ja näkymät “meluisiksi”, mutta sanoi, että “sekoituksen muutoksen pitäisi johtaa parempaan tuloon ja korkeampiin katteisiin”.

“Pidämme strategisena perusteena käyttää Apps-segmenttiä itsenäisenä yrityksenä (mahdollisesti myydä kannattamattomia omaisuuseriä) ja optimoida sen SaaS-tarjonnan kannalta järkevänä, kun otetaan huomioon yrityksen suuri menestys ohjelmistosegmentissään”, Squali sanoi. “Sovelluksiin sijoittamisen jatkaminen tässä vaiheessa johtaisi todennäköisesti koko liiketoiminnan tuoton pienenemiseen.”

AppLovinia käsittelevistä 16 analyytikosta 15:llä on ostoluokitukset ja yhdellä on luokitus. Heistä seitsemän alensi hintatavoitteitaan, mikä johti FactSetin tietojen mukaan keskimäärin 75,73 dollariin verrattuna aiempaan 89,00 dollariin.

.

Leave a Comment