African Night Ubuntu jakaa kulttuuria kaikentaustaisten ihmisten kanssa – The Observer

Nauru purskahti ympäri SURC Ballroomia, kun kaksi yleisön jäsentä kutoutui istuiltaan lavalle kylpeen violetissa valossa yleisön edessä.

Koomikko ja African Night Ubuntun juontaja, kenraali Mutombo kutsui parin tanssimaan jyskyttävän Afrobeats-kappaleen tahdissa, kun taas kukin yleisö arvioi, kenellä oli parhaat liikkeet ja DJ korosti jokaista vitsiä hälyttävillä äänitehosteilla. joka sytytti huoneen.

Lauantaina 7. toukokuuta pidetyn tapahtuman isännöi Keski-Afrikan opiskelijaliitto (CASA) ensimmäistä kertaa pandemian alkamisen jälkeen, ja järjestäjät sanoivat haluavansa yön olevan erityinen.

“Me menimme hieman ylimielisyyteen, mikä on mitä halusimme”, CASA:n presidentti ja laki- ja oikeustieteen toisen vuoden opiskelija Ibtisam Sivoy sanoi.

Sivoy sanoi, että African Night on afrikkalaisen muodin, perinteiden ja kulttuurin juhla.

“Haluan ihmisten näkevän Afrikan kauneuden samalla tavalla kuin he näkevät Euroopan kauneuden”, Sivoy sanoi. “Paljon on näkemättä. Haluan ihmisten sanovan: “Aion lomailla Nigeriassa, aion lomailla Ghanassa.”

Markkinointipäällikkö ja CASA:n edustaja Atong Miyar sanoi, että tapahtuman tarkoituksena on ojentaa tervetullut käsi afrikkalaisille opiskelijoille ja antaa ei-afrikkalaisille opiskelijoille mahdollisuus ymmärtää paremmin afrikkalaisia ​​kulttuureja. Miyar sanoi, että tapahtuma oli hyvin muodollinen ja teemana oli “Ubuntu”.

“Ubuntu kääntää löyhästi “minä olen, koska sinä olet.” Se tarkoittaa meidän yhdistämistä olennaisesti”, Miyar sanoi. ”Meitä kaikkia yhdistää yksi asia afrikkalaisessa kulttuurissa, että haluamme kukoistaa. Aina… Kaiken mekostasi musiikkiin, kaiken on oltava huippumuotoista.”

Afrikkalaisen yön vaikutus

Tämä tapahtuma sisälsi muotinäytöksen, lyhytnäytelmän, valokuvausmahdollisuudet, punaisen maton, täynnä ruokaa, elävää musiikkia, runoutta ja tansseja yleisön huutaessa.

Tapahtuman suunnittelussa auttanut kansanterveysalan vanhempi Catherine Lumeya sanoi, että hänen suosikkiosiaan illassa olivat emcee ja hänen viihdyttäviä vitsejä sekä esitykset.

Victoria Dennis, vanhempi psykologia, koreografi yli tusina tanssiteosta eri opiskelijoiden esitettäväksi.

“Haluan näyttää heille, että kaikki yöt, kun olimme yhdessä, harjoittelimme yhä uudelleen ja uudelleen… kaikki oli sen arvoista”, Dennis sanoi. “Voit saavuttaa mitä tahansa, mihin päätät.”

Dennis sanoi, että hän pitää Afrikan yötä tärkeänä, koska sen avulla afrikkalaiset voivat kokoontua yhteen turvallisessa tilassa.

“Jotta tiedämme, että meillä on toisemme, tämä ryhmä ihmisiä on aina paikalla opastamassa sinua, voit tulla ilmaisemaan itseäsi, etkä tuomitse, on erittäin tärkeää nähdä se yliopiston kampuksella, joka on enimmäkseen täynnä valkoisia”, Dennis sanoi.

Ellensburgissa on vähän tai ei ollenkaan afrikkalaisia ​​ruokapaikkoja. Miyarin mukaan kyky syödä afrikkalaista ruokaa antaa hänelle mahdollisuuden tuntea kosketuksen juuriinsa. Ruokalistalla oli muun muassa puff-puffeja, tomusokerilla päällystettyjä pieniä taikinapalloja sekä naudan- ja kasvissamosamoja.

“Ruoat valittiin, koska halusimme koskettaa pohjaa ympäri manteretta”, Lumeya sanoi. ”Ajattelimme ruokaa, jota saamme kaikkialta, samosaa löytyy kaikkialta Afrikasta. Naudanlihaa, vaikka se kypsennettiin itäafrikkalaiseen tyyliin, löydät [it] eri maissa. Riisiä löytyy myös eri maista, mutta se oli enimmäkseen länsiafrikkalaista.

African Night osoitti tässä yhteisössä läsnä olevien afrikkalaisten kulttuurien arvot.

“En todellakaan löydä sitä kulttuurin kosketusta täältä”, Miyar sanoi. “Afrikkalaisen yön järjestämisessä pääsen näkemään ripaus omasta kulttuuristani, olipa se sitten omani, mutta se on jonkun muun, johon voin silti samaistua.”

Yhteisön sitoumus

Sivoy sanoi toivovansa, että tämä tapahtuma osoitti Afrikan toiselle puolelle, josta ihmiset eivät ehkä ole tietoisia, koska sitä ei usein kuvata mediassa.

“Kun ihmiset ajattelevat Afrikkaa, he ajattelevat köyhiä”, Sivoy sanoi. “He ajattelevat, että Afrikka on aavikko tai siellä ei ole autoja, ei mitään hauskaa tekemistä. Haluan ihmisten tietävän, mitä teemme, perinteemme. Haluan ihmisten tietävän, mitä teemme, kun joku menettää jonkun. Koko Afrikan maanosa menettää jonkun.”

Miyarin mukaan afrikkalaiset kulttuurit ovat vähemmän individualistisia kuin länsimaiset kulttuurit.

Kansanterveysalan pääaine ja CASA:n varapresidentti Anderson Nsabanga sanoi, että African Night on tärkeä, koska se tuo afrikkalaiset opiskelijat yhteen kaikentaustaisten ihmisten kanssa.

“Haluan saada afrikkalaiset opiskelijat ylpeiksi siitä, keitä he ovat ja mistä he tulevat”, Nsabanga sanoi.

Nsabangan mukaan kaikki CASA-tapahtumiin osallistumisesta kiinnostuneet olivat tervetulleita osallistumaan ja arvostamaan afrikkalaista kulttuuria.

Tapahtumaan osallistuneen psykologian fuksi Gwendolyn Perryn mukaan African Night kohotti hänen mielialaansa ja toimi tilaisuutena niille, jotka eivät ole olleet niin paljoa Afrikassa.

“Se tutustuttaa ihmisiä erilaisiin kulttuureihin ja tekee monimuotoisuudesta vähemmän pelottavaa ihmisille, jotka eivät ole kokeneet niin paljon monimuotoisuutta kotielämässään”, Perry sanoi. ”Se on erittäin opettavaista ja hauskaa. Ihmiset voivat kokea sen omakohtaisesti.”

Leave a Comment