Osakkeet kompastuvat alas, kun inflaatio on edelleen korkea huhtikuussa | Talousuutiset

Kirjailija: STAN CHOE, DAMIAN J. TROISE ja ALEX VEIGA, AP Business Writers

NEW YORK (AP) – Varhainen ralli hiipui iltapäivällä Wall Streetin keskiviikkona ja jätti osakkeet miinukselle sen jälkeen, kun inflaatioraportti tuli pelättyä huonommaksi.

S&P 500 oli 1,2 % alempi aamukaupan voittojen ja tappioiden vaihtelun jälkeen. Dow Jones Industrial Average laski 223 pistettä eli 0,7 % 31 919 pisteeseen 15.35 itäistä aikaa, ja Nasdaq-komposiitti oli 3 % alempi, kun teknologiaosakkeet painoivat laajempia markkinoita.

Wall Street on ollut ymmällään maan korkeasta inflaatiosta ja siitä, mihin se on menossa, koska se saa Federal Reservein ryöstämään tuet, joita se on tukenut markkinoiden alle suurimman osan pandemiasta. Fed on kääntynyt aggressiivisesti korkojen nostamiseen nähtyään korkean inflaation kestävän odotettua pidempään.

Yhdysvaltain työministeriön keskiviikon raportin mukaan inflaatio hidastui huhtikuussa 8,3 prosenttiin maaliskuun 8,5 prosentista. Sijoittajat löysivät tiedoista myös lasin puoliksi täynnä signaaleja siitä, että inflaatio saattaa olla huipussaan ja hidastumassa edelleen.

Poliittiset sarjakuvat

Luvut olivat kuitenkin edelleen korkeammat kuin ekonomistit ennakoivat. Ne osoittivat myös odotettua suurempaa hinnannousua ruoan ja bensiinin ulkopuolella, mitä taloustieteilijät kutsuvat “ydininflaatioksi” ja mikä voi ennakoida paremmin tulevaa kehitystä.

“Ydininflaatio tuli kuumana, ja se on todella tärkeää Fedin kannalta tässä vaiheessa”, sanoi Brian Jacobsen, Allspring Global Investmentsin vanhempi sijoitusstrategi.

Taloustieteilijät sanoivat, että inflaatioraportti pitää Fedin raiteilla nopeiden ja mahdollisesti jyrkän korkojen nousun suhteen tulevina kuukausina, vaikka tiedot johtivat epävakaaseen kauppaan Wall Streetillä.

Treasury-korot nousivat aluksi, mutta vähensivät voittojaan aamun edetessä. Kun tuotto heikkeni, useimmat osakkeet peruuttivat varhaiset tappionsa.

10 vuoden Treasury-tuotto nousi jopa 3,08 %:iin, mutta putosi myöhemmässä kaupankäynnissä 2,92 %:iin, alle tiistain 2,99 %:n tason. Kahden vuoden tuotto, joka vastaa enemmän Fedin toiminnan odotuksia, nousi 2,65 prosenttiin 2,62 prosentista myöhään tiistaina. Se oli noussut peräti 2,75 % pian raportin julkaisemisen jälkeen.

Korkean inflaation hillitsemiseksi Fed on jo nostanut lyhyen ohjauskorkonsa ennätyksellisen alhaalta lähellä nollaa, missä se vietti suurimman osan pandemiasta. Se sanoi myös voivansa jatkaa korkojen nostamista kaksinkertaisella tavanomaiseen määrään tulevissa kokouksissa. Tällaiset suunnitellut toimet hidastaisivat taloutta inflaation hillitsemisen toiveissa.

Fed saattaa aiheuttaa taantuman, jos se nostaa korkoja liian korkealle tai liian nopeasti. Vaikka se on tarpeeksi taitava välttääkseen taantuman, korkeammat korot painavat sillä välin osakkeiden ja kaikenlaisten sijoitusten hintoja. Tämä johtuu siitä, että korkeatuottoisista ja turvallisista valtion obligaatioista tulee yhtäkkiä vahvempi kilpailija sijoittajien dollareille.

“Tällä hetkellä markkinoiden suurin huolenaihe on inflaatio ja se, miten Fed reagoi siihen”, sanoi David Lefkowitz, UBS Global Wealth Managementin Amerikan osakkeista vastaava johtaja. “Jotta markkinat voisivat mukautua pehmeään laskuun, ne keskittyvät kaikkiin inflaatiotietoihin ja myös kaikkiin vihjeisiin siitä, miten Fed ajattelee tuosta inflaatiodatasta.”

Korkeammat korot vahingoittavat eniten sijoituksia, jotka olivat suurimmat voittajat pandemian erittäin alhaisista korkomääristä. Se sisältää suuret teknologiayritykset, muut nopeasti kasvavat osakkeet ja jopa kryptovaluutat. Nasdaqin noin 27 prosentin tappio tähän mennessä tänä vuonna on huomattavasti huonompi kuin esimerkiksi S&P 500:n lähes 17 prosentin pudotus.

Coinbase, kryptokaupankäyntialusta, putosi 26,9 % raportoituaan paljon heikomman tuloksen viimeiseltä vuosineljännekseltä kuin analyytikot odottivat. Kryptohintojen lasku vei kaupankäyntimääriä läpi vuosineljänneksen.

Useat muut yritykset tekivät suuria liikkeitä uusimpien tulostulostensa julkistamisen jälkeen. Hampurilaisketju Wendy’s laski 10,8 % raportoituaan pettymyksen tuottamasta voitosta. Callaway Golf hyppäsi 11,8 % ja H&R Block 19,6 % raportoituaan rohkaisevista taloudellisista tuloksista.

Eivät vain korot paina markkinoita alas. Kiinassa COVIDin pysäyttämiseen tarkoitetut seisokit lisäävät globaalien yritysten toimitusketjujen uusien häiriöiden riskiä ja maailman toiseksi suurimman talouden hidastumisesta.

Ukrainan sota puolestaan ​​uhkaa pitää inflaation korkeana öljy- ja maakaasumarkkinoiden häiriöiden vuoksi.

Raakaöljy nousi jälleen keskiviikkona, ja tynnyri Yhdysvaltain vertailuöljystä nousi 6 % ja asettui 105,71 dollariin. Brent-raakaöljy, kansainvälinen standardi, lisäsi 4,9 prosenttia ja asettui 107,51 dollariin.

Tämä auttoi S&P 500:n energiaosakkeita nousemaan 2,5 %, mikä on yksi suurimmista nousuista indeksin muodostavien 11 sektorin joukossa. Exxon Mobil nousi 3 % ja ConocoPhillips 2,3 %.

AP Business Writer Elaine Kurtenbach osallistui. Veiga raportoi Los Angelesista.

Tekijänoikeus 2022 The Associated Press. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä materiaalia ei saa julkaista, lähettää, kirjoittaa uudelleen tai jakaa uudelleen.

.

Leave a Comment