Merkkejä korkeakoulujen noususta: mitä katsoa | koulutus

Opiskelijat, tiedekunnat ja yhteisöt haluavat olla yhteydessä kukoistaviin korkeakouluihin ja yliopistoihin. Jotkut asiantuntijat sanovat, että esimerkiksi opetussuunnitelmat, tutkimustoiminta, sijoitukset, opinnot ulkomailla, arvostetut alumnilistat, etnisen monimuotoisuuden ohjelmat, huippumodernit tilat ja sijoitetun pääoman tuotto voivat viitata laitoksen akateemisen aseman ja vaikutusvallan kasvuun.

Toiset sanovat, että korkeakoulut ja yliopistot, joissa on sukupolvien kohortti, johon kuuluu erilaisia ​​milleniaaleja ja Z-sukupolven opiskelijoita – vuosien 1997 ja 2012 välillä syntyneitä postmillenniaaleja – ovat osa korkean profiilin trendiä huippuoppilaitosten keskuudessa.

Korkea-asteen koulutuksen asiantuntijat osoittavat, että korkeakouluissa on tiettyjä ominaisuuksia, jotka ovat nousussa, toisin kuin koulut, jotka pysyvät vakaana tai laskevat.

“On olemassa useita merkkejä siitä, että korkeakoulu on nousussa”, Lynn Pasquerella, American Association of Colleges and Universities -järjestön puheenjohtaja, kirjoitti sähköpostissa. ”Vaikka monet saattavat viitata ilmoittautumistrendeihin, AAC&U keskittyy valmistumisasteen nousuun, sosiaaliseen liikkuvuuteen ja osakepääoman umpeen kuromiseen. Lisäksi kiinnitämme huomiota opetussuunnitelmien innovaatioihin; kaikkien opiskelijoiden pääsy High Impact -käytäntöihin, kuten työharjoitteluihin, ensimmäisen vuoden seminaareihin, perustutkintotutkimukseen ja opiskeluun ulkomailla; ja kokonaisvaltaisen neuvonnan toteuttaminen.”

Pääpaino tasa-arvossa

Mamie Voight, voittoa tavoittelemattoman edunvalvontajärjestön Institute for Higher Education Policyn presidentti ja toimitusjohtaja, kirjoitti sähköpostissa, että pääoman jakaminen mustille, latinalaisille, latinalaisamerikkalaisille, alkuperäiskansoille, aliedustetuille aasialaisamerikkalaisille ja Tyynenmeren saarten asukkaille sekä pienituloisille opiskelijoille edistää “taloudellista kehitystä”. liikkuvuutta, joka hyödyttää opiskelijoita, perheitä ja yhteiskuntaa.”

“Tämä edellyttää tietoon perustuvien, tasapuolisten päätösten tekemistä, joissa keskitytään opiskelijoihin ja heidän tarpeisiinsa kiinnittäen erityistä huomiota opiskelijoihin, jotka ovat jo pitkään olleet korkea-asteen koulutuksen alipalvella ja syrjäytyneinä”, Voight lisää. “Nämä kasvavat korkeakoulut ymmärtävät, että institutionaaliset esteet vaikuttavat siihen. epäoikeudenmukaisiin toisen asteen jälkeisiin tuloksiin ja käyttää tietoja tunnistaakseen ja poistaakseen menestyksen systeemisiä esteitä.”

Hän mainitsi esimerkkinä IHEP:n Degrees When Due, valtakunnallisen aloitteen akateemisten pätevyyskirjojen myöntämisestä opiskelijoille, jotka olivat ansainneet ne, mutta eivät saaneet niitä, ja saada takaisin korkeakoulun keskeyttäneet. Lähes 200 koulua on osallistunut DWD:n lanseerauksen jälkeen vuonna 2018, Voight sanoo, ja lähes joka kymmenes opiskelija, jonka tutkinnot auditoitiin ohjelmassa, oli täyttänyt tutkinnon vaatimukset, mutta tutkintoa ei koskaan myönnetty – usein johtuen byrokraattisista esteistä, kuten epätäydellisistä paperitöistä tai vaatimuksista. opiskelijoiden tileillä.

“Nouseva korkeakoulu sitoutuu tämän tyyppiseen älykkään tiedon käyttöön – ja sitoutuu toimimaan tulosten mukaan”, Voight sanoo.

Stella M. Flores, korkeakoulutuksen ja julkisen politiikan apulaisprofessori Texasin yliopiston kasvatusjohtajuuden ja -politiikan osastolta, sanoo, että korkeakoulutus Yhdysvalloissa “on kriisissä”, vedoten korkeakoulujen ilmoittautumisen vähenemiseen, syntyvyyden laskuun ja korkeakoulun sulkemiset. Näillä on selvät tasa-arvovaikutukset, hän sanoo.

“Kilpailu on nyt tarkoitettu korkeapalkkaisille opiskelijoille, jotka todennäköisesti onnistuvat valmistumaan korkeakoulusta”, Flores kirjoitti sähköpostissa. “Todellisuus on, että uusi opiskelijaväestö tulee olemaan pienituloisia ja vähemmistöopiskelijoita, jotka ovat todennäköisesti ensimmäisen tai ehkä toisen sukupolven korkeakouluopiskelijoita. Heidän vanhempansa voivat kamppailla opintovelkojen kanssa, vaikka he olisivat valmistuneet korkeakoulusta. .”

Keskity opiskelijoiden menestykseen

Osakepääoman ponnistelut ovat osa laajempaa keskittymistä opiskelijoiden menestymiseen, joka on tyypillistä nousussa oleville korkeakouluille, asiantuntijat sanovat. Se, miten koulut suhtautuvat oppilaiden menestykseen vastauksena koronaviruspandemiaan, on paljastavaa, Voight sanoo.

“Nouseva korkeakoulu tunnustaa niiden 36 miljoonan amerikkalaisen valtavan potentiaalin, joilla oli jonkin verran korkeakoulukokemusta ja joilla ei ollut tutkintoa ennen pandemiaa, sekä menetetty mahdollisuus opiskelijoille, joiden opintoja häiritsi COVID-19:n aiheuttama myllerrys”, hän “Nämä nousevat korkeakoulut etsivät niitä, jotka eivät ole vielä aloittaneet toisen asteen opintojaan, sekä niitä, jotka ovat aloittaneet eivätkä vielä saaneet päätökseen. Viime kädessä he omaksuvat roolinsa liikkuvuuden edistämisessä korkeakoulujen suorittamisen kautta muuttaakseen yksilöiden ja perheiden elämää sekä rakentaen samalla vahvempaa taloutta, vahvempaa työvoimaa ja elinvoimaisempia yhteisöjä.”

Flores sanoo, että korkeakoulujen pääsy ja menestys parantaisivat useamman opiskelijan, jos korkeakoulut ja ne arvostelevat vähemmän painoarvoa sellaisille tekijöille kuin standardoidut koepisteet – jotka ovat “kertaluonteisia muotokuvia eivätkä ota huomioon eriarvoisuuden muotoja, jotka ovat menneet testituloksiin ” – ja enemmän huomiota monimuotoisuuteen, pienituloisten perheiden tukemiseen ja institutionaaliseen vastuuseen ympäröivää yhteisöä kohtaan.

Hän sanoo: “Olisin erittäin ylpeä amerikkalaisista mahdollisuuksista.”

Korkea ulkoisen sitoutumisen taso

Yhteisön korkea sitoutuminen alueellisella, kansallisella ja kansainvälisellä tasolla on toinen vahva merkki korkeakoulun noususta, sanoo John LaBrie, School of Professional Studiesin dekaani ja ammatillisen koulutuksen apulaisprovosti Clarkin yliopistossa Massachusettsissa.

“Näytetäänkö tiedekunnat ajatusjohtajina omilla akateemisilla aloillaan? Lainaako suosittu lehdistö julkaisuissaan ja tarinoissaan sekä tiedekuntia että hallintovirkailijoita eri aiheista? Pääsevätkö urheilujoukkueet mestaruuskilpailuihin ja pelaavatko avainturnauksissa? Tämän tyyppinen ulkopuolinen keskittyminen sitoutuminen voi olla pitkälle heijastumassa laajemmalle yhteisölle, että koulu on dynaaminen ja kiinnostava.”

Pasquerella, entinen korkeakoulun presidentti, sanoo, että tämä näkökohta on nyt kriittinen, koska korkeakoulutusta kohtaan on epäluottamusta yleensä ja se on huolissaan siitä, että korkeakoulututkinto ei ehkä ole investoinnin arvoinen.

Yhä merkittävämpi nousussa oleva korkeakoulujen tekijä on se, miten ne asettuvat ankkuriinstituutioiksi yhteisöissä ja osoittavat, että heidän menestyksensä kietoutuu näiden yhteisöjen taloudelliseen, koulutukselliseen, psykologiseen ja sosiaaliseen hyvinvointiin, hän sanoo.

“Tämä puolestaan ​​vaatii usein niiden kriteerien uudelleenarviointia, joiden perusteella toimikausi ja ylennys myönnetään, mukaan lukien yhteisön osallistuminen ja vastavuoroisten yhteisökumppanuuksien perustaminen”, Pasquerella sanoo.

Tiedekunnan ylennys ja virkasuhde on perinteisesti liitetty ensisijaisesti tekijöihin, kuten professorin tutkimustasoon ja julkaistuihin kirjoituksiin, kun taas opiskelijoiden mentorointiin ja vapaaehtoiseen yhteisön osallistumiseen käytetty aika ja vaiva ovat vähemmän arvostettuja virkanimitysprosessissa.

Hyvin määritelty brändi

“Mielestäni koulu, jolla on poikkeuksellisen hyvä brändäys markkinoilla, on usein myös hyvässä asemassa olemaan nousussa oleva koulu, kun koulun brändi on sopusoinnussa arvostetun yhteiskunnallisen tarpeen kanssa”, sanoo LaBrie, alan asiantuntija. korkeakouluissa.

“Esimerkiksi jos opiskelijat ja vanhemmat vaativat sijoitetun pääoman tuottoa, sijoituksensa tuottoa, niin urasijoituksistaan ​​ja toimialakohtaisista ohjelmistaan ​​tunnettu ja arvostettu yliopisto on hyvässä asemassa nousevana tähtenä.”

Syvät taloudelliset resurssit

Nousevien korkeakoulujen keskeinen ominaisuus on raha. Jotkut koulut investoivat dramaattisemmin apurahojen hankintaan ja kehitystoimintaan lisätäkseen mahdollisuuksiaan saada tällaisia ​​varoja, Flores sanoo.

“Oppilaitosten maine reagoi usein markkinoiden, avunantajien ja hallituksen joukkojen asettamiin ulkoisiin tekijöihin”, Flores sanoo. ”Korkeiden dollarimääräisten tutkimusapurahojen saatavuus – jotka eivät rahoita vain tutkijoita, vaan myös opiskelijoita ja yliopiston yleiskustannuksia – on tärkeä rooli korkeakoulujen sijoittelussa. Nämä apurahat tukevat esimerkiksi yliopistoja ja tiedekuntia ja kannustavat hakemaan lisää apurahoja, mikä ei ole keskimäärin huono tulos.

Korkeakouluilla on oltava resurssit ylläpitää vaurautta selviytyäkseen, Flores lisää. Kuitenkin korkeakoulut, jotka tarvitsevat eniten resursseja, ovat todennäköisesti niitä, joilla on vähemmän verkottumishistoriaa voimien kanssa, jotka myöntävät tämän nousevan ja kukoistavan aseman – laajan pääsyn oppilaitokset, yhteisön korkeakoulut ja monet vähemmistöjä palvelevat oppilaitokset, hän sanoo.

Näiden instituutioiden on paljon vaikeampi nousta, “ellemme muuta prioriteettejamme sen suhteen, mitä korkeakouluja haluamme nostaa kansakunnan suurimman taloudellisen ja sosiaalisen vaikutuksen saavuttamiseksi”, hän sanoo.

Muut saavutukset

Korkeakoulut ja yliopistot ovat nousussa “kun kaikki ominaisuudet näyttävät sulautuvan yhteen suhteellisen lyhyessä ajassa”, LaBrie sanoo.

“Näihin ominaisuuksiin voivat kuulua esimerkiksi kasvavat opiskelijahakemusten määrät, suuret hyväntekeväisyyslahjat, uudet tutkimukset ja akateemiset lanseeraukset tai kampuksen kasvava jalanjälki. Jos koulu pystyy projisoimaan aidosti tällaisia ​​erilaisia ​​saavutuksia tietyn ajanjakson aikana, he ikätoverit pitävät heitä nousussa olevana kouluna.”

.

Leave a Comment