Vammaisten opiskelijoiden auttaminen: Koulutus- ja lakiasiantuntijat harkitsevat liittovaltion asetusten päivittämistä

Ensimmäistä kertaa 45 vuoteen Yhdysvaltain opetusministeriö aikoo päivittää liittovaltion toimeksiantoja siitä, miten koulujen ja korkeakoulujen tulee ottaa huomioon vammaiset opiskelijat. Osasto pyytää julkisia kommentteja siitä, kuinka nykyisiä säännöksiä voidaan parantaa vuoden 1973 kuntoutuslain pykälän 504 mukaisesti.

Beth Ferri on inklusiivisen koulutuksen ja vammaistutkimuksen professori Syracusen yliopistossa ja koordinoi erityisopetuksen tohtoriohjelmaa.

Opettaja. Ferry sanoo:

Beth Ferri

“Rehab Actin pykälä 504 oli varmasti merkittävä laki, jonka ajattelemme yleisesti hyväksyneen vuonna 1973. Mutta vasta mielenosoituksissa, jotka järjestettiin huhtikuussa 1977, jotka huipentuivat lähes 30 päivää kestäneeseen istuntoon. liittovaltion rakennuksesta San Franciscossa, jota johtivat aktivistit, kuten Judith Heumann ja monet muut, jotka johtivat määräyksiin, jotka johtivat lain täytäntöönpanoon. Ennen näitä määräyksiä meillä ei oikeastaan ​​ollut mitään takeita, joita 504 lupasi.

Olitpa perus- tai yliopistoympäristössä, 504 ja vammaisten koulutuksen kehittämislaki ovat edelleen yksi syrjimättömyyden lakeja, joihin opiskelijat luottavat koulutustilanteissa. 504 mahdollistaa opiskelijoille tarvittavat majoitukset ja muutokset, jotta he voivat osallistua tasapuolisesti ja ilman syrjintää. Se loi myös pohjan amerikkalaisten vammaisten laille.

Huolimatta tämän lainsäädännön tärkeydestä, on myös totta, että monet opiskelijat jäävät 504:n ja IDEA:n alipalveluiksi. Ensinnäkin 504 ei antanut tarvittavia ohjeita sen varmistamiseksi, että vammaiset opiskelijat saisivat oikeudenmukaisen koulutuksen koulujen käsiteltäessä kaikkia COVIDiin liittyviä mullistuksia ja haasteita.

Toiseksi 504:n (ja IDEA:n) antamat takeet ovat aina hyödyttäneet valkoisia keskiluokan perheitä enemmän kuin värikkäitä tai vähemmän taloudellisia perheitä, mikä on johtanut epätasaisiin etuihin, jotka liittyvät 504:ään. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi huono värikäs opiskelija , saattaa jäädä ilman tarpeellista asuntoa tai koulutuspalvelua, kun taas varakkaampi perhe voi hyödyntää kulttuuri- ja taloudellista pääomaa tavoilla, jotka hyödyntävät epäoikeudenmukaisesti näitä säännöksiä tavoilla, jotka pahentavat muunlaista koulutuksen eriarvoisuutta.

Kolmanneksi oppilaat, joilla on mielenterveysongelmia, jäävät usein koulujemme halkeamien väliin – he eivät ole oikeutettuja joihinkin palveluihin ja saavat usein riittämätöntä tai asianmukaista tukea. Kun yhä useammat opiskelijat kärsivät COVID-eristyksen ja muun emotionaalisen ahdistuksen muodoista, tarvitsemme 504:n työkaluna varmistaaksemme, että opiskelijat saavat tarvitsemansa tuen.

Lopuksi haluaisin nähdä sekä 504:ssä että IDEA:ssa vahvempaa kielenkäyttöä inkluusiossa – siten, että opiskelijoille ei anneta väärää valintaa välillä: 1) saada tarvitsemansa palvelut, mutta segregoidussa (tai rajoittavassa) ympäristössä tai 2) osallistua heidän mukaansa. ikäisensä, mutta joudutaan luopumaan tarvittavista palveluista. Jatkamme lapsen tai opiskelijan tarvitseman palvelun tason sekoittamista heidän sijoittelunsa rajoituksiin.”

Arlene Kanter on vammaislain asiantuntija ja Syracuse University College of Lawn vammaislaki- ja politiikkaohjelman perustaja.

Opettaja. Kanter sanoo:

Arlene Kanter

“Lupaus pykälästä 504 on edelleen toteutumatta. Laissa ja sen määräyksissä on edelleen esteitä, jotka vaikeuttavat, elleivät mahdotonta, joidenkin vammaisten opiskelijoiden pääsyn tarvitsemaansa asuntoon ja palveluihin.

Lisäksi 504 §:n ja sen määräysten nykyinen kirjoitus- ja soveltamistapa rajoittaa 504 §:n tapauksissa vallitseville opiskelijoille ja heidän perheilleen myönnettäviä vahingonkorvaustyyppejä.

Kolmanneksi pykälän 504 mukaan koulupiirit, yliopistot ja korkeakoulut voidaan vapauttaa kaikesta vastuusta korjata vammaisten opiskelijoiden syrjintää, jos he voivat osoittaa, että se olisi kohtuuton taakka. Valitettavasti tuomioistuimet ovat havainneet kohtuuttomia rasitteita, jotka jättävät opiskelijoille itselleen minkäänlaista korjauskeinoa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että näiltä opiskelijoilta evätään koulutus.

Nämä ovat vain muutamia asioita, joihin mielestäni pitäisi puuttua nykyisessä pyrkimyksessä muuttaa 504 §:n säännöksiä ja vahvistaa näitä säännöksiä, jotta vammaisille opiskelijoille voidaan tarjota parempi suoja erityisesti korkea-asteen koulutuksessa.

Pyydä haastatteluja:

Chris Munoz
Mediasuhteiden asiantuntija
315.278.5566
cjmunoz@syr.edu

Leave a Comment