Teksasin yksityiskoulun kuponkiostos kulttuurisodan, pandemian pohjalta

Kasvavat koulutuskulttuurisodat ja keskittyminen vanhempien oikeuksiin meneillään olevan pandemian aikana ovat saattaneet avata koulukupongimaista lainsäädäntöä saada vauhtia historiallisesti epäröivässä Texasin lainsäätäjässä.

Lahjakorttiehdotuksilla on ollut vaikea tie Texasissa, ja ne ovat kohdanneet parlamentissa valtavaa vastustusta kaupunkidemokraattien ja maaseudun republikaanien koalitiosta, jotka eivät halua ohjata valtion rahoja pois julkisista kouluista.

Mutta muuttuvat poliittiset tuulet voivat muuttaa tämän.

“Olosuhteet ovat nyt paremmat kuin koskaan”, sanoi Patrick Wolf, Arkansasin yliopiston koulutuspolitiikan professori, joka tutkii koulunvalintaa.

Govt. Greg Abbott esitti julkisesti maanantai-iltana tukensa kuponkiohjelmalle, jonka avulla perheet voisivat käyttää julkisia varoja käydäkseen yksityisiä kouluja. Tähän kehitykseen julkisten koulujen kannattajat ovat varautuneet viime kuukausina, kun republikaanit kantoivat ahdistustaan ​​niin sanotun kriittisen kilpailun vuoksi. teoria vaatii enemmän “vanhempien voimaannuttamista”.

Texasin kuvernööri  Greg Abbott

Momentum saattaa rakentaa useilla rintamilla, Wolf sanoi ja huomautti, että pandemia aiheutti joissakin vanhemmissa turhautumista ja pettymystä julkisissa kouluissa. Se on todennäköisesti myös poliittinen laskelma joillekin lainsäätäjille, jotka saattavat olla huolissaan konservatiivisten kollegoiden ensisijaisesta haasteesta tai sisäisestä painostuksesta.

“Yksityisen koulun valinnasta ja vanhempien vaikutuksesta koulutukseen on tulossa enemmän republikaanien lakmuskoetti kuin ennen”, hän sanoi.

Joillekin Abbottin kommentit ovat hänen viimeisin yritys tukea konservatiivista tukikohtaa, joka on menossa marraskuun kuvernöörivaaleihin demokraattien haastaja Beto O’Rourkea vastaan ​​- tai jopa mahdollinen presidenttiehdokas.

Texas Public Policy Foundation on luonut pohjatyötä tälle taistelulle kuukausien ajan, muun muassa käynnistämällä Parental Empowerment -kiertueen ympäri osavaltiota ja asettamalla laajennetun koulun valinnan ensisijaiseksi tavoitteeksi vuoden 2023 lainsäädäntöistunnossa.

Konservatiivisen ryhmän virkamiehet näkevät käsitysmuutoksen kahden vuoden kuluttua siitä, kun perheillä on ollut suorempi näkymä lastensa julkisen koulun luokkahuoneisiin, esimerkiksi pandemian vuoksi pidetyillä etätunneilla.

“Se on muuttanut keskustelua olennaisesti”, sanoi Michael Barba, ryhmän K-12-politiikan johtaja. “Jos he eivät saa läpinäkyvyyttä, jos heidän lapsiaan ei valmisteta menestykseen laadukkaan koulutuksen kautta, jos heitä ei kohdella kunnioittavasti, heillä on oltava mahdollisuus valita, minne he lähettävät lapsensa hankkimaan nämä tavarat. koulutus.”

Yksityisiä koulunvalintaaloitteita on eri muodoissa, mukaan lukien kupongit, jotka ovat valtion varoja, jotka maksavat opiskelijoille yksityiskoulujen käymisestä; stipendin verohyvitykset; ja koulutussäästötilit. Ei ole heti selvää, millainen ehdotus voisi saada vauhtia Texasissa.

Vuoteen 2019 mennessä 27 osavaltiota ja District of Columbia olivat ottaneet käyttöön jonkinlaisen politiikan, jonka tarkoituksena oli laajentaa pääsyä yksityiseen koulutukseen, osavaltioiden lainsäätäjien kansallisen konferenssin mukaan.

Perinteisesti Texasissa maaseudun republikaanit vastustavat aloitteita, koska heidän alueidensa oppilailta puuttuu usein vaihtoehtoja julkisille kouluille. Julkisen koulutuksen puolestapuhujat väittävät myös, että kupongit menevät pois julkisista kouluista, jotka palvelevat yli 5 miljoonaa lasta.

Abbott ja muut puolustavat punaista lihaa koskevia kysymyksiä ennen seuraavia vaaleja. Vastareaktiot niin sanottua kriittistä rotuteoriaa ja kirjastokirjoja vastaan ​​vauhdittivat vaatimuksia vanhempien oikeuksien laajentamisesta. Tämän sateenvarjon alla kuvernööri on hänen tukensa koulun valinnassa.

Kuvernööri Greg Abbott allekirjoittaa pahvin, joka viittaa hänen vanhempien oikeuksiinsa...

“Vanhempien voimaannuttaminen tarkoittaa sitä, että heille annetaan mahdollisuus lähettää lapsensa mihin tahansa julkiseen kouluun, peruskouluun tai yksityiseen kouluun valtion rahoituksella opiskelijan jälkeen”, Abbott sanoi mielenosoituksessa San Antoniossa.

Vuoden 2017 istunnon aikana Abbott lupasi samanlaisen tukensa ja sanoi, että hän allekirjoittaisi minkä tahansa koulunvalintalain, joka ylittää hänen työpöytänsä.

Parlamentin enemmistö – mukaan lukien 115 jäsentä molemmista puolueista – äänesti viime istunnossa sellaisen muutoksen puolesta, joka olisi kieltänyt julkisten varojen käytön koulunvalintaohjelmiin.

Jeremy Newman, Texas Home School Coalitionin apulaisjohtaja, sanoi vastauksena Abbottin kommentteihin, että “perheillä on Jumalan antama oikeus ohjata lastensa koulutusta”.

“Texasissa on miljoonia erilaisia ​​opiskelijoita, joilla kaikilla on erilaiset tarpeet”, Newman sanoi. ”Ainoa tapa vastata näihin tarpeisiin on monipuolinen ratkaisuvalikoima. Vanhempien valtuuttaminen ohjaamaan lapsensa koulutusta on varmin tapa saavuttaa se.”

Uusi ryhmä, Liberty For The Kids, perustettiin äskettäin vanhempien voimaannuttamisen ja koulun valinnan lisäämisen ympärille. Sen johtajien joukossa on Rod Paige, Yhdysvaltain entinen opetusministeri ja Houston ISD:n superintendentti.

Mutta toiset uskovat, että kuponkialoitteet todella vievät vallan vanhemmilta.

Andrea Chevalier, Association of Texas Professional Educators -järjestön lobbaaja, kuvaili kuponkisuunnitelmia vanhempien voimaantumisen vastakohtana ja sanoi, että yksityisten laitosten ei tarvitse noudattaa osavaltion lakeja, jotka takaavat vanhempien oikeudet kouluissa.

Hän uskoo edelleen, että parlamentti pysyy esteenä kuponkialoitteille, mutta hän on huolissaan joidenkin ehdokkaiden kohtaamasta poliittisesta paineesta.

“Se tulee olemaan vaikeampaa niille lainsäätäjille, jotka tyypillisesti luovat lohkon kuponkeille, koska he joutuvat kohtaamaan lisääntyvän puolueensa ihmisten paineen – erityisesti republikaanien, heidän puolueensa oikeistopuolen” sanoi.

Zeph Capo, opettajaliiton Texas American Federation of Teachers -järjestön puheenjohtaja, sanoi, että kuponkien työntäminen olisi ristiriidassa paikallisen valvonnan ajatuksen kanssa. Hän sanoi, että se vetäisi resursseja kouluista sellaisissa osavaltion osissa, joissa julkinen tuki seteleille ei ole vahvaa, kuten monilla maaseutualueilla, joilla ei ole elinkelpoisia yksityisiä kouluvaihtoehtoja.

”Tämä ei tee muuta kuin vie maaseudun lapsilta verohelpotuksen kaupungeissa asuville – joista suurimmalla osalla on jo varaa [private school] – tai se loisi lisää mökkiteollisuutta, joka ansaitsisi rahaa lasten selästä, Capo sanoi. “Kumpikaan ei ole hyvä valinta.”

Toinen luokkalainen Jillian Evans ja kolmasluokkalainen Kelvin Walker laulavat ystävänpäivänä...

Abbottia painostettiin tulla julkisesti tukemaan kuponkeja.

Aiemmin tänä vuonna Rev. Charles Foster Johnson, Pastors for Texas Children -järjestön perustaja ja johtaja, sanoi, että talon maaseutujäsenet olivat vakuuttaneet hänelle, että Abbott ei työnnä kuponkilaskua.

”Olemme ihmeissämme, miksi Gov. Abbott, itse tunnustautunut rajoitettu hallituksen virkamies, haluaa laajentaa Texasin osavaltion valtaa päästä kirkon kouluihin”, Johnson sanoi lausunnossaan tiistaina. “Olemme erityisen tyrmistyneet siitä, että hallitus. Abbott pettäisi maaseudun republikaanitaloystävämme, joilla on vain vähän yksityisiä kouluja maaseutupiireissään, kuponkikampanjalla.”

Johnson kutsui Abbottin äskettäistä ilmoitusta “ei muuta kuin poliittista parittelua hänen reunamailleen, julkista vastustavaa”.

Kuvernööri tuntee paineita myös oman puolueensa jäseniltä.

Kuluneen vuoden aikana Abbott ja US Sen. Ted Cruz on tukenut republikaanien ehdokkaita asian vastakkaisilla puolilla Texas Housen esivaaleissa. Cruz, joka on pitkään kannattanut verodollarien seuraamista opiskelijoiden muihin oppilaitoksiin, twiittasi viime viikolla, että “kouluvalinta on 2000-luvun kansalaisoikeuskysymys”.

Capo kritisoi Abbottia, koska hän “viettää paljon aikaa jahtaamiseen [Florida Governor] Ron DeSantis”, yrittääkseen asettua mahdolliseksi republikaanien presidenttiehdokkaaksi.

Barba huomautti, että Floridan lähestymistapa koulun valintaan on “avainvaihtoehto”.

DMN Education Lab syventää kattavuutta ja keskustelua kiireellisistä koulutuskysymyksistä, jotka ovat kriittisiä Pohjois-Teksasin tulevaisuuden kannalta.

DMN Education Lab on yhteisön rahoittama journalismialoite, jota tukevat The Beck Group, Bobby ja Lottye Lyle, Communities Foundation of Texas, The Dallas Foundation, Dallas Regional Chamber, Deedie Rose, Garrett ja Cecilia Boone, The Meadows Foundation, Solutions. Journalism Network, Southern Methodist University, Todd A. Williams Family Foundation ja Texasin yliopisto Dallasissa. Dallas Morning News säilyttää täyden toimituksellisen hallinnan Education Labin journalismista.

Leave a Comment