Roen loppu ei tuota hiljaisuutta kulttuurisodassa – SaportaReport

Kirjailija: Tom Baxter

Alabaman kuvernööri Kay Ivey saattaa vaikuttaa epätodennäköiseltä kohteelta konservatiivisessa kulttuurisodassa. 77-vuotias republikaani, jota jotkut kutsuvat kuvernöörinä. MeeMaw allekirjoitti äskettäin maan tiukimpana abortin vastaisena lain.

Hän on kuvattu hyvin eri tavalla ensisijaisen vastustajan Lindy Blanchardin mainoksessa. Merkittävä abortin vastainen aktivisti syyttää, että Ivey “sulki kirkot mutta piti aborttiklinikat auki” pandemian sulkemisen aikana, mikä viittaa siihen, että osavaltio noudattaa CDC:n ohjeita. Sekä Blanchard että toinen Iveyn vastustaja esivaaleissa 24. toukokuuta, Tim James, ovat hyökänneet Iveyn kimppuun siitä, ettei se ole kieltäytynyt tukemasta niin sanottua “transsukupuolista koulua”, Birminghamin charter-koulua, joka toivottaa tervetulleeksi LGBTQ-opiskelijat.

Ei näytä siltä, ​​että Iveyllä tulee olemaan paljon vaikeuksia esivaaleissaan, vaikka hän onkin nähnyt vaivaa päästäkseen sopuun entisen presidentin Donald Trumpin kanssa. Mutta se, että hän ei ole immuuni tämän tyyppisille hyökkäyksille – saattaa itse asiassa olla niiden ensisijainen kohde – kertoo meille jotain politiikasta, post-Roe v. Kahlata.

Osapuolet ovat eri mieltä aborteista ja homojen oikeuksista, mutta suurin osa kulttuurisodassa ammutuista ammuksista on kuulunut republikaanipuolueen, ja konservatiivit ampuivat toisiaan siitä, kuka on todella sitoutunut. Jos Roe kaatuu, sosiaalisten asioiden kuohuminen GOP:ssa todennäköisesti vain voimistuu. Jotkut suurista kysymyksistä, jotka republikaanit ovat tottuneet painimaan piirikunnan kokouksissa ja osavaltiokokouksissa, saattavat räjähtää uusien syiden suihkuun ampua toisiaan.

Yli puoli vuosisataa, vastustus Roe v. Waden päätöksestä abortin laillistamisesta valtakunnallisesti on tullut valtavan aktivisti- ja järjestöverkoston keskipiste. Mihin tämä liike viedään Roen kaatumisen jälkeen, sitä harkittiin jo ennen Roe v.:n kumoavan lausuntoluonnoksen vuotamista. Wade ja Planned Parenthood v. Casey.

Sen on ilmoittanut yhden suunnan. Marsha Blackburn Tennesseestä, joka on tuominnut korkeimman oikeuden tuomion, joka on ollut ennakkotapaus pidempään kuin Roe v. Wade: 1965 Griswold c. Connecticutin päätös, joka kumosi kyseisen osavaltion ehkäisyvälineiden kieltävän lain ja ilmaisi käsityksen, että Bill of Rights antoi amerikkalaisille oikeuden yksityisyyteen.

Kun välivaalit ovat tulossa ja mielipidemittaukset osoittavat vahvaa tukea Roen pitämiselle ennallaan, ehkäisyvälineiden laillisuuden nostaminen pöydälle on viimeinen asia, josta republikaanien kampanjastrategit ovat tällä hetkellä kiinnostuneita. Mutta Griswoldissa vahvistettu yksityisyyden periaate ei ollut avain vain asiassa Roe v. Wade, mutta myöhemmin Obergefell v. Hodges, samaa sukupuolta olevien avioliittopäätös. Pitkän taistelun voittajille Roen kaatamiseksi uusi ristiretki Griswoldin kaatamiseksi voi osoittautua vastustamattomaksi.

Jos ehkäisyvälineiden rajoittaminen tuntuu poliittiselta ponnistelulta, harkitse parhaillaan Missourin lainsäätäjän käsiteltävänä olevaa lakiesitystä, jonka mukaan yksityiset kansalaiset voivat haastaa oikeuteen jokaisen, joka auttaa Missourin asukasta tekemään abortin, riippumatta siitä, missä osavaltiossa abortti tehdään. Siitä voi muodostua suuri perustuslaillinen räjähdys varsinkin silloin, kun muut valtiot alkavat säätää omia rajat ylittäviä lakejaan.

Valtiotason lainsäädäntöaalto, jossa tänä vuonna asetetaan uusia rajoituksia lainsäädäntöön, on näyttänyt miltei kilpailuhengeltä. Tällaiset ehdotukset aiheuttavat varmasti vastareaktion, mutta näemme niitä todennäköisesti paljon enemmän lainsäätäjinä ympäri maata. Kumpikaan osapuoli ei tässä 50 vuotta kestäneessä sodassa käyttäydy ikään kuin mitään olisi vielä todella ratkaistu.

Demokraatit ovat matkalla senaatin äänestykseen, jossa kodifioidaan Roe v. Kahlaa lakia, joka ei onnistu. Sen. Mitch McConnell on sanonut, että kongressi voisi säätää valtakunnallisen aborttikiellon, vaikka se saattoikin olla senaatin vähemmistöjohtajan kuiva tapa haukkua demokraatteja. Hän tietää, ettei hänelläkään ole ääniä. Joten ennen kuin tuomioistuimen päätös julkistetaan virallisesti kesäkuussa, osapuolilla ei ole juurikaan tekemistä asian kanssa, mutta yllyttää.

Älkäämme unohtako myöskään, että vaikka tuomari Samuel Aliton päätösluonnos tuli julkisuuteen, se ei ole vielä tuomioistuimen virallinen päätös. Todellinen myrsky on vielä tulossa.

Leave a Comment