Orlando tekee pitchiä bisneskohteena

ORLANDO, Fla. — Se on idea, joka näyttää melkein yhtä yhteensopivalta kuin Mikki ja Minni. Ota ne kymmenet miljoonat turistit, jotka harkitsevat vierailevansa Keski-Floridan teemapuistoissa vuosittain, ja myyvät heille yrityksensä siirtämisen alueelle. Puolen vuosisadan aikana, jolloin Orlando on ollut matkailun keskus, sitä ei ollut tehty tähän asti.

Lähes julkiset virastot, jotka yleensä edistävät matkailua ja talouskehitystä erikseen Orlandossa maanantaina, ilmoittivat yhdistävänsä voimansa markkinoidakseen aluetta yhdessä yhden tuotemerkin alla. Brändäyssuunnitelma, jonka tunnuslause on “Uskomattoman todellinen”, on suunnattu turisteille, kokoussuunnittelijoille, kongressin pitäjille, yritysten uudelleensijoittamisen asiantuntijoille, toimipaikan valitsijoille, yritysten omistajille ja yritysten pääjohtajille. Tänä vuonna siihen käytetään noin 23 miljoonaa dollaria.

Brändäyssuunnitelma julkistettiin, kun viranomaiset ilmoittivat, että Orlandoon saapui 59,3 miljoonaa turistia vuonna 2021. Se on 68 % kasvua vuoden 2020 pandemian koettelemiin lukuihin verrattuna, mutta se on silti alle 80 % vuoden 2019 pandemiaa edeltäneistä lukuista.

“Katsoimme vuotta 2021, aloimme nähdä todella vahvoja lukuja”, sanoi Casandra Matej, Visit Orlandon presidentti ja toimitusjohtaja.

Brändäyssuunnitelma korostaa Orlandon taloudellisia vahvuuksia digitaalisten pelien kehittämisessä ja sotilassimulaatiossa yhdistettynä sen matkailunähtävyyksiin, ulkoiluun sekä kulttuuri-, urheilu- ja ruokaelämään. Se alkoi maanantaina televisio- ja digitaalisilla mainoksilla New Yorkissa, Chicagossa ja Bostonissa sekä seinämaalauksella Brooklynissa, NY.

Tavoitteena on kertoa “koko Orlandon tarina”, Matej sanoi. “Vaikka meillä voi olla eri kohdeyleisöjä, näiden yleisöjen välillä on paljon yhteyttä.”

Kun etätyö lisääntyi pandemian aikana, yhteisen brändäyksen ajoitus vaikutti oikealta, viranomaiset sanoivat.

“Sama henkilö, joka tekee yrityksen siirtopäätöksen, on luultavasti sama henkilö, joka tuo perheensä Orlandoon ja on luultavasti osallistunut kokoukseen täällä parin viime vuoden aikana”, sanoi Tim Giuliani, Orlando Economic Partnershipin toimitusjohtaja. “Kun ihmiset tulevat meille muuttaessaan Orlandoon, se ei ole heidän ensimmäinen kertansa Orlandossa. Se on maailmanlaajuinen brändi.”

Walt Disney World juhlii 50-vuotisjuhliaan tänä vuonna, ja kauan odotettu Guardians of the Galaxy -ajelu sen Epcot-puistossa avataan myöhemmin tässä kuussa. Mutta ajelut eivät vain houkuttele lisää kävijöitä.

Orlandon kansainvälisen lentokentän kaikkien aikojen suurin laajennus on valmistumassa, ja siihen lisätään 15 porttia, joihin mahtuu vuosittain 10–12 miljoonaa matkustajaa. Myös yksityinen Brightline-junapalvelu laajenee seuraavan vuoden aikana Orlandoon ja tarjoaa kahden tunnin matkan Etelä-Floridasta Orlandon lentokentälle.

Orlandon kansainvälisen lentokentän laajennettu kapasiteetti edustaa toista synergiaa matkailun ja taloudellisen kehityksen välillä. Matkailumarkkinoiden vetämänä laajentuminen tuo lisää lentoyhtiöitä ja matkareittejä Orlandoon, mikä tekee alueesta houkuttelevamman yrityksille tai yrityksille, jotka haluavat muuttaa toimintansa, Giuliani sanoi.

“Se luo valtavia yhteyksiä”, Giuliani sanoi. “Koska useammilla yrityksillä on maailmanlaajuisia etuja, huolenaiheita ja liitettävyys, helpon sisään- ja ulostulon ansiosta Orlando voi kilpailla minkä tahansa kaupungin kanssa.”

Visit Orlandon maanantaina julkaisemat matkailuluvut heijastavat tapoja, joilla pandemiarajoitukset vaikuttivat Orlandoon saapuviin vierailijoihin. Vuoden 2021 kasvu vuoteen 2020 verrattuna johtui kotimaisista matkailijoista, ja liikematkailijat ja kansainväliset matkailijat jäivät kasvussa jälkeen. Kotimaan vierailut kasvoivat 70 %, liikematkailijoiden osalta se kasvoi vain lähes 54 % ja kansainvälisten matkailijoiden osalta 25,7 %.

Koronaviruksen hillitsemiseksi Yhdysvallat asetti rajarajoituksia ei-välttämättömälle matkustamiselle Kanadasta ja Meksikosta. Monet näistä rajoituksista poistettiin viime marraskuussa, mutta kansainvälisiltä matkustajilta vaaditaan edelleen rokotuksia ja lentävien tulee osoittaa negatiivinen koronavirustesti.

Kotimaan vapaa-ajan vierailut vuonna 2021 olivat 85 % vuoden 2019, eli pandemiaa edeltäneistä, käynneistä. Vuonna 2021 luvut olivat kaksi kolmasosaa vuoden 2019 lukuista kotimaan liikematkoilla ja alle kolmannes ulkomaanmatkoilla.

Sen jälkeen, kun Yhdysvallat luopui pandemiarajoituksista viime marraskuussa, Orlando alkoi nähdä suosituimpien kansainvälisten vierailijoiden määrän nousua, Matej sanoi.

“Heti kun sitouttamissäännöt muuttuivat marraskuussa, aloimme nähdä todellista kiinnostusta ydinmarkkinoillamme”, Matej sanoi. “Odotamme kansainvälisen toipuvan 100-prosenttisesti vuoteen 2023 mennessä.”

Leave a Comment