14 parasta oppituntia, jotka nämä johtajat oppivat yritysmentoreiltaan

Esitetyt mielipiteet ovat yksinomaan kirjoittajan omia eivätkä kuvasta Rolling Stonen toimittajien tai kustantajien näkemyksiä.

Mentori voi olla korvaamaton liittolainen yrityksen perustamisessa niille, joilla on sellainen onni. Heidän asiantunteva opastuksensa ja johtajuutensa voivat auttaa tarjoamaan sinulle työkalut ja tiedot, joita tarvitset esteiden ohitse ja rakentaaksesi jotain todella kestävää.

Rolling Stone Culture Councilin jäsenillä on jokaisella ollut omat roolimallinsa ja mentorinsa koko työmatkansa ajan. Alla he jakavat mentoriltaan tärkeimmän opetuksen ja kuinka tämä oppitunti vaikuttaa tapaan, jolla he johtavat liiketoimintaansa nyt.

“Keskity itseesi äläkä siihen, mitä muut tekevät”

Minulla on ollut onni saada useita mentoreita koko urani ajan. Uskon, että yksi oppitunti, jolla oli syvällisin vaikutus minuun, oli olla keskittymättä siihen, mitä muut tekevät, vaan vain hioa omia ainutlaatuisia vahvuuksiani, ja se auttaa minua kasvamaan missä tahansa organisaatiossa. Minulle se oli opettamista ja muiden kohottamista. En vain koskaan tajunnut, kuinka se määrittelee minut ajan myötä. – Heidi Pellerano, CONCACAF

“Tunnit lasketaan”

“Tunnit laskevat.” – Opin sen isältäni. Alkaen neljältä aamulla olet neljä tuntia ennen keskivertokilpailijaa. Tämä asettaa sinut lähes tuhat tuntia kaikkien kilpailijoiden edellä, jonka voit murskata hitaasti mutta varmasti. Älykäs työskentely auttaa, mutta ahkera työskentely avaa vertaansa vailla olevan, vatsaa raastavan jännityksen, jota hillitsee vain lopullinen menestys. – Anthony Katz, MPT-toimisto

“Tee itsestäsi välttämätön”

Minulla ei ole ollut yksittäistä mentoria liiketoiminnassa, mutta paras neuvo, jonka olen koskaan saanut, oli vierailevalta puhujalta yliopistossa. Hänen neuvonsa? “Etsi tapoja tehdä itsestäsi välttämätön.” Olen kantanut sitä mukanani vuosia ja käyttänyt sitä päätöksenteossani pohtiessani uusia asiakkaita, uusia työkaluja ja uusia taitoja, joita haluan oppia. – Cynthia Parkhurst, joukkuetoveri

“Lepo on ammattimainen strategia”

Suurin opetus, jonka yritysmentori antoi minulle, on, että lepo on ammatillinen strategia. Minusta tämä ei ollut vain absurdia, vaan myös käsittämätöntä; kuitenkin, kun yritykseni kasvoi, opin, että tämä oli menestyksen kulmakivi. Miksi? Lepo antaa meille mahdollisuuden latautua, täydentää, ravita ja palata kukoistavaan työympäristöön. Vaikea osa ei ole itse asiassa jäljellä; se antaa itsellemme luvan. – Ginni Saraswati, Ginni Media

“Vuokraa itseäsi parempi”

Ylin johto käski minua palkkaamaan aina itseäni paremmin, ja olen ottanut tämän neuvon käyttöön omassa yrityksessäni. Hän kertoi minulle, että se on merkki aidosta johtajuudesta ja rohkaisee muita seuraamaan. Tämä strategia auttaa sinua oppimaan työntekijöiltäsi ja viemään liiketoimintaa eteenpäin. – Kelley Swing, Head Case Hair Studio

“Pysy keskittyneenä siihen, mitä teet paremmin kuin kilpailu”

Mentori opetti minut todella aktivoimaan Daavidin ja Goljatin tarinan. Startup-yrityksenä olet aina Daavid – et voi lihastaa Goljatia. Pikemminkin sinun on keksittävä, mitä voit tehdä paljon paremmin kuin Goljat, ja – aivan kuten Daavid tekee ritsallaan – tähtää sinne, pysyen keskittyneenä ja vakaana, lisäämällä tarpeeksi voimaa (resursseja) hyvin suoriutumiseen. – Alen Nguyen, MainStem

Rolling Stone Culture Council on vaikuttajien, innovaattoreiden ja luovien tekijöiden yhteisö, jolle voi tulla vain kutsu. Olenko kelvollinen?

“Yhteistyö on avainasemassa johtamisessa”

Urani alkuvaiheessa eräs esimies, jonka puoleen katsoin, totesi, että olen ihmisten, ideoiden ja mahdollisten ihmissuhteiden “yhteyshenkilö”, ja näki, että pystyin tekemään asioita monimutkaisessa matriisiorganisaatiossa, koska muodostin vahvoja liittoutumia ja ehdotti, että oli aika siirtää minut laajempaan rooliin, jolla on enemmän vaikutusvaltaa. Se korosti, että yhteistyökyky kannattaa johtajuuden kannalta. Etsin sitä nyt rakentamissani ryhmissä. – Cate Rubenstein, Toluna

“Menestys määräytyy sen mukaan, mitä mieltäsi ruokit”

Minulla oli yritysmentori, joka opetti minulle, että menestyksesi tasosi määräytyy sen mukaan, mitä ruokit mielesi. Tämä sai minut kuluttamaan materiaalia, joka keskittyi tehokkaaseen suunnitteluun, kaikkien vaihtoehtojen käyttämiseen, ongelmien ennustamiseen, paineen alla toimimiseen ja motivaation ylläpitämiseen. Juuri nämä asiat ovat johtamistyylini perusta ja auttavat minua edelleen välttämään epäonnistumisia ja pettymyksiä. –David Castain, David Castain & Associates

“Unelmoi isosti ja pue sitten haalari päällesi”

Entisellä työnantajalla oli tapana sanoa: “Unelmoi isosti ja pue sitten haalari päällesi.” Se tarkoitti unelmoimista suuresta, mutta valmistaudu työskentelemään tämän tavoitteen eteen. Tule paikalle aikaisin, työskentele myöhään, ole tuottava ja käytä sitten aikaa latautuaksesi, jotta olet valmis seuraavalle kierrokselle. –Sheila Dedenbach, Heavenly Sweet

“Älä koskaan pyydä ketään tekemään jotain, mitä et tekisi itse”

Minulla oli kerran pomo, joka ei koskaan pyytänyt työntekijää suorittamaan tehtävää, jota hän ei tekisi itse. Mies omisti monen miljoonan dollarin yrityksen, mutta oli aina valmis käärimään hihat toimiston joka puolella. Televisiopuheiden pitämisestä myyntipuheluiden tekemiseen ei ollut työtä, jota hän ei olisi voinut hoitaa. Häneltä opin, etten koskaan pyydä tiimini jäsentä tekemään jotain, mitä en itse tekisi. – Todd McFliker, JustCBD

“Tee aina päätös”

Suurin opetus, jonka olen oppinut yritysmentorilta, on aina tehdä päätöksiä. Minulle ehdotettiin, että voisin aina muuttaa mieltäni myöhemmin tarvittaessa, mutta ratkaisevaksi tuleminen oli tärkeä askel menestyksen tiellä. –David Lucatch, Liquid Avatar Technologies Inc.

“Opi historiasta”

Opi historiasta (kaikesta). Menneisyys voi kertoa sinulle paljon, ja sinulla on kyky nähdä tehtyjen päätösten lopullinen tulos. Minulla on mentori, joka täytti juuri 89. Hänen omista kokemuksistaan ​​saadut näkemyksensä ovat erittäin hyödyllisiä, ja näen, kuinka tuolloinen maisema on vaikuttanut siihen, mitä käsittelen tänään, jotta voin paremmin suunnitella tulevaisuutta. – Ohita Meador, marQaha

“Menestys ei ole annettu”

Suurin opetus, jonka yritysmentori antoi minulle, oli se, että menestystä ei todellakaan anneta, eikä sen ansaitseminenkaan ole niin yksinkertaista. On touhuttava veren, hien ja kyynelten läpi kiivetäkseen menestyksen tikkaat. – Jenny Ta, GalaxE, HODL Assets, Inc.

“Työskentele bisneksen parissa mieluummin kuin siinä”

Paras oppitunti, jonka yritysmentori on minulle koskaan antanut, oli työnteko me liiketoimintaa pikemminkin kuin liiketoiminnassa. Olin tuolloin pieni PR-yritys, ja hoidin edelleen lähes kaikista toimiston osa-alueista – uusista yrityksistä, tilien hallinnasta, rekrytoinnista, rahoituksesta ja laskutuksesta ja paljon muuta. Otin heidän neuvonsa sydämeeni ja aloin delegoida enemmän ja luottaa tiimiini ottavan vastuun ja johtajuuden. Se oli keskeinen saavutus. – Harrison Wise, Wise Collective Inc.

Leave a Comment