Applen Eddy Cue ravistelee palveluliiketoimintaansa

  • Applen eläinlääkäri Eddy Cue järjestää uudelleen palveluliiketoimintansa johtamisrakenteen, lähteet kertovat.
  • Yhtiö ponnistelee kovemmin sellaisilla aloilla, kuten suoratoisto ja mainonta.
  • Cue antaa enemmän vastuuta palvelujohtajalle Peter Sternille ja mainospomolle Todd Teresille.

Applen Eddy Cue keskustelee 76 miljardin dollarin palveluliiketoimintansa uudelleenjärjestelystä saadakseen suuremman työntösyötön kannattaville aloille, kuten


suoratoisto

ja mainonta, ja on jo korottanut johtajia tähän tarkoitukseen, lähteet sanoivat.

Apple Services sisältää yrityksiä, mukaan lukien App Store, Apple Music, iCloud, AppleCare,


Apple Pay

Apple News, mainonta ja Apple TV+.

Apple Services kasvoi 17 % 19,8 miljardiin dollariin viimeisellä neljänneksellä ja raportoi 825 miljoonasta maksavasta tilaajasta maailmanlaajuisesti. Se olisi Fortune 500 -listan 113. suurin yritys liikevaihdon perusteella, jos se olisi itsenäinen yritys.

Yksi Cuen kanssa suoraan puhunut henkilö sanoi, että palveluiden varatoimitusjohtaja harkitsee kasvun vapauttamista organisoimalla uudelleen johtamisrakennettaan ja kohdistamalla voimaa esimerkiksi suoratoistoon ja mainontaan. Yhtiö valitsi parhaan kuvan Oscarin 25 miljoonan dollarin elokuvastaan ​​”CODA” ja aloitti juuri mainoksilla tuetun Major League Baseball -lähetyksen suoratoiston perjantai-iltaisin.

Cue on jo vaihtanut vastuuta yhdestä johtajasta, joka johtaa Applen urheilusalkkua. Palvelujen varatoimitusjohtajana toimiva Peter Stern, joka on LinkedIn-profiilinsa mukaan huolehtinut yksiköistä, kuten videoista, uutisista, kirjoista, iCloudista, mainonnasta, Fitness+:sta ja Apple Onesta, on luopunut vastuustaan ​​mainonnasta, kertovat kolme asiaa tuntevaa henkilöä. . Sternin raskas salkku tarvitsee hänen täyden huomionsa.

Eddy Cue Sun Valley

Eddy Cue Allen & Company Sun Valley -konferenssissa vuonna 2018.

Drew Angerer / Getty Images


IPhonen valmistajan odotetaan saavan aikaan joukon urheilulähetysoikeuksia, mukaan lukien NFL:n Sunday Ticket ja NBA, kun ne tulevat uusittavaksi. Stern, joka liittyi Applelle vuonna 2016, johti aiemmin Time Warner Cablen Internet-, puhelin-, video- ja “älykkään kodin” yrityksiä ja oli mukana hankkimassa mediaoikeuksia LA Dodgersille.

“Ainutlaatuinen tilanne Applen kanssa on, että sillä on suhteellisen pieni tukikanta Apple TV+:lle. Sunday Ticketin lisääminen antaisi heille mahdollisuuden nostaa perustilaustasoaan, mikä on hissi-nimisen liiketoiminnan mittari”, sanoi urheilujohtaja Ed Desser. TV-konsultti Desser Sports Media. Apple voisi ansaita rahaa urheiluoikeuksilla kolmella keskeisellä tavalla: uudet tilaajat, tilaajatulot lisäurheilupaketista ja mainostulot, Desser lisäsi.

Sternin sanotaan antaneen mainontavastuunsa yhdelle suorista raporteistaan, Todd Teresille, joka oli Applen mainosliiketoiminnasta yli vuosikymmenen vastuussa varapresidentti. Hänet ylennettiin hiljaa vuoden alussa ja hän raportoi nyt suoraan Cuelle, asian tuntevat kertoivat.

“Palveluportfolio on nyt liian suuri, ja liian monet muut kasvavat segmentit. Mainosliiketoiminta on tarpeeksi suuri elääkseen yksin”, yksi ihmisistä sanoi.

Teresin promootio heijastaa Applen mainosliiketoiminnan viimeaikaista räjähdysmäistä kasvua. Tutkimusyhtiö Omdian pääanalyytikko Matthew Baileyn mukaan Applen suurin mainoslähde – hakumainokset – kasvoi 238 prosenttia 3,7 miljardiin dollariin vuonna 2021 verrattuna vuoteen 2020. Omdia on ennustanut, että Applen hakumainosten tulot nousevat 5,5 miljardiin dollariin vuonna 2022. Sen äskettäinen tietosuojapäivitys, joka pakotti kehittäjät pyytämään lupaa seuratakseen niitä, sai myös joitain mainostajia siirtämään kulujaan sen hakumainostuotteeseen. Apple, joka tarjoaa mainoksia App Storessaan sekä uutis- ja osakesovelluksiaan, on myös hiljattain alkanut myydä TV:n kaltaisia ​​mainospaikkoja MLB-televisiolähetyksissään.

Eräs lähde sanoi, että kaksi Applen sisäpiiriläistä olivat kertoneet heille, että Teresi on “takaisin tuolilla”. Teresi johti aiemmin Applen iAd-mobiilimainontaverkostoa, joka lanseerattiin vuonna 2010, mutta suljettiin kuusi vuotta myöhemmin, koska se ei onnistunut valloittamaan yli yksinumeroista osuutta mobiilimainosmarkkinoista.

Muita Palvelut-divisioonan suunniteltuja johdon muutoksia ei heti saatu selville.

Applen tiedottaja kieltäytyi kommentoimasta.

Leave a Comment