Aasian osakkeet enimmäkseen putoavat koron nousuna, Kiina Slowdown Loom | Talousuutiset

Kirjailija: YURI KAGEYAMA, AP Business Writer

TOKYO (AP) – Osakkeet laskivat useimmilla Aasian markkinoilla maanantaina, kun koronnostot ja Kiinan talouden hidastuminen painoivat sijoittajien mielialaa.

Öljyn hinta oli korkeampi ja Yhdysvaltain futuurit laskivat Wall Streetin jyrkän laskun jälkeen viime viikolla.

Vertailuindeksit laskivat koko alueella. Jakartan vertailuindeksi laski 4 prosenttia.

Markkinatoimijat odottivat Kiinan huhtikuun kauppatietoja saadakseen viitteitä siitä, kuinka ankarat rajoitukset COVID-19-tartuntojen leviämisen hillitsemiseksi ovat vahingoittaneet taloutta.

Poliittiset sarjakuvat

“Maailmanlaajuinen sijoittajayhteisö on hiljalleen heräämässä pitkään mainostamaamme ajatukseen: että on olemassa COVID-toipumisen jälkeinen euforia”krapula”, johon liittyy inflaatio ja nyt myös eurooppalainen sota ja uusi inflaatiovauhti. koska maailman suurin satama suljetaan”, sanoi Clifford Bennett, ACY Securitiesin pääekonomisti.

Japanin vertailuindeksi Nikkei 225 putosi aamukaupassa 2,2 % 26 410,30:aan. Etelä-Korean Kospi laski 0,9 prosenttia 2 621,24:ään. Australian S&P/ASX 200 putosi 1,3 % 7 110,50 pisteeseen. Shanghai Composite ei juurikaan muuttunut, putosi alle 0,1 % 3 001,62:een. Hongkongin markkinat suljettiin kansallisen vapaapäivän vuoksi.

Sijoittajat odottavat Filippiinien presidentinvaalien tulosta, vaikka on edelleen epäselvää, miten talouspolitiikka voi muuttua. Kauan sitten syrjäytetyn Filippiinien diktaattorin Ferdinand Marcosin poika on suurin ehdokas maanantain äänestyksessä useimpien äänestäjien mielipidetutkimusten perusteella.

Huolien inflaatiosta ja koronavirusrajoituksista Ukrainan sota on edelleen suuri epävarmuustekijä. Yli 60 ihmisen pelättiin kuolleen sen jälkeen, kun venäläinen pommi järkytti suojana käytettävän koulun, Ukrainan viranomaiset sanoivat. Moskovan joukot painostivat hyökkäystään puolustajia vastaan ​​Mariupolin terästehtaalla ilmeisessä kilpailussa kaupungin valloittamiseksi ennen Venäjän voittopäivän maanantaina.

”Venäjän tämänpäiväinen voittopäivä tuo myös geopoliittiset riskit takaisin parrasvaloihin. Presidentti Putin todennäköisesti toistaa oikeutuksensa Ukrainan sodalle, mutta markkinat saattavat odottaa lisäponnisteluja sotilaallisten operaatioiden käynnistämiseksi sodan turvaamiseksi”, sanoi Singaporen IG:n markkinastrategi Yeap Jun Rong.

Osakkeet sulkivat laskun Wall Streetillä perjantaina markkinoiden viides peräkkäinen viikoittainen lasku. Huolet kiehuvat siitä, että Yhdysvaltojen vahvasta työllisyyskehityksestä huolimatta Yhdysvaltain keskuspankin pyrkimykset hillitä inflaatiota korkoja nostamalla voivat viedä Yhdysvaltain talouden taantumaan.

Fedin lyhyen koron keskiviikon nousu nosti sen 0,5 prosenttiyksikköä 0,75–1 prosenttiin, korkeimmalle tasolle sitten kaksi vuotta sitten puhjenneen pandemian.

S&P 500 putosi 0,6 prosenttia 4 123,34 pisteeseen. Dow putosi 0,3 prosenttia 32 899,37:ään. Nasdaq laski 1,4 prosenttia 12 144,66:een. Pienemmät yritykset putosivat enemmän kuin laajemmat markkinat. Russell 2000 liukuu 1,7 % 1 839,56:een.

Fed toivoo nostavansa korkoja ja hidastavansa taloutta tarpeeksi tukahduttaakseen korkeimman inflaation neljään vuosikymmeneen, mutta se uhkaa tukahduttaa kasvun, jos se menee liian pitkälle tai liian nopeasti. Fedin puheenjohtaja Jerome Powell on rauhoittanut sijoittajia sanomalla, että keskuspankki ei “harkinnut aktiivisesti” vielä suurempaa 0,75 prosenttiyksikön hyppyä seuraavassa kokouksessaan.

Energiakaupassa yhdysvaltalainen vertailuraakaöljy nousi New Yorkin tavarapörssin sähköisessä kaupankäynnissä 43 senttiä 110,20 dollariin tynnyriltä. Brent-raakaöljy, kansainvälisen kaupan öljyn hinnoittelun perusta, nousi 77 senttiä 113,16 dollariin tynnyriltä.

Valuuttakaupassa Yhdysvaltain dollari nousi 130,55 jenistä 130,98 Japanin jeniin. Euro maksoi 1,0510 dollaria 1,0545 dollarista.

Tekijänoikeus 2022 The Associated Press. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä materiaalia ei saa julkaista, lähettää, kirjoittaa uudelleen tai jakaa uudelleen.

.

Leave a Comment