Miksi kahdentyyppisten huippuyliopistojen saaminen palauttaa luottamuksen Yhdysvaltain korkeakoulutukseen?

Vuosikymmenten ajan on kiinnitetty suhteettoman paljon huomiota pieneen määrään Amerikan valikoivimpia korkeakouluja ja yliopistoja. Alle puolet yhdysvaltalaisista opiskelijoista käy Ivy Leaguen oppilaitoksessa. Näihin ja muihin eliitin instituutioihin kohdistuu kuitenkin lukemattomia uutisartikkeleita ja huomiota. Tämän viikon korkeampia uutisia hallitsi ilmoitus, että yksi maailman rikkaimmista yliopistoista rikastui juuri 1,1 miljardilla dollarilla. Mutta niin paljon kuin nämä eliitit voivat edelleen nauttia suuresta osasta “opiston” ajattelua, tulevaisuus on pitkälti uuden luokan eliittiyliopistojen käsissä – niiden, jotka ovat nopeimmin kasvavia ja opiskelijakeskeisimpiä oppilaitoksia. . Ja kahdentyyppisten huippuyliopistojen “kaksintaistelu-piano” -vaikutus tekee korkeakoulutuksesta parempaa kaikille.

Sellaisten instituutioiden kuin Western Governor’s Universityn (WGU), Southern New Hampshiren yliopiston (SNHU), Arizona State Universityn (ASU) ja kourallisen muiden kasvu on luonut uuden eliitin korkeakoulutukseen. He ovat eliittiä siinä, ketä he palvelevat, toisin kuin ketä he hylkäävät. Tämä on ollut ASU:n presidentin Michael Crow’n kuuluisa refreenti vuosia. Ja se on ajava periaate, joka on ajanut ASU:n nimeksi Amerikan innovatiivisimmaksi yliopistoksi 7 peräkkäisenä vuonna. Sekä WGU:ssa että SNHU:ssa on tällä hetkellä yli 135 000 opiskelijaa jokainen, mikä tekee niistä maan suurimmat yliopistot. WGU perustettiin vain 25 vuotta sitten ja SNHU (sen nykyinen verkkomuoto) lanseerattiin vain 27 vuotta sitten. Nykyisellä vuosittaisella valmistuneiden määrällä WGU:n alumnikunta ylittää Yhdysvaltain suurimman (Ohio State University) noin viidessä vuodessa – mikä tarkoittaa, että WGU tuottaa enemmän valmistuneita 30 vuodessa kuin Ohion osavaltiossa yli 150:ssä.

Aikana, jolloin tutkintoa hakevien ilmoittautuneiden määrä Yhdysvaltain korkeakoulutuksessa on laskenut yli vuosikymmenen ajan, näiden uusien huippuyliopistojen rooli on melko syvä. Esimerkiksi tuore analyysi osoittaa, että ilman vain kolmen oppilaitoksen (WGU, SNHU ja Liberty) kasvua yksityisten voittoa tavoittelemattomien yliopistojen ilmoittautumiset kansallisesti olisivat vähentyneet 1,1 % vuosien 2012 ja 2020 välillä 5,5 %:n sijaan. Kun Yhdysvallat pyrkii nostamaan korkeakoulujen valmistumisastetta – etenkin heikosti palveltujen opiskelijoiden osalta – “uudet eliittit” ovat tulevaisuuden malli. Tämä ei tietenkään tee “perinteisistä eliteistä” vanhentuneita. He nauttivat jatkossakin valtavasta hakijajoukosta ja näyttelevät johtavia rooleja, jotka kouluttavat joitakin maailman taitavimmista opiskelijoista – mutta olkaamme rehellisiä, enimmäkseen maailman taitavimpia, rikas opiskelijat (“Ivy Plus” -opistoissa enemmän opiskelijoita tulee tulonjaon ylimmästä 1 prosentista kuin alimmasta 50 prosentista).

Tulevan vuosikymmenen aikana tapahtuu huomattava vallansiirto. Uusilla eliiteillä on eniten vaikutusvaltaa korkeakoulutuksessa laajasti, myös itse perinteisessä eliteissä. Ja tämä tulee olemaan hyvästä syystä ja valtava mahdollisuus. Miksi uudet eliitit kasvavat eksponentiaalisesti aikana, jolloin muu korkeakoulutus on laskussa? Yksi yksinkertainen vastaus: pakkomielteinen keskittyminen opiskelijakeskeisyyteen. Uudet eliitit ovat instituutioita, jotka ovat työskennelleet ahkerasti ja hellittämättä ymmärtääkseen opiskelijoiden – ja erityisesti perinteisesti alipalvettujen – tarpeita. Uusi eliitti on keskittynyt saavutettavuuteen, kohtuuhintaisuuteen, joustavuuteen ja kaikenlaisten esteiden poistamiseen oppijan tieltä. Onko mikään yllätys, että WGU:n puheenjohtaja oli Amazonin entinen johtaja – ehkä maailman asiakaskeskeisin yritys? (Mutta älä huoli, myös vapaiden taiteiden taustalla on paljon toivoa; SNHU:n presidentti oli englantilainen professori.)

Miksei yliopisto voisi olla molemmat eliitti ja saatavilla – kuten olen väittänyt aiemmin? Miltä näyttäisi perinteinen miljoonan opiskelijan eliittiyliopisto? Voiko suuri mittakaava edistää myös hyvää laatua? Mitä tarkoittaa olla yliopistona todella opiskelijakeskeinen? Nämä ovat kysymykset, jotka herättävät johtokunnan keskusteluja eri puolilla maata – uuden eliitin esimerkin vetämänä. Aikana, jolloin luottamus korkeakoulutukseen on heikentynyt vuosia, uusi huippuyliopistojen luokka auttaa tuomaan kipeästi kaivattua uutta optimismia amerikkalaisten keskuudessa.

.

Leave a Comment