Redmondin uudelleenrakennuksessa Microsoft toivoo luopuvansa “kaikkitietävästä” kulttuurista ja kääntyvänsä “oppiakseen kaiken”

Kun Microsoft aloitti Redmondin kampuksen rakentamisen 1980-luvulla, se käytti kolmea asiaa houkutellakseen työntekijöitä: ilmaista virvoitusjuomaa, löyhää pukukoodia ja yksityisiä toimistoja.

Kun se laajeni, se asetti nämä toimistot etusijalle ja suunnitteli tähden muotoisia rakennuksia saadakseen mahdollisimman monta ikkunapaikkaa. Nyt, avoimen pohjaratkaisun aikakaudella, virvoitusjuomat ja varvastossupukukoodi ovat säilyneet, mutta toimistot muuttuvat.

“Kun tiimimme tulivat sisään ja ajattelivat yhteistyötyötiloja, meillä oli hyvin vähän tekemistä [the original buildings]”, sanoi Rob Towne, Microsoftin Puget Soundin alueen kiinteistöjohtaja. “Joten he päättivät repiä ne alas.”

Microsoft on kahdeksas vuosi lähes 10 vuotta kestäneestä hankkeesta, jonka aikana se purettiin 12 rakennusta luodakseen 17 uutta, sekä urheilukenttiä ja lämpöenergiakeskuksen, joka käyttää sen toimistoja maapallon lämmöllä.

Microsoft aloitti suunnittelun vuonna 2015 ja rakennusten purkamisen tammikuussa 2019. Nyt se valmistautuu avaamaan ensimmäiset uudet rakennukset vuonna 2023, jolloin yhdeksän kuukauden käyttöönotto alkaa.

Towne sanoi, että se oli monen miljardin dollarin projekti, mutta ei voinut paljastaa tarkkoja kustannuksia. Parhaimmillaan työmaalla työskentelee noin 3 000 rakennustyöntekijää.

“Haluamme luoda tilan, jossa ihmisiä todella rohkaistaan”, sanoi Allen Nichols, Puget Soundin alueen kehitysjohtaja. “Haluamme houkutella työntekijämme haluamaan tulla kampukselle, ymmärtämään kaikki erilaiset joustavat tavat työskennellä ja tehdä yhteistyötä tilassa ja houkutella ihmisiä todella mukaan.”

Microsoft avasi toimistonsa kokonaan uudelleen helmikuun lopussa hybridityömallilla.

Uusi rakennus sijaitsee 72 hehtaarin tontilla, joka on osa Microsoftin 520 hehtaarin kampusta. Mallia katsoessaan Towne sanoi, että “näet muutoksen yleissuunnittelutyössämme” siirtymässä esikaupunkikampukselta, jonka rakennukset ovat riittävän kaukana toisistaan, jotta niihin mahtuu vähintään kaksi autokaistaa, tiheään kaupunkiympäristöön, jota palvelevat kävelypolut.

Uudet rakennukset ovat vain neljä tai viisi kerrosta korkeat, mikä on osoitus yhtiön asuinnaapureista, Towne sanoi.

Rakennusprojekti sisältää jalankulkusillan, joka auttaa työntekijöitä ylittämään kampuksen, ulkona sijaitsevan aukion, johon mahtuu 5 000 ihmistä – jossa Microsoft aikoo isännöidä kaikkien käsien kokouksia tai juhlia harjoittelijoiden luokalle – ja maanalaisen pysäköintihallin. Autotalli varustetaan Wi-Fi-yhteydellä, jotta työntekijät voivat käyttää talossa kehitettyä sovellusta auttaakseen heitä löytämään paikan.

Kampuksella on myös kolme uutta urheilukenttää softballille, baseballille ja kriketille, jotka ovat toimitusjohtaja Satya Nadellan suosikki.

Kenttien alla sijaitsee noin 900 kaivoa, osa Microsoftin uutta lämpöenergiakeskusta, joka tuottaa sähköä kampuksen rakennuksiin käyttämällä näitä kaivoja, tunneleita ja varastosäiliöitä.

“Kestävä kehitys on nykyään vain pääsyn hinta, mutta meidän on keksittävä, miten se tehdään paremmin”, Towne sanoi.

Aivan kuten vesi liikkuu maan alla, Microsoft kääntyy myös tunneleihin auttaakseen toimituksia oikeaan rakennukseen. Maanalainen “takaisin” logistiikkakeskus sisältää 30 000 neliömetrin keittiön ja tunneliverkoston, joka ulottuu jokaiseen rakennukseen toimituksia varten.

Tällä hetkellä ihmiset auttavat kuljettamaan tavaroita verkoston kautta. Mutta Towne ja Nichols sanoivat, että yhtiöllä on tulevaisuudessa silmänsä itseohjautuvaan tekniikkaan prosessin tehostamiseksi.

Microsoftilla on noin 50 000 työntekijää Puget Soundin alueella, ja Microsoftin pinta-ala on 14 miljoonaa neliöjalkaa. Siinä on 120 rakennusta, joista 75 on omistettu toimistoille.

Redmondin kampus on “kaupunki itsessään”, sanoi Brian Collins, globaalien työpaikkapalvelujen johtaja.

Näissä toimistoissa oli aikoinaan neljä suunnitteluelementtiä: yksittäiset toimistot, käytävät, minikeittiöt ja konferenssitilat.

Nyt Microsoft suunnittelee “naapurustoja”, jotka ryhmittelevät työntekijöitä yhteen, jolloin jotkut voivat valita pysyvän paikan ja jotkut varata pöytätilaa tarpeen mukaan.

Microsoftin viisi viikkoa sitten avaamassa markkinointitiimin uudessa rakennuksessa on pelihuoneet, joissa toisessa kerroksessa Xboxe ja toisessa ilmakiekko, sekä useita rentoutumishuoneita, joista työntekijät voivat löytää rauhallisen työpaikan tai pimeän paikan. torkut.

Collins lainasi lauseen toimitusjohtaja Nadellalta ja sanoi, että suunnittelun muutos on siirtänyt Microsoftin “kaikkitietävästä” -kulttuurista, jossa tiimit työskentelivät erillään ja työtoverit eivät voineet hyötyä aivoriihistä tai muista keskusteluista, jotka he vain kuulivat. “Opi kaikki” -ajattelutapa.

Suunnitteluprosessin aikana Towne sanoi, että yksityisyyttä ja tilaa asettaneiden tähden muotoisista rakennuksista poistuminen herätti paljon tunteita. Ihmiset kysyivät, voisivatko he pelastaa yhden rakennuksen ja muistaa sen museona – tai ainakin pelastaa perustajan Bill Gatesin toimiston.

Mutta Microsoft on jo alkanut suunnitella seuraavan sukupolven työntekijöitä yrityksen innovaatiokeskuksen johtajan Scott Weiskopfin mukaan.

Weiskopf seisoo The Hivessa, joka on epätavallinen rakennus noin 5 kilometrin päässä Microsoftin Redmond-keskuksesta, jossa tutkijat suunnittelevat ja testaavat uusia toimistosuunnitelmia. Weiskopf sanoi, että hänen tiiminsä yrittää ymmärtää, kuinka ihmiset elävät ja työskentelevät tulevaisuudessa fyysisessä, digitaalisessa ja kulttuurisessa mielessä. .

“Joten se lapsi, joka on lukiossa, josta tulee työntekijämme, kun he tulevat tänne, miltä se näyttää täydelliseltä heistä?” Weiskopf sanoi. “Se on kiehtovaa, koska haluat luistella sinne, minne kiekko on menossa, mutta kukaan ei ole varma, minne kiekko menee.”

Microsoft Philanthropies takaa joitakin Seattle Timesin journalismiprojekteja.

Leave a Comment