Mitä “tulevaisuuden työ” tarkoittaa viidelle yritysjohtajalle

Tulevaisuuden työhön valmistautuvat johtajat keskittyvät usein dataan ja teknologiaan, jotka jo nyt ruokkivat tekoälyä ja algoritmeja, jotka muuttavat työpaikkaa.

Mutta ihmistyöntekijöiden ei pitäisi eksyä sekoitustilanteeseen. Taitavat johtajat antavat työntekijöilleen taidot, joita he tarvitsevat integroidakseen nämä uudet teknologiat olemassa oleviin työnkulkuihin.

Samaan aikaan johtajat ennakoivat, että COVID-19-pandemian aikana esiin tulleet haasteet ja mahdollisuudet, kuten etätyö, jatkuvat ja muuttuvat vakioiksi, vaikka sillä alueella on vielä paljon tehtävää.

“Olemme parin viime vuoden tärkeimmässä käännekohdassa”, sanoi Dannelle Appelhans, MBA ’11, biotech Rubius Therapeuticsin operatiivinen johtaja. “Vihdoin tuntuu siltä, ​​että meillä on polku siirtyä eteenpäin kohti uutta normaalia eli “tulevaisuuden työtämme”.

Täällä viisi MIT Sloan -alumnia Targetissa, Googlessa ja muissa yrityksissä johtotehtävissä kertovat, mitä tulevaisuuden työ heille merkitsee:

Menee kaikkiin dataan

Danielle Appelhans, MBA ’11, operatiivinen johtaja, Rubius Therapeutics

Monille yrityksille data tulee olemaan osa päivittäistä työtä ja kattavaa strategiaa, ellei se jo ole. Tämä pätee erityisesti Healr Solutions -yritykseen, joka käyttää dataa ratkaisujen luomiseen biolääkkeiden toimitusketjuille, sanoo Guadalupe Hayes-Mota, SB ’08, LGO ’16, yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja.

Hayes-Mota sanoi varmistavansa, että hänen työntekijänsä osaavat sujuvasti data-analytiikkaa ja käyttävät suuria tietojoukkoja.

“He ovat perillä tietojen kanssa työskentelystä, sen analysoinnista ja tiedon seurauksista”, hän sanoi.

Data on myös johtajien tasolla mielessä.

“Kun etenemme tulevaisuuteen, työ on voimakkaasti riippuvainen suuriin tietokokonaisuuksiin perustuvien päätösten tekemisestä”, Hayes-Mota sanoi. “Ja opin uusia tapoja analysoida laajaa dataa kertoakseni oivaltavia ja merkityksellisiä tarinoita yrityksen kasvun ja toiminnan kannalta.”

“Targetissa käytämme dataohjattuja työkaluja nopeamman ja tehokkaamman päätöksenteon tukemiseen”, sanoi Heath Holtz, LGO ’05, Targetin kenttätoimintojen johtaja, joka vastaa yrityksen myymälöiden täydentämisestä ja “suoraan -vieras”-täyttöverkoston toiminta.

“Tulevaisuuden tapa on käyttää näitä tietoja palvelun nopeuden ja laadun parantamiseen vastaamaan asiakkaiden odotuksia”, Holtz sanoi.

Tekoälyn integrointi työpaikalle

Teknologia, erityisesti tekoäly ja robotiikka, ovat etusijalla monille johtajille, jotka odottavat älykkäiden työkalujen tuovan huomattavaa tuottoa. Näiden teknologioiden integrointi työelämään tarjoaa ainutlaatuisia mahdollisuuksia ja haasteita, jotka vaihtelevat toimialoittain.

Isma Bennatia, MBA ’18, Amgenin T&K-strategian ja -toimintojen johtaja

Botit tarjoavat erityisen mahdollisuuden erittäin säännellyille aloille, kuten terveydenhuolto, joilla on kodifioitu toiminta, sanoi Isma Bennatia, MBA ’18, Amgenin T&K-strategian ja -toimintojen johtaja., biotekniikkayritys. Lääkärit ja muut korkeasti koulutetut työntekijät päätyvät suorittamaan vaadittuja hallinnollisia tehtäviä, jotka ovat toistuvia ja aikaa vieviä, mikä häiritsee heitä innovatiivisemmasta työstä.

“Botti voi tuoda nopean ratkaisun, mikä vähentää inhimillisten virheiden riskiä ja vapauttaa aikaa tutkijoille”, hän sanoi. “Tutkijat omaksuvat yleensä nopeasti botin integroinnin olemassa olevaan T&K-työnkulkuun.”

Amgen pohtii olemassa olevia taitoja ja selvittää, missä on puutteita, painottaen työntekijöiden osallistumista ratkaisuihin, Bennatia sanoi. Tähän sisältyy selittäminen, miksi muutoksia tehdään ja kuinka enemmän ja uusi teknologia hyödyttää työntekijöitä auttamalla heitä kehittämään uusia taitoja ja vapauttamaan aikaa.

“Ihmiset ovat huolissaan siitä, että heidät korvataan tekniikalla ja he menettävät työpaikkansa”, hän sanoi. “Tämä voidaan ratkaista nopeasti, kun ihmiset ymmärtävät, kuinka nämä työkalut auttavat heitä toimimaan paremmin ja tehokkaammin.”

Hayes-Mota myönsi, että teknologian inhimillinen puoli jätetään usein huomiotta.

”Kun puhumme työn tulevaisuudesta, keskitymme luomaan järjestelmiä ja teknologiaa, jotka tekevät työt puolestamme. Tietyssä mielessä valmistaudumme korvautumaan tekniikalla”, hän sanoi. ”Valitettavasti emme ole kiinnittäneet paljoa huomiota siihen, millaisia ​​töitä teemme. Meidän on investoitava aivoriihiin ja uusien roolejen kehittämiseen niille, jotka ovat syrjäyttäneet teknologian.

Etätiimien hallinta tekniikan avulla

Guadalupe Hayes-Mota, SB ’08, LGO ’16, Healr Solutionsin perustaja ja toimitusjohtaja

Yritysjohtajat sanoivat valmistautuvansa siihen, että etätyö on pitkän aikavälin trendi, joka vaikuttaa kaikkeen viestinnästä työntekijöiden säilyttämiseen. Tuoreen Pew Research Centerin tutkimuksen mukaan 60 % työntekijöistä, joilla on töitä, joita voidaan tehdä kotoa käsin, sanoo, että vaikka COVID-19-pandemia olisi ohi, he haluaisivat työskennellä kotoa käsin kaiken tai suurimman osan ajasta, jos heillä on valinta. Jotkut väittävät, että tulevaisuudessa etätyötä kutsutaan vain “työksi”.

“Henkilökohtaisesti työskentelen edelleen sen parissa, kuinka hyödyntää IT-työkaluja ja parhaita käytäntöjä osallistavan ympäristön luomiseksi erityisesti hybridityölle”, Appelhans sanoi. “Johtajana meidän on mielestäni oltava roolimalleja teknologian tehokkaassa käytössä ja näytettävä työntekijöillemme, kuinka he voivat hyödyntää sitä omaksi ja työnsä hyödyksi.”

Hayes-Mota sanoi, että Healr odottaa myös työntekijöiden käyttävän teknologiaa kommunikoimaan ja jakamaan tietoja sekä pitämään video- ja virtuaalikokouksista mukavampaa.

“Tällä hetkellä tiimini oppii jakamaan sähköisesti tietoa, jota muut näkevät ympäri maailmaa”, Hayes-Mota sanoi. ”Käytämme myös tietoliikennettä aivoriihimme ratkaisuissa jokapäiväisiin ongelmiin, joita kohtaamme liiketoiminnassa. Tämä tekee meistä paljon ketterämpiä ja pystymme reagoimaan äkillisiin markkinoiden muutoksiin.

Taitoihin keskittyminen ei voi korvata teknologiaa

Heath Holtz, LGO ’05, kenttätoimintojen johtaja, Target

Etä- ja hybridityö korostaa joitakin taitoja, joita teknologia ei voi korvata – kuten empatiaa, yhteistyötä ja viestintää.

“Akuutti haaste” lähitulevaisuudessa on saada työntekijöiltä parhaat puolet heidän hajaantuessaan maantieteellisesti, sanoi Wendy-Kay Logan, LGO ’11, Googlen liiketoimintastrategiajohtaja.

“Kuinka teemme reilua yhteistyötä kaikissa sijainneissa, koska aikavyöhykkeillä on joitain todellisia rajoituksia”, Logan sanoi. “Haluat tavata ihmisiä siellä, missä he ovat.”

Tämä tarkoittaa sitä, että tarkastellaan, kuinka kokoukset järjestetään – kenties kaikkien osallistujien kanssa yksittäisillä näytöillä, olivatpa he toimistossa tai etäyhteydessä, ja varmistaa, että henkilökohtaiset ja etänä olevat osallistujat voivat osallistua yhtälailla tuottavalla tavalla.

Logan sanoi, että hän keskittyy myös empatiaan, kun ihmiset työskentelevät eri aikavyöhykkeiltä ja erilaisilla teknologisilla infrastruktuureilla – mikä tekee esimerkiksi ihmisten kameroiden olevan pois päältä tai USA:ssa olevien ihmisten aloittavan työt aiemmin viikkoa, joten ihmiset Intiassa. ei tarvitse valvoa myöhään, ja päinvastoin.

Yhteys ja empatia ovat aina olleet tärkeitä Targetin tiimikulttuurille, joka keskittyy hoitoon ja yhteyteen, Holtz sanoi, ja kun tiimi on hajallaan ympäri maata, se on aina ollut mielessä.

“Mutta viime vuodet ovat antaneet meille mahdollisuuden rakentaa entistä enemmän rutiineja yhteydenpitoon ja yhteistyöhön, mikä on ensiarvoisen tärkeää edetessä”, hän sanoi.

Wendy-Kay Logan, LGO ’11, Googlen liiketoimintastrategiajohtaja

pitää kiinni lahjakkuudesta

Osaajien säilyttäminen on myös erittäin tärkeää maailmassa, jossa yksilöt voivat vaihtaa yritystä ja pysyä samassa paikassa.

“Odotan, että useimmille organisaatioille kulttuuri, työntekijöiden sitoutuminen ja säilyttäminen tulevat olemaan haastavia”, Appelhans sanoi.

”Mielestäni painopisteen tulee olla ihmissuhteiden ja merkityksellisten yhteyksien rakentamisessa. Koska työntekijöillä on nyt entistä enemmän omatoimisuutta, meidän on tunnustettava näiden suhteiden arvo ja meidän on harkittava aikaa, jonka omistamme heidän kehittämiseensa, mikä tapahtui orgaanisemmin, kun kaikki viettivät koko viikon omassa työssään. työpaikka.”

Ja ennen kaikkea, Bennatia sanoi, että yritysten tulisi hallita etätyön mukanaan tuomia burnout-riskejä.

“Kodin ja toimiston väliset rajat ovat hämärtyneet”, Bennatia sanoi. ”Kaikki ovat tavoitettavissa kellon ympäri. On vaikeampi katkaista. Meidän on mukautettava ja autettava henkilöstöä erottamaan ja hallitsemaan työ- ja kotielämän prioriteetit, varmistettava taukoja päivän aikana ja kannustettava lomapäiviä.

Geologisen sijainnin uudelleen miettiminen

Tulevaisuudessa on todennäköisesti uusia liiketoimintakeskuksia, kun yritykset harkitsevat uudelleen sijaintistrategioitaan vastauksena etätyöskentelyyn.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

“Meidän pitäisi mennä sinne, missä lahjakkuus on”, Logan sanoi ja huomautti, että Google on julkisesti ilmoittanut kasvattavansa jalanjälkeään Atlantassa, New Yorkissa ja Chicagossa, joissa on monipuolisempi kykyjen joukko kuin Piilaaksossa. Tämä auttaa Googlea houkuttelemaan kykyjä, jotka ovat yleensä aliedustettuina teknologiakeskuksissa, hän sanoi. “Haluamme hyödyntää monipuolisia näkökulmia ja meillä on monipuolinen työvoima, jotta voimme rakentaa tuotteita laajemmalle käyttäjäjoukolle.”

Perinteisistä teknologiakeskuksista puuttuu yleensä mustien ja latinalaisten kykyjä, ja “et voi luottaa monimuotoisuuden maahantuontiin, koska kyse ei ole vain siitä, kuinka monta mustaa työntekijää voidaan vakuuttaa muuttavansa lähelle yrityksen pääkonttoria, koska elämä ei ole vain töihin”, hän sanoi. “Jos heti kun astut pois työstäsi, et näe ketään muuta, jolla on sama kokemus, se ei toimi.”

Tämä tarkoittaa suurten teknologiakeskusten uudelleenarviointia.

“Se osoittaa, ettei ole vain yhtä paikkaa, jossa innovaatio tapahtuu ja missä seuraava iso tekoälyyritys, seuraava iso yksisarvinen tulee olemaan”, Logan sanoi. “Kyse on joustavasta ja harkitusta olemisesta, siitä, kuinka asennoit itsesi lahjakkuuden kannalta, koska se on tärkein voimavara.”

Lue seuraava: Miksi hajautettu johtajuus on johdon tulevaisuus

Leave a Comment