Koulutus on tärkeää: Del Marin rehtorin ampuminen sytyttää tulimyrskyn

Jos rehtorien paraatin tarkoituksena oli herättää myötätuntoa Del Mar Unionin koulupiirin superintendentille Holly McClurgille heidän orkestroidulla esityksellään, se kostautui näyttävästi.

Huhtikuun 27. päivänä pidetyssä koulun hallituksen kokouksessa julkisissa kommenteissa seitsemän kahdeksasta DMUSD:n rehtorista (Del Mar Heights Schooliin juuri nimitetty uusi rehtori ei puhunut) puhjeni McClurgin yhteistyöhön perustuvasta lähestymistavasta, jota kritisoitiin viime kuun hallituksen kokouksessa. autokraattinen, ylhäältä alaspäin suuntautuva johtamistyyli.

Jokainen rehtori puhui samalla tavalla McClurgin osallistavasta tyylistä ja kehui häntä hänen halukkuudestaan ​​pohtia erilaisia ​​näkökulmia.

Sen sijaan se, mitä he tekivät, osoittivat juuri päinvastaista, että opettajia ei tunnusteta ammattilaisiksi ja heidät jätetään huomiotta. Rehtorit ovat joko tietämättömiä tai tietoisesti hylkäävät opettajan huolenaiheet.

Vanhempi Chelsea Ziskin sanoi sen parhaiten julkisessa kommentissa. “Rehtoreiden kommentit osoittavat vain, kuinka täysin heillä ei ole yhteyttä koulujensa opettajien ilmapiiriin”, hän sanoi.

Kun yksi toisensa jälkeen ilmaisivat ihailunsa McClurgia kohtaan, rehtorien puheista tuli noloa. On selvää, että he tietävät, kuka allekirjoittaa heidän palkkansa.

Jokaisen rehtorin puheen jälkeen huoneessa vallitsi kuurouttava hiljaisuus. Vertaa sitä voimakkaisiin suosionosoituksiin ja hurrauksiin, jotka puhkesivat, kun puhujat kritisoivat McClurgia ja hänen henkilökuntaansa.

Ehkä voimakkaimmat suosionosoitukset seurasivat Del Mar Heightsin entisen johtajan Jason Soileaun puhetta huhtikuun hallituksen kokouksessa, jonka äkillinen lähtö maaliskuussa oli katalysaattori valitusten ilmaisulle.

Soileau esitti versionsa tapahtuneesta viitaten McClurgin hänelle lähettämään arvostelukirjeeseen, joka oli kirjoitettu 31. heinäkuuta 2021.

“Saavutukset, jotka olette tehneet Del Mar Heights Schoolin rehtorina lukuvuonna 2020-2021, ovat olleet erinomaisia!” McClurg kirjoitti. “Johtajuutesi johti luottamuksen ja varmuuden tunteeseen koko yhteisössäsi tänä ainutlaatuisena vuonna.”

McClurgin kirje, kaksi yksittäistä sivua hehkuvia kehuja Soileaun suoritukselle, puhui hänen positiivisesta näkemyksestään, “valtavasta sydämestään” ja vaikutuksesta koulukulttuuriin.

“Olette meidän roolimme auttaa pieniä lapsia kehittymään ystävällisiksi ja myötätuntoisiksi yksilöiksi”, hän kirjoitti.

Ylistys jatkuu ja päättyy: “Tämä kulunut vuosi loisti valokeilassa positiivista ja optimistista johtajuuttasi… Vaikutitte lasten ja aikuisten elämään tavalla, joka kestää koko elämän.”

Mutta helmikuussa 2022 DMUSD:n apulaishenkilöstöpäällikkö Ryan Stanley kertoi Soileaulle, että hän ei enää ole Heightsin rehtori vuoden lopussa ja että hän voisi joko erota tai määrätä opettamaan luokkahuoneessa.

Soileau katsoi, että alentuminen sen jälkeen, kun hän oli ollut rehtorina niin pitkään, ei ollut varteenotettava vaihtoehto, joten hän joutui eroamaan.

“Ei koskaan kirjoitettu mitään riittämättömästä suorituskyvystä”, Soileau sanoi. Kun hän tapasi McClurgin, hän sanoi vain, että hän sanoi hänelle, että “hän tarvitsi oikeat ihmiset oikeassa paikassa oikeaan aikaan”.

Urakasvattaja

Soileau oli motivoitunut puhumaan, jotta kukaan ei luullut lähtevänsä omasta tahdostaan.

“Kun luin lehdestä, että ‘Jason päätti lähteä’, en voinut olla hiljaa tietäen, että yksi oppilaistani lukisi sen ja ajatteli, että nousin ylös ja lähdin”, hän sanoi. “Lähtöhetki oli minun, mutta valinta ei ollut.”

Koko lainaus oli 14. huhtikuuta Education Matters -sarakkeesta, jossa luki: “McClurg sanoi, että Soileauta ei erotettu, vaan hän päätti erota.”

Kun hän lopetti puhumisen, kovat aplodit välittivät huudot “Rakastamme sinua, Jason” ja “Haluamme sinut takaisin”.

Vanhempi Clayton Sheffrey sanoi: “Tarvitsemme todellisia vastauksia siihen, miksi rehtori Soileau erosi.”

Heightsin vanhempi Nick Oesch kertoi hallitukselle ja McClurgille, että oli “valtava virhearvio olettaa, että vanhemmat hyväksyisivät selityksen, joka oli parhaimmillaankin järjetön… Se näyttää olevan osa laajempaa mallia.”

Heightsin entinen vanhempi Kimberly Jackson sanoi olevansa paikalla tukemassa Soileauta ja opettajia.

“Haluamme avoimuutta sen suhteen, miksi Jason Soileaun sopimusta ei uusittu”, hän sanoi. “Hän oli parasta mitä tapahtui rakkaan rouvamme jälkeen. Wardlow jäi eläkkeelle. Lapset, vanhemmat ja henkilökunta rakastivat Jasonia.”

Heightsin veteraani lastentarhanopettaja Gina Vargus kutsui Soileauta urakasvattajaksi.

“Hän on älykäs, ystävällinen ja omistautunut”, hän sanoi. ”Hän rakasti Heightsin lapsia, perheitä ja opettajia. Viihdyimme vaikeimmissa tilanteissa hänen kanssaan ruorissa ja sitten yhtäkkiä hän oli poissa. Häntä pidettiin “ei sopivana”.

“Heightsin opettajat eivät ole kunnossa. Olemme toivottaneet tervetulleeksi uuden rehtorimme. Autamme häntä kaikin mahdollisin tavoin. Annamme edelleen kaikkemme rakastamillemme opiskelijoille ja perheille, jotka luottavat meihin.

“Mutta meille on jäänyt reikä sydämeemme ja tieto siitä, että ihmiset ovat turhia.”

Soileau, nyt Chula Vistan Camarenan peruskoulun rehtori, kertoi minulle viime kuussa, että hän puhui lakimiehen kanssa siitä, kuinka edetä.

Ei hyvä istuvuus

“Se, mikä alkoi Jasonin oikeudenmukaisuudesta, on muuttunut niin paljon suuremmaksi”, Ziskin sanoi viitaten vuosien ajan levittäneisiin valituksiin opettajilta piirin laajuisesti.

“Et sovi” näyttää olevan monille irtisanotuille DMUSD-henkilöstölle käytetty yleislause.

Vuodet 2015–2020 alueella taideasiantuntijana työskennellyt Summer Wyman kertoi saaneensa vuonna 2020 yllättäen tiedon, että hänen sopimustaan ​​ei uusita.

Wyman, joka ei voinut osallistua huhtikuun hallituksen kokoukseen, luki puheensa Del Mar Heightsin liikunnanopettaja Ian Phillipillä.

“He ilmoittivat minulle, etten ole enää kunnossa” [despite] lukuvuoteen 2020 asti [when] Minulla ei ollut muuta kuin positiivisia arvosteluja tiedostossani”, Wyman kirjoitti. “Minulla ei ole koskaan ollut merkkejä siitä, että tekisin muuta kuin esimerkillistä työtä.”

Määräaikaisella työsopimuksella työskentelevät opettajat, kuten monet “rikastusasiantuntijat” ovat, voidaan irtisanoa halutessaan. Siitä huolimatta Wyman sanoi, että se oli luvaton irtisanominen, ja päätti kertoa tarinansa tukeakseen muita DMUSD:n henkilöstön jäseniä, jotka ovat kärsineet samanlaisen kohtalon.

“Olen sittemmin päässyt yli syvästä henkilökohtaisesta ja ammatillisesta vahingosta, jonka minulle aiheutti laiton irtisanominen”, hän kirjoitti.

“Jaan kokemukseni, koska se näyttää vahvistavan käyttäytymismallia [and] koska se voi auttaa saamaan aikaan myönteistä muutosta, joka hyödyttää opettajia, opiskelijoita ja Del Mar Unionin yhteisöä.”

Äänien tyhjiö

Suurin osa huhtikuun hallituksen kokouksen puhujista, seitsemän rehtorin lisäksi, puhui tarpeesta saada lisää auringonpaistetta piirin rekrytointi- ja irtisanomiskäytäntöjen sisäisiin toimiin ja sen kielteisistä vaikutuksista yhteisöön.

Marium Mizal, puhe- ja kielipatologi DMUSD:n varhaislapsuuden kehityskeskuksesta, sanoi: ”Meillä on verenvuotoa toivossa. [and] olemme kriittisessä pisteessä. Mitään ei keksitä äänten tyhjiössä.”

Kevin Cunha, Del Mar California Teachers Associationin puheenjohtaja, pyysi, että seuraavan hallituksen kokouksen esityslistalle lisätään “keskusteltaessa tavoista kerätä aitoa, rehellistä ja pätevää palautetta, joka voi auttaa ohjaamaan seuraavia askeleitasi”.

Cunha puolusti avointa keskustelua ja opettajien tyytyväisyystason arviointia, ja hän sanoi, että opettajat “rakastavat opiskelijoitamme, koulujamme ja yhteisöämme. … Haluamme tehdä siitä yhtä kauniin sisältä kuin ulkoa.”

DMUSD-opettajaliiton vuoden 2019 ilmastotutkimus osoitti opettajien laajaa tyytymättömyyttä ylimpään hallintoon, koska se ei kunnioittanut opettajia ja sulkenut heidät pois keskeisistä päätöksentekoprosesseista, mutta kyselyn tuloksena ei tapahtunut juurikaan muutosta.

Useat vanhemmat ja puhujat pyysivät muodollista riippumatonta arviointia, mutta hallinto ei ole toistaiseksi sitoutunut tekemään kyselyä, joka voisi kuvastaa huonosti piirin ilmastoa.

Carmel Del Mar -koulun veteraaniopettaja David Skinner sanoi: “Olen niin kiitollinen vanhemmista, jotka ovat valmiita puhumaan opettajiensa puolesta. Se merkitsee paljon.”

“Olemme kiitollisia tuestanne”, Cunha sanoi vanhemmista. ”Olemme yrittäneet monella tapaa tulla kuulluiksi. Arvostamme, että kuuntelet.”

Monet puhujat käsittelivät piirin riittämätöntä tukea erityisopetuksen opiskelijoille ja lukuisia erityisopetusosaston ongelmia.

Nämä huolenaiheet menevät päällekkäin laajemman piirin laajuisen tyytymättömyyden kanssa, mutta ne sisältävät paljon laajemman joukon ongelmia. Jotkut ovat kuvanneet sitä erityisopetusosaston romahtamiseksi.

Yleinen strategia tulipalossa oleville koulupiireille on vain odottaa sitä ja toivoa, että kaikki räjähtää lopulta ohi. Tämä yleensä toimii.

Mutta jokin kertoo minulle, että Del Marin vanhempien ja opettajien päättäväisyys, jotka kieltäytyvät olemasta vaiti, ei hajoa nopeasti tai helposti.

Mielipidekolumnisti ja koulutuskirjoittaja Marsha Sutton on tavoitettavissa osoitteesta suttonmarsha@gmail.com.

Marsha Sutton on kolumnisti ja esittää mielipiteensä. Jos olet eri mieltä tai samaa mieltä hänen mielipiteensä kanssa, haluaisimme kuulla sinusta. Lähetä kommenttisi sähköpostitse osoitteeseen editor@delmartimes.net.

Kolumni: Yhdistää raportoinnin, tarinankerronta ja kommentointi tehdäkseen pointin. Toisin kuin toimittajat, kolumnistit saavat esittää mielipiteensä. Union-Tribune Community Pressin kolumnistit tunnistetaan selvästi erottaakseen heidät uutistoimittajista.

Leave a Comment