Hanki kulttuurisi täältä: Viisi kokemusta toukokuussa 2022: Kulttuuri: Hymyile kohteliaasti

Kouluvuosi on loppumassa, lämpimät päivät yleistyvät, ja vallanpitäjät hakevat järjestelmällisesti oikeuksiamme päivä päivältä. Ja sen myötä tässä on tarjoukseni CU-kulttuuriin kaivautumiseen tässä kuussa.

Etsi tapoja tukea lisääntymisoikeutta

Minun on todella vaikea ajatella muita asioita tällä viikolla, sillä tuhoisat, vaikkakaan eivät järkyttävät uutiset vuotaneesta korkeimman oikeuden lausuntoluonnoksesta, joka hävitti Roe v. Wade hallitsee aivojani. Sen pitäisi hallita kaikkia aivojamme. Olemme onnekkaita, että elämme valtiossa, joka puolustaa lisääntymisoikeutta riippumatta siitä, mitä korkein oikeus päättää (äänestä nuo ihmiset kuka jatkaa niin), mutta kuten olemme oppineet, mikään ei ole pyhää. Lisäksi vaikka Illinoisissa on vähän aborttia koskevia rajoituksia, se ei tarkoita, että se on helposti saatavilla kaikkialla osavaltiossa. Viime vuonna tutkimme, millaisia ​​käyttöoikeuksia meillä on CU:ssa, eikä se ole hienoa. Voit saada lääketieteellisen abortin 11 viikkoon asti, mutta kirurgisia vaihtoehtoja ei ole. Lähin paikka kirurgisen abortin tekemiseen on Springfield. Tämän lisäksi useimmat abortin tarjoajat ovat keskittyneet Chicagon alueelle. Ei hyvä. Varsinkin kun Planned Parenthood of Illinois odottaa 20 000–30 000 potilaan tulon vuodessa, jos Illinoisista tulee “turvasatama” abortin hoidolle. Planned Parenthood of Illinois yrittää kerätä lisää rahoitusta voidakseen lisätä uusia tiloja ja lääketieteellisiä aborttivaihtoehtoja. Jos olet halukas lahjoittamaan tai tukemaan heitä vapaaehtoistyön tai aktivismin kautta, tutustu heidän verkkosivustoonsa. Midwest Access Coalition auttaa ihmisiä, jotka matkustavat Keskilännen alueella tai siellä, saamaan abortin.

Kuva: Alyssa Buckley.

Toast Taylor Street

Kolme suosikkiasioistani kesällä ovat elävän musiikin kuuntelu ulkona, juominen ja ruokailu ulkona sekä shoppailu ulkona. Toast To Taylor Street yhdistää kaikki nämä asiat yksi tapahtuma, ja tällä kertaa se tapahtuu kunkin kuukauden ensimmäisenä lauantaina toukokuusta lokakuuhun! Äskettäin nimetty Toast to Taylor Street Downtown Block Party Series on ulkotori ja musiikkifestivaali, jotka on yhdistetty yhdeksi, juhlistaen kaikkea, mitä Downtown Champaignilla on tarjota. Ensimmäinen erä on 7. toukokuuta klo 14-20. Sää näyttää olevan täydellinen, joten suuntaa keskustaan, tee ostoksia, nauti syömistä ja juomista jollakin alueen monista patioista ja kuuntele mahtavia paikallisia bändejä. Etkö pääse tässä kuussa? Sinulla on vielä viisi mahdollisuutta.

Kuva Facebook-tapahtuman sivulta.

Opi poraamaan

Tiesitkö, että näiden osien ympärillä on kaikenlaisia ​​alkuperäisiä kasveja, joita voit turvallisesti syödä? Jos haluat saada tietoa rehukasveista, joko uteliaisuudesta tai metsässä selviytymisestä, Delight Flower Farm voi auttaa. Ok, joten he eivät todellakaan väitä voivansa auttaa sinua selviytymään Illinoisin erämaissa, mutta saat varmasti mielenkiintoista tietoa. Opit, mitä syötäviä rikkaruohoja ja alkuperäisiä ravintokasveja siellä on, ja kuinka voit sisällyttää nämä luonnontuotteet turvallisesti ruoanlaittoon ja syömiseen. Esityksen jälkeen saat käytännön harjoittelua. Työpaja on 14.5. klo 13-14.30 ja se maksaa 25 dollaria. Ilmoittaudu Delight Flower Farmiin verkkosivusto.

Kuva Illinois Athleticsin verkkosivuilta.

katsella tennistä

Illinoisin yliopisto isännöi NCAA:n miesten ja naisten tenniksen mestaruuskilpailut 19.-28. toukokuuta, mikä on melko mahtavaa. Viikon ensimmäinen osa, 19.-22. toukokuuta, on joukkuemestaruus, ja loput päivämäärät on omistettu yksittäisille sarjapeleille. Liput vaihtelevat 108 dollarin kaikkien istuntojen lipuista 58 dollariin joko kaikkiin joukkue- tai yksittäisiin sessioihin ja 17 dollariin tietylle otteluryhmälle (esim. miesten puolivälierät, naisten finaalit jne.). Tennis on hieno peli katsottavaksi. Tämä on mahdollisuus nähdä se livenä ja henkilökohtaisesti. Se on dramaattinen, nopeatempoinen, ja tässä ympäristössä pääset näkemään parhaiden yliopistopelaajien parhaat puolet. Illinoisin Olivier Stuart pelaa miesten kaksinpeliturnauksessa.

Kuva Julie McClure.

Mene katsomaan pioneja

Odotamme Sakuran kukintaa Japan Housessa huhtikuussa, toukokuussa katsomme pioneja Allertonissa. Heidän kuuluisa pionipuutarhansa kukkii pian, ja se on pakko nähdä. Sakuran tavoin pionin kukinnot ovat ohikiitäviä. Kun ne alkavat kukkia, sinun on suljettava vetoketju siellä nähdäksesi vilauksen. Mene muutaman kerran, koska ne kukkivat vaiheittain. Heillä on myös hauskoja nimiä, kuten Cheddar Surprise, Fairy’s Petticoat, Auntie Sherry ja Kansas Spiffy. Allertonilla on puutarhan vihkiminen 26. toukokuuta klo 17.30, jos haluat seurustella ja nauttia juomia ja välipaloja kukkien kanssa.

Huippukuva Wikipedia Commonsista.

Leave a Comment