Liiketoiminta kukoistaa sosiaalisen median strategioiden ansiosta – The Daily Free Press

NM Incite raportoi vuonna 2012, että yli 70 % niistä, jotka kokevat myönteistä palautetta brändistä sosiaalisessa mediassa, suosittelee todennäköisesti kyseistä yritystä muille ihmisille. Nykyään sosiaalinen media on edelleen tehokas markkinoinnin työkalu.

Olen varma, että perustajat eivät näitä alustaja luotaessa osanneet ennakoida sen tulevaa roolia yrittäjyydessä. Siitä huolimatta se on osoittautunut sosiaalisen median positiiviseksi piirteeksi. Pienet yritykset voivat kasvaa ja menestyä saatuaan huomiota, rakentaa uskottavuutta ja osoittaa persoonallisuutensa verkossa.

Samaan aikaan nämä sovellukset ovat kaikkien älypuhelimen käytettävissä. Tällä tavalla riippumatta siitä, missä olet prosessissa, pelkkä puhelin antaa sinulle mahdollisuuden laajentaa liiketoimintaasi. Itse olen löytänyt sosiaalisesta mediasta ainutlaatuisia kauppoja, joita seuraan ja joista ostan, kun jokin pistää silmään.

On totta, että liikenne on olennainen osa menestystä, mutta sitä voidaan luoda useilla tavoilla valitsemassasi sovelluksessa. Yrittäjät voivat panostaa esimerkiksi syötteissä näkyviin mainoksiin, jotka ovat osoittautuneet erityisen menestyneiksi vertaisarvioidussa tutkimuksessa. Sisällöstä riippuen nämä mainokset voivat hyvinkin johtaa uudelle asiakkaalle. Tärkeää on myös se, mitä yritysten omistajat julkaisevat. Se voi havainnollistaa tuotteesi arvoa kilpailua vastaan ​​sekä yrityksesi erityisosaamista alalla.

Smaran Ramidi / DFP:n henkilökunta


Lähettäminen ei kuitenkaan ole ainoa osa, johon yritysten omistajien tulisi keskittyä. Itse asiassa asiakkaiden kanssa vuorovaikutus on osoittautunut tehokkaaksi sosiaalisen median markkinointistrategiaksi. Se auttaa käyttäjiä näkemään inhimillisen näkökulman näytön läpi ja edistämään ihmissuhteita.

Toinen hyödyllinen tapa on tehdä yhteistyötä vaikuttajien kanssa, jotka voivat käyttää alustaansa eduksesi. Mukautettujen alennuskoodien tarjoaminen promoottorien kautta houkuttelee käyttäjiä aina tutustumaan pienyritykseen.

Sosiaalinen media voi antaa käyttäjille mahdollisuuden luoda henkilökohtaisen brändin. Esimerkiksi vaikuttajat toimivat jollain tavalla kuin yritys. Kaikki lähtee luomaan yhteyksiä seuraajiisi. Monilla vaikuttajilla on uskollinen fanikunta, joka pitää heistä ylhäällä heidän auktoriteettinsa ja persoonallisuutensa vuoksi.

Charli D’Amelio on TikTokin seuratuin vaikuttaja, jolla on yli 140 miljoonaa seuraajaa. Miten se tapahtui? Vastaus on brändäys. Johdonmukainen pitäytyminen siinä, missä hän on hyvä – tanssiminen – ja liikkeiden tekeminen nimensä julkistamiseksi, ovat molemmat vaikuttavia tekijöitä. Nykyään hän näyttelee televisio-ohjelmassa ja loi vaatelinjan. Kuten muutkin vaikuttajat, hän on inspiraation lähteenä seuraajilleen, joka koostuu suurelta osin nuoremmasta sukupolvesta.

Olitpa D’Amelio tai vain tavallinen Joe, joka yrittää navigoida monimutkaisessa liikemaailmassa, sosiaalinen media voi auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi. Et ehkä näe näitä alustoja välittömän, aikaa vievän viihteen lisäksi, mutta niiden ulottuvuus on kiistaton.

Minusta on yksinkertaisesti turhaa olla käyttämättä tilaisuutta, jonka sosiaalinen media antaa yrityksille kommunikoida suuremman yleisön kanssa ja havainnollistaa, kuinka heidän brändinsä heijastaa niitä. Sosiaalinen media voi olla myrkyllistä – tai se voi avata lukemattomia ovia työsi hedelmille.

Leave a Comment