Kulttuurihäiriön taktiikka

Jos kulttuurin häirintä on jotain, kirjoita Mark Dery esipuheeseen Culture Jamming: Aktivismi ja kulttuurisen vastarinnan taidese on “unelma saada takaisin omatuntomme kansalaisina kulttuurissa, joka vaatii meitä vähentämään kuluttajina – mainoskielellä suulliset lompakot”.

Termi voidaan määritellä negatiiviseksi, kuten kaupallisten viestien estämiseksi, tai sitä voidaan verrata musiikilliseen jam-sessioon, kokeiluun kulttuurisissa muodoissa, ja siitä tulee jotain luovampaa ja rakentavampaa, “hakee taidokkaasti keksiä uusia visioita tulevaisuus”, Marilyn DeLaure ja Moritz Fink kertovat johdannossaan samaan kirjaan.

Reverend Billy ja The Church of Stop Shopping näkevät roolinsa valaisijoina, jotka auttavat ihmisiä saamaan takaisin tunteen itsestään.

He ovat tehneet tätä yli 20 vuoden ajan Savitri D:n johdolla Billy Talenin saarnojen ja kuoron intohimoisen esiintymisen kautta.

Pelaajat

Osana toimiaan Bayeriä/Monsantoa vastaan ​​he täyttivät Environmental Protection Agencyn kuulemistilaisuuden gospel-tyylisellä musiikilla laulaen “Monsanto on paholainen, ei glyfosaatteja”, ja he marssivat glyfosaattikemian tehtaaseen.

He ovat “manattaneet” Starbucksissa ja tanssineet New Yorkin kaduilla Mikki Hiiri ristissä. – Suuri osa työstämme on vain asioiden näyttämistä. Juokseminen jättiläismäisen neonnuolen kanssa ja osoittaa jotain, se on etujoukkoasento. Se on täällä, kriisi on täällä”, Savitri D sanoi Resurgence & Ecologist.

Vaikka työ ryhmien kuten BP vai ei BP? keskittyy paljon lehdistölle ja sosiaaliseen mediaan häiritäkseen yritysviestinnän yksisuuntaista kulkua, pastori Billyllä ja Stop Shopping Choirilla on eri tavoite.

“Missiomme on tuoda villiä julkista tilaa ja avata julkista tilaa erilaiselle käyttäytymiselle”, Savitri D sanoo. Tämä näkyy tavassa, jolla he ovat vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa kadulla, laulaen ja tanssien. Monet sivulliset kääntyvät katsomaan: jotkut näyttävät järkyttyneiltä tai kääntyvät pois, jotkut nauravat ja toiset jopa liittyvät mukaan.

”Katu on ladattu tila, koska siellä on pelaajia, joita et voi hallita, ja paineita, joita et voi ennakoida”, Savitri D sanoo. ”Poliisi, esimerkiksi näyttelemällä heitä. Kadulla on tuntematon hyvin voimakkaalla tavalla.”

Mainokset

Tämän “villiyden” on tultava sisältä, Billy jatkaa. “Villiuden täytyy syntyä kutsusta villiin, joka tanssii villillisuuden kanssa, muuttuu villiksi. Ja antakoot esimerkiksi Bayerin/Monsanton hyökkäykset villiä vastaan ​​olla ulkopuolisia ja tavata heidät villiyydestä, jotta sinulla on voimaa.”

Aikana, jolloin on aivan liian helppoa joutua joutumaan viimeisimpien maailmanlaajuisten uutisten rullaamiseen, huumori on erittäin tervetullutta.

Olipa kyseessä mainostaulujen mainostaminen ja sanan levittäminen sosiaalisessa mediassa tai flashmobin ja luovien toimien avulla kadulla, tämän kuluttajaviestinnän häirintä on valtava helpotus.

Se antaa meille tilaa astua tavaraksi muodostuneen todellisuutemme ulkopuolelle ja nähdä se sellaisena kuin se todella on. Myös taiteen öljysponsoroinnin vastaisen kampanjan onnistumiset osoittavat, että se toimii.

Savitri D ja Billy Talen vievät tämän rauhanomaisen protestin askeleen pidemmälle kutsumalla meidät katsomaan pois mainoksista ja tapaamaan toisiamme.

Tämä kirjoittaja

Marianne Brown on toimittaja Resurgence & Ecologist. Tämä artikkeli ilmestyi ensimmäisen kerran Resurgence & Ecologist lehti, nyt ulos.

Leave a Comment