Tuomari kieltää väliaikaisesti Tim Shaw’n hänen Orange Countyn opetuslautakunnan paikalta – Orange County Register

La Habrassa asuva Tim Shaw on tilapäisesti kielletty toimimasta Orange Countyn opetuslautakunnan jäsenenä myöhään perjantaina tehdyn tuomioistuimen päätöksen johdosta.

Orange Countyn korkeimman oikeuden tuomari Martha Gooding myönsi väliaikaisen lähestymiskiellon, joka kieltää Shaw’ta – joka on toiminut hallituksessa vuodesta 2020 paitsi seitsemän viikkoa viime vuonna – “palvelemmasta tai toimimasta millään tavalla Orange Countyn opetuslautakunnan jäsenenä. ”

La Habrassa asuva Michael Sean Wright haastoi Shawin oikeuteen aiemmin tässä kuussa väittäen, että Shaw nimitettiin laittomasti opetushallitukseen viime joulukuussa. Tuomiossaan tuomari kirjoitti, että Wrightin väite, jonka mukaan Shaw’n nimittäminen rikkoi osavaltion lakia, “osoitti vahvan onnistumisen todennäköisyyden”.

“Tämä tarkoittaa sitä, että (Shaw) ei voi istua yleisön edessä ja sanoa olevansa koulutuslautakunnan jäsen. Hän ei voi äänestää opetuslautakunnan jäsenenä”, sanoi Wrightia edustava asianajaja Lee Fink.

“Yleisö tietää nyt, että hän on palvellut laittomasti”, Fink sanoi perjantai-iltana.

Shaw on aiemmin sanonut, että häntä vastaan ​​nostetut oikeustoimet ovat poliittisia motiiveja.

Perjantai-iltana sähköpostilla lähetetyssä lausunnossa Shaw kirjoitti: “Kuten otsikko antaa ymmärtää, tämä on “väliaikainen” tilaus. Kysymys siitä, kuka edustaa 4. piirin asukkaita Orange Countyn opetushallituksessa lähivuosina, päätetään äänestäjien toimesta viiden viikon kuluttua.

Äänestäjät valitsivat minut aiemmin tähän virkaan, ja odotan innolla, että pääsen juhlimaan uudelleenvalintaani 7. kesäkuuta ja lopettamaan tämän poliittisesti motivoidun oikeudenkäynnin.”

Shaw, joka työskentelee kiinteistöalalla ja opettaa valtiotiedettä Rio Hondo Collegessa, valittiin ensimmäisen kerran lääninlaajuiseen opetushallitukseen vuonna 2020. Hän oli toiminut La Habran kaupunginvaltuuston jäsenenä vuodesta 2008. 1. marraskuuta edessään mahdollinen oikeudenkäynti konfliktista. – Koska hän toimi samanaikaisesti molemmissa valituissa elimissä, Shaw erosi hallituksen tehtävästään. Joulukuun 21. päivänä hän erosi La Habran kaupunginvaltuuston jäsenyydestä ja koulun johtokunta nimitti hänet uudelleen entiselle paikalleen edunvalvojaksi äänin 3-1, mikä päihitti kuusi muuta työpaikkaa hakenutta ehdokasta.

Oikeusjutussa ja Kalifornian oikeusministeri Rob Bontalle tehdyssä aikaisemmassa valituksessa Wright väitti, että Shaw’n nimittäminen rikkoi hallituksen lakia 1752, joka kieltää valittua ryhmää nimittämästä jotakuta avoimeen virkaan “kautena, jolle hänet valittiin tai nimitetty.”

Nyt Shaw on yksi neljästä ehdokkaasta, jotka ovat ehdokkaat 7. kesäkuuta pidetyissä vaaleissa edustamaan samaa hallintoalueen neljän piiriä, johon kuuluvat Buena Park, Fullerton, La Habra, Placentia ja osia Anaheimista.

Seuraava oikeudenkäyntipäivä on 16. toukokuuta.

Sillä välin Fink sanoi, että toinen Wrightin Orange Countyn opetuslautakuntaa vastaan ​​nostama tapaus, joka myös väittää sen nimittäneen Shaw’n laittomasti, on vireillä.

Shaw on yksi viidestä valitusta edustajasta Opetushallitukseen, jolla on lopullinen hyväksyntä opetusministeriön budjetista ja joka toimii valituslautakuntana opiskelijoiden piirien välisissä siirroissa ja karkotuksissa. Hallituksella on myös sananvaltaa uusien peruskoulujen perustamisessa Orange Countyssa.

Leave a Comment