Onko yritysjohtajilla velvollisuus puhua maailmanlaajuisista konflikteista julmuuksista?

Esitetyt mielipiteet ovat yksinomaan kirjoittajan omia eivätkä kuvasta Rolling Stonen toimittajien tai kustantajien näkemyksiä.

Kuvia ja videoita aiheesta kauhea sota Ukrainassa ovat kiertäneet maapalloa ja johtaneet keskusteluihin luokkahuoneissa, televisiostudioissa, Internet-tiloissa ja kokoushuoneissa – muutamia paikkoja mainitakseni.

Jotkut yritykset ovat ottaneet kantaa. Airbnb, Netflix ja Accenture ovat vain kolme yritystä, jotka ovat viime aikoina katkennut siteet Venäjän kanssa. Johnny Taylor, Society for Human Resource Managementin (SHRM) toimitusjohtaja, esitti a Kvartsi haastatella, “Olemme globaali yhteiskunta, joten kaikki vaikuttaa sinuun, tiedät sen tai et. Mutta kysymys kuuluu, missä yrityksen pitäisi vastata asioihin, jotka eivät todennäköisesti liity suoraan liiketoimintaasi? Taylor jatkoi kertomista Kvartsi että yritysten, jotka ovat päättäneet reagoida Ukrainan sotaan, on päätettävä, miten ne suhtautuvat lausuntoihinsa ja miten ne tuovat lausunnot esiin puhuessaan työntekijöidensä kanssa.

Taiteilijana ja yrittäjänä uskon, että yritysjohtajilla on velvollisuus puhua globaaleista konflikteista, mukaan lukien Ukrainan sota ja muut julmuudet. Tässä on kolme syytä.

1. Hiljaisuus tarkoittaa, että emme ole avoimia kuluttajille

Uskon, että organisaatioiden tulee olla poliittisesti avoimia – itse asiassa kuluttajien pitäisi olla pyyntö organisaatioiden poliittista avoimuutta.

Jos sinulla on yritys, joka saarnaa avoimuutta yrityksen arvona, mutta et ota kantaa Venäjän hyökkäystä Ukrainaan ja muita julmuuksia vastaan, et harjoita sitä, mitä saarnaat. Ja kyllä, jotkut yritysjohtajat saattavat pelätä, että jos he puhuvat, he menettävät asiakkaita. Ymmärrän tämän pelon.

Mutta vastaukseni on tämä: Haluaisitko todella kuluttajapohjan, joka ei ole linjassa arvojesi kanssa?

2. Hiljaisuus johtaa muiden vaikenemiseen

Kuten sanonta kuuluu: “Hiljaisuus synnyttää hiljaisuuden”. Mitä enemmän yritysjohtajat ovat hiljaa, sitä suurempi on mahdollisuus, että muut yritysjohtajat vaikenevat.

Jokainen yritysjohtaja, joka sanoo ja tekee jotain vastauksena julmuuteen, rohkaisee toista yritysjohtajaa tekemään samoin. ässä Kvartsi toimittaja Lila MacLellan kirjoitti samassa artikkelissa, johon viittasin yllä: “Näyttää siltä, ​​että jokainen uusi yritys, joka liittyy boikottiin, antaa toinen toimitusjohtaja rohkeutta tehdä samoin.”

Rolling Stone Culture Council on vaikuttajien, innovaattoreiden ja luovien tekijöiden yhteisö, jolle voi tulla vain kutsu. Olenko kelvollinen?

Jos yritysjohtajat eivät ota kantaa, jäämme kukoistavaan, tuhoisaan hiljaisuuteen, ja julmuuksiin syyllistyneet ihmiset kohtaavat vielä vähemmän seurauksia. Kuvittele, jos yritykset, jotka ovat ottaneet kantaa Venäjän hyökkäystä Ukrainaan vastaan, eivät olisi tehneet niin; pohjimmiltaan he olisivat kertoneet maailmalle, että he olivat parhaimmillaan välinpitämättömiä tilanteesta ja pahimmillaan kannattavat sotaa.

3. Hiljaisuus rajoittaa kykyämme oppia ja kasvaa

Opimme keskustelemalla ja olemalla vuorovaikutuksessa muiden kanssa. Valitettavasti jotkut yritysjohtajat pelkäävät niin sanomista tai tekevänsä väärin, että he ryöstävät itseltään mahdollisuuden osallistua julkiseen keskusteluun sekä oppia ja kasvaa.

Mutta Yhdysvalloissa olemme onnekkaita, että meillä on niin kutsuttu vapaus sotkea. Meillä on vapaus sanoa vääriä asioita, saada siitä huudot ja kasvaa. Ja katso, tiedän, että se on pelottava ajatus. Kukaan ei halua olla väärässä. Mutta jos me yritysjohtajat vaikenemme Ukrainan sodasta ja muista hirviöistä ympäri maailmaa, mistä tiedämme, olemmeko väärässä ja miten opimme ja kasvamme?

Puhuminen mahdollistaa keskustelun aloittamisen. Jos olemme väärässä, opimme. Jos olemme oikeassa, annamme muille mahdollisuuden puhua. Ja joskus saatamme joutua virheelliseen pettymykseen siitä, mitä sanomme, vaikka olisimmekin historian oikealla puolella. Muista poikaset (tunnetaan aiemmin nimellä Dixie Chicks) ja heidän saamansa julkinen suuttumus kritisoimalla George W. Bush ja Irakin sota? Mutta se on riski, joka meidän on otettava.

Kutsuni muille yritysjohtajille ja itselleni – koska tiedän, että voin puhua enemmän ja tehdä enemmän Ukrainan sodasta ja muista kauhuista – on priorisoida jotain sanomista ja tekemistä, kun maailmassa tapahtuu jotain epäoikeudenmukaista. Meillä on vapaus tehdä niin. Älkäämme tuhlaako sitä.

Leave a Comment